Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ
Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου όταν είδα στο διαδίκτυο το εισόδημα που δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος
κ. Προβόπουλος 4.051.949 ευρώ το χρόνο μισθό. Τα νέα βέβαια στο διαδίκτυο τρέχουν όπου ήδη έχει φτιαχτεί και σχετική ομάδα στο facebook από την οποία σας παραθέτω ένα απόσπασμα: <<Είναι αδύνατον να δεχτούμε ότι ένα στέλεχος της τράπεζας της Ελλάδος και ας είναι και πρόεδρος αμείβετε με ποσό ίσο με το επίδομα 8.000 ανέργων. Καμιά θυσία χωρίς δικαιοσύνη !!!! την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν.. ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ !!!!>>
Ασφαλώς και τα ποσά που η κρατική τηλεόραση πλήρωνε σε πολλούς κηφήνες είναι προκλητικά Είναι λαϊκή απαίτηση να βγει η κυβέρνηση να πάρει θέσει στο ζήτημα, αν και σήμερα ο κύριος Προβόπουλος και άλλα στελέχη, που συμβουλεύουν τον Ελληνικό λαό να <σφίξη> το ζωνάρι και σχεδιάζουν τις θυσίες μας, εξακολουθούν να παίρνουν τέτοιους μισθούς.
Είναι απαίτηση να γίνει αναδιανομή του εισοδήματος και να πληρώσουν όλοι εκείνοι που φανερά με bonus ή κρυφά με επιδόματα, επιτροπές , μίζες και χαριστικές πράξεις, έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Είναι μεγάλη αδικία η κυβέρνηση Πασοκ να επιβάλλει ή να αυξάνει την έμμεση φορολογία που πλήττει το ίδιο πλούσιους και φτωχούς.
Είναι τρομερό λάθος να αφήνουμε τους αγρότες στα Μπλόκα και να ζητάμε να έλθουν εκείνοι στην Αθήνα ,αντί η Υπουργός που έπρεπε να προλάβει την αντίδραση κάνοντας την δουλειά της να βρίσκεται η ιδία στα μπλόκα για να δοθεί λύση.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

15' με τον Νίκο Πανταζή

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου μιλάει για ποδηλατόδρομους και όχι μόνο

Η Αθήνα έχει μείνει πολύ πίσω στο θέμα των ποδηλατοδρόμων σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η πρωτεύουσα αδυνατεί να εξυπηρετήσει την καθημερινή μετακίνηση των πολιτών οι οποίοι χρησιμοποιούν ως μέσο μετακίνησης το ποδήλατο καθώς οι ποδηλατόδρομοι είναι λίγοι και ανεπαρκείς, ενώ δεν υπάρχει η απαραίτητη εκπαίδευση των πολιτών προκειμένου να σεβαστούν το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης.

Ζητήσαμε τη γνώμη του Νίκου Πανταζή, δημοτικού σύμβουλου του Δήμου Χαλανδρίου και υποψήφιου Δημάρχου Χαλανδρίου, για το θέμα των ποδηλατόδρομων στην Αθήνα. Ο κύριος Πανταζής βρίσκει εξαιρετικά δύσκολη τη δημιουργία ενιαίου δικτύου ποδηλατόδρομων στην πρωτεύουσα και αναλύει τις απόψεις του για το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, μας μίλησε για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Δήμου στην Αθήνα και φυσικά για τη δική του περιοχή, το Χαλάνδρι και τα προβλήματά του.

Ερ: Ποια είναι τα προβλήματα που έχετε εντοπίσει μέχρι τώρα στη δημιουργία ποδηλατόδρομων;

Νίκος Πανταζής: Το επάγγελμά μου είναι γυμναστής, άρα όπως είναι λογικό θα ήμουν ο τελευταίος ο οποίος θα ήμουν εναντίον κάποιας αθλητικής δραστηριότητας, πέρα από το θέμα μετακίνησης. Νομίζω όμως ότι στην Ελλάδα ένα πρόβλημα καταρχήν κλιματικό. Δεν έχουμε πρόβλημα τόσο με το κρύο, όσο με τη ζέστη. Δηλαδή, αν χρησιμοποιήσεις το ποδήλατο για να πας στη δουλειά σου και ντυθείς ανάλογα σίγουρα θα ιδρώσεις και δεν θα αισθάνεσαι άνετα. Αν τώρα χρησιμοποιήσεις το ποδήλατο για μικρές αποστάσεις, ας πούμε για τα ψώνια σου, τότε ναι είναι εφικτό.

ΝΠ: Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει καμία παιδία στο σεβασμό του ποδηλάτου και κατ’ επέκταση του πολίτη. Άρα θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα εκεί που θα υπάρχουν διασταυρώσεις. Εκεί δηλαδή που θα συναντηθείς με αυτοκίνητα δεν πρόκειται να σε σεβαστούν. Δεν θα σεβαστούν ακόμα και τους ίδιους τους ποδηλατόδρομους, στους οποίους πιθανότατα θα παρκάρουν πάνω σε αυτούς.

Το τρίτο πρόβλημα είναι τα παρκινγκ στην εξωτερική μεριά του ποδηλατόδρομου. Κάθε τρία μέτρα υπάρχει ένα άνοιγμα μεγάλο ώστε να μπαίνουν τα αυτοκίνητα στις εισόδους των σπιτιών τους. Και εκεί θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ο ποδηλάτης τη στιγμή που θα βγαίνουν ή θα μπαίνουν αυτοκίνητα στα παρκινγκ. Στο εξωτερικό αυτό δεν συμβαίνει, στην Κοπεγχάγη για παράδειγμα που επισκέφτηκα πρόσφατα δεν υπάρχει κάτι ανάλογο παρότι εκεί είναι βασικό μέσο μετακίνησης το ποδήλατο.

Ερ: Είναι εφικτό να δημιουργηθεί ένα ενιαίο δίκτυο ποδηλατόδρομων στην πρωτεύουσα;
ΝΠ: Οι ποδηλατόδρομοι που κατασκευάζονται εδώ στην Ελλάδα, επειδή ακριβώς δεν υπάρχει η ανάλογη παιδία, όχι μόνο του κόσμου αλλά και των υπεύθυνων που θα τις κατασκευάσουν, δεν καταλήγουν πουθενά. Δεν είναι ένα ολοκληρωμένο δίκτυο το οποίο θα σε οδηγήσει κάπου, γίνεται μεμονωμένα. Χαρακτηριστικά στο Χαλάνδρι φτιάχτηκε ένας ποδηλατόδρομος για περίπου 1000 μέτρα και ξαφνικά τελείωνε στον ίδιο δρόμο στην ίδια ευθεία. Πολύ περισσότερο δεν υπάρχει δίκτυο το οποίο να ενώνει δήμους μεταξύ τους. Υπάρχουν φυσικά τέτοιες σκέψεις, όμως είναι αδύνατον να περάσεις τους μεγάλους συγκοινωνιακούς άξονες. Ας πούμε το Χαλάνδρι το οποίο είναι περιτριγυρισμένο από μεγάλους οδικούς άξονες, την Κηφισίας, την Μεσογείων, την Πεντέλης είναι αδύνατο να περάσεις αυτούς τους οδικούς άξονες και να ενωθείς για παράδειγμα με τη Φιλοθέη ή με το Ολυμπιακό Στάδιο στο οποίο θα μπορούσε να πάει κάποιος για να προπονηθεί.

Οι ποδηλατόδρομοι στην Ελλάδα γίνονται ξεκάθαρα για εισπρακτικούς λόγους. Όποιος πει ότι φτιάχνει ποδηλατόδρομους επειδή έχει σκεφτεί ότι είναι ένας εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης είναι υποκριτής 100%. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός.

Έπειτα δεν μπορούμε να συζητάμε για ποδηλατόδρομους όταν δεν έχουμε πεζοδρόμια. Τα πεζοδρόμια είτε θα είναι σκαμμένα, είτε σπασμένα, είτε θα έχει αυτοκίνητα, εμπόδια κλπ. Άρα πώς να σεβαστούν τον ποδηλάτη όταν σε πρώτη φάση δεν σέβονται τον πολίτη. Έτσι ένα ολοκληρωμένο δίκτυο με τις παρούσες συνθήκες είναι μάλλον ανέφικτο. Μεμονωμένες όμως διαδρομές είναι δυνατό να γίνουν, πάντα όμως με σωστή μελέτη και σχεδιασμό.

Δεν υπάρχει κυκλοφοριακή αγωγή γενικότερα. Και όπου έγιναν πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής έχουν μείνει ανεκμετάλλευτα. Στο Χαλάνδρι για παράδειγμα υπάρχει ένα εξαιρετικό τέτοιο πάρκο. Αλλά επιτρέπεται να μην το επισκέπτονται τα σχολεία υποχρεωτικά, όχι μόνο του Χαλανδρίου αλλά και των τριγύρω περιοχών; Συνεπώς πώς να μιλάμε για κυκλοφοριακή αγωγή όταν ο νέος θα εκπαιδευτεί για πρώτη φορά στα 18 του. Γι’ αυτό έχουμε τόσα ατυχήματα, γι’ αυτό δεν σταματάνε τα αυτοκίνητα να περάσουν οι πεζοί και όλα αυτά.

Ερ: Θα λύσει προβλήματα η δημιουργία Μητροπολιτικού Δήμου στην Αθήνα;

Ο Μητροπολιτικός Δήμος μπορεί να λύσει προβλήματα γενικότερου ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα ένας Δήμος όπως το Νέο Ψυχικό μπορεί να κλείσει ένα δρόμο ο οποίος είναι βασικός για τους κατοίκους του Χαλανδρίου, να πάρει αποφάσεις δηλαδή οι οποίες θα δυσκολέψουν αυτό που λέμε διαμπερή κυκλοφορία. Δεν μπορείς να κάνεις τη δική σου περιοχή γκέτο, δηλαδή εσύ να μπορείς να περνάς από παντού, αλλά στη δική σου περιοχή να μην μένει κανείς. Αυτό λοιπόν μπορεί να το λύσει ο Μητροπολιτικός Δήμος. Επίσης στα όρια του κάθε δήμου μπορεί να παρέμβει θετικά. Για παράδειγμα ένας δήμος αποφασίζει να κάνει ένα δρόμο να επιτρέπει τη διέλευση προς μια κατεύθυνση και άλλος δήμος να έρθει και να τον κάνει να κινείται αντίθετα. Σε ένα τέτοιο θέμα θα δώσει λύση ο Μητροπολιτικό Δήμος.

Άλλα θέματα τα οποία θα μπορούσε να βοηθήσει είναι τα μεγάλα πάρκα. Αξιοποίηση μεγάλων χώρων οι οποίοι θα είναι κοινόχρηστοι, όχι μόνο προς όφελος ενός δήμου αλλά να είναι γενικότερου ενδιαφέροντος. Η ρεματιά για παράδειγμα που είναι ένας πνεύμονας ο οποίος ενώνει αρκετούς δήμους, θα μπορούσε να είναι ένα έργο το οποίο θα μπορούσε να αναλάβει ο Μητροπολιτικός Δήμος.

Στο κυκλοφοριακό ο Μητροπολιτικός Δήμος μάλλον δεν θα μπορούσε να παρέμβει ριζικά. Θα μπορούσε μόνο να ασχοληθεί με τους μεγάλους συγκοινωνιακούς άξονες, όπως η Αττική Οδός. Το να γίνει κλειστός δρόμος η Κηφισίας για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι έργο του Μητροπολιτικού Δήμου. Πέρα από αυτά θα μπορούσε να ασχοληθεί με θέματα περιβάλλοντος, καθαριότητας και απορριμμάτων. Τον Ιανουάριο θα πάμε στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και εκεί θα δοθούν οι οδηγίες για τις αρμοδιότητες του Μητροπολιτικού Δήμου.

Ερ: Θα θέλατε ο σταθμός μετρό Χαλανδρίου να βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο;
ΝΠ: Είχαμε την τύχη και την ατυχία να διαθέτουμε 4 σταθμούς στο Δήμο Χαλανδρίου οι οποίοι συμπτωματικά βρίσκονται στα όρια. Υπήρχε σχεδιασμός να περάσει μια γραμμή κοντά από το κέντρο του Χαλανδρίου. Είναι η νέα γραμμή η οποία θα ξεκινάει από την Πανόρμου και θα ανεβαίνει βόρεια και θα μπορούσε να περάσει πολύ κοντά από το κέντρο. Με αυτό τον τρόπο θα λυθεί μεγάλο μέρος του προβλήματος. Φυσικά πιο σημαντικό θα ήταν να μπορούσε να περάσει από το εμπορικό κέντρο του Χαλανδρίου.


Η συγκοινωνία έχει πρόβλημα στο μετρό του Χαλανδρίου. Μία συγκοινωνία έχει πραγματική αξία όταν είναι αξιόπιστη. Αν δεν υπάρχει αξιοπιστία τότε τι κάνεις, θα αναγκαστείς να πάρεις το αυτοκίνητό σου.

Ερ: Υπάρχει λύση στο πρόβλημα στάθμευσης του Χαλανδρίου;

Στο Χαλάνδρι υπάρχει τρομερή έλλειψη παρκινγκ και υπάρχει σχεδιασμός ο οποίος δεν εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν έτοιμες μελέτες για παρκινγκ 800 θέσεων και 600 θέσεων οι οποίες δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Το πρόγραμμα είχε και επιχορήγηση και η δική μας άποψη είναι πως όχι μόνο πρέπει να πραγματοποιηθεί, αλλά να είναι οι πρώτες τρεις ώρες δωρεάν. Όμως πρέπει να γίνει με πρωτοβουλία του Δήμου, διότι αν ανατεθεί σε κάποιο ιδιώτη, τότε η τιμή του θα εκτοξευτεί στα 7 και 8 ευρώ. Με τα υπόγεια παρκινγκ θα μπορείς να μεγαλώσεις τα πεζοδρόμια, να πεζοδρομήσεις δρόμους και να κάνεις το Χαλάνδρι ένα κέντρο το οποίο να μπορεί ο οποιοσδήποτε να περπατήσει και να ψωνίσει με την ησυχία του. Υπάρχει και ένα ακόμα μεγαλύτερο σχέδιο το οποίο είναι να ενώσουμε την πλατεία με τη ρεματιά εν μέσω πεζόδρομου.

Τα αυτοκίνητα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, κακά τα ψέματα. Όταν υπάρχει συγκοινωνία σωστή τότε δεν υπάρχει λόγος να μην τη χρησιμοποιήσεις. Όταν όμως δεν μου την παρέχει το κράτος τότε αναγκαστικά θα πάρω το αυτοκίνητό μου.

κάμερες χαμογελάτε

Μάτια στη Ρεματιά ή Ματιά στην Ιδιωτική μας Ζωή;

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ο κ. Δήμαρχος Χαλανδρίου ανακοίνωσε, σε συνέντευξη τύπου, ότι τοποθέτησε αισθητήρες και κάμερες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, καταγράφουν κάθε κίνηση και μεταδίδουν πληροφορίες σε 24ωρη βάση στο κέντρο πληροφορικής του Δήμου με σκοπό την προστασία του Ρέματος από πλημμύρες και πυρκαγιές. Το εν λόγω έργο δόθηκε με ανάθεση στην εταιρεία k-spark του ομίλου εταιρειών Χρ. Κοπελούζου και κόστισε 15.000 €. Παρουσιάζεται δε ως ένα σύστημα προστασίας το οποίο «διασφαλίζει αδιάλειπτα την προστασία του Ρέματος από απειλή πυρκαγιάς και πλημμύρας.»

Η τοποθέτηση καμερών κατά τη γνώμη μας αποτελεί μέτρο παρακολούθησης των επισκεπτών της Ρεματιάς και όχι μέτρο πυροπροστασίας της. Αντιμετωπίζoνται δηλαδή οι επισκέπτες της Ρεματιάς ως εν δυνάμει πυρομανείς ή εμπρηστές και γι αυτό επιβάλλεται την παρακολούθηση της κάθε κίνησής τους σε 24ωρη βάση!

Όμως μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε χώρους όπου εγκαταστάθηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δείχνουν ότι δεν αποτελεί αποτελεσματικό μέτρο αποτροπής παραβατικών πράξεων. Δε λειτουργούν οι κάμερες αποτρεπτικά για τους εμπρηστές καθώς είναι πολύ εύκολο να καλύψουν ή να παραποιήσουν τα χαρακτηριστικά τους, ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμοι, ή να χρησιμοποιήσουν μηχανισμό με χρονοκαθυστέρηση ώστε να μην είναι καν παρόντες κατά την έναρξη της πυρκαγιάς. Αντίθετα λειτουργούν αποτρεπτικά για όσους κατοίκους ή περαστικούς επιθυμούν να χαρούν έναν από τους ελάχιστους φυσικούς χώρους πρασίνου κι όχι να πρωταγωνιστήσουν σε ριάλιτι τηλεπαιχνίδι στο κέντρο πληροφορικής του δήμου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Χαλανδρίου, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα, αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της Ρεματιάς από πλημμύρες και πυρκαγιές, τα οποία άλλωστε προβλέπονται από το Π.Δ/γμα 659/Δ/1995 για την προστασία του Ρέματος, όπως:

• έργα διευθέτησης του χειμαρρικού ρέματος,
• γεωτεχνική μελέτη
• προστασία των πρανών από τη διάβρωση με φυτοτεχνικές διαμορφώσεις.
• οριοθέτηση της Α΄Ζώνης προστασίας για την ουσιαστική αποτροπή των εμπρησμών (σταματώντας τη δυνατότητα κερδοσκοπίας πάνω στα καμένα)
• διάνοιξη μονοπατιών και κατεδάφιση μαντρότοιχων, παραπηγμάτων κλπ που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στο Ρέμα.
• απομάκρυνση των παράνομων χρήσεων με έμφαση στις χρήσεις που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν κίνδυνο πυρκαγιάς (παρκαρισμένα αυτοκίνητα, στοίβες σκουπιδιών σε καταπατημένους παραρεμάτιους χώρους κλπ)
• έλεγχος λήψης και συντήρησης μέτρων πυροπροστασίας σε παραρεμάτια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα παραρεμάτια πάρκιγκ σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα που λειτουργούν κατά παράβαση του Π.Δ/τος , στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου Ρεματιάς και στα σπίτια που υπάρχουν μέσα στο Ρέμα.
• στελέχωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου με εκπαιδευμένο μόνιμο προσωπικό, ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής [πυροσβεστικά οχήματα, πυροσβεστικές φωλιές , έγκαιροι καθαρισμοί απομάκρυνση και κλάδεμα ξερών κλαδιών και δέντρων κλπ]

Αντί αυτών επιλέγονται για μια ακόμα φορά αποσπασματικές κινήσεις εντυπωσιασμού οι οποίες δεν είναι μόνο ατελέσφορες, αλλά και επικίνδυνες. Δεν μπορούμε παρά να μνημονεύσουμε παλαιότερα σχέδια «προστασίας», «ανάδειξης» και «αξιοποίησης» της Ρεματιάς , επέκτασης του θεάτρου (προέβλεπε 1000 θέσεις), τοποθέτησης φωτοβολταϊκών και κατασκευή οικήματος για τους προσκόπους στην Α΄Ζώνη προστασίας .Τα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα

Ζήτησε ο Δήμος την άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος παρακολούθησης, όπως επιβάλλεται από το νόμο; Αν όχι είναι παράνομη η εγκατάσταση.

Προβλέπεται η χρήση συστημάτων παρακολούθησης του φυσικού χώρου της Ρεματιάς σε τυπικό νόμο ή διάταγμα; Αν όχι είναι παράνομη η χρήση του.

Τηρούνται οι κανόνες διαχείρισης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων; Αν όχι είναι παράνομη η διατήρησή τους.

Γιατί προχώρησαν στην εγκατάσταση του συστήματος παρακολούθησης χωρίς να ενημερωθούν οι πολίτες, το Δημοτικό Συμβούλιο, με πλήρη αδιαφάνεια ;
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Ο Μιναρές και ο Χότζας

O Mιναρές και ο Χότζας

Ο ρέκτης δήμαρχος Χαλανδρίου ύστερα από την ανεπιτυχή προσπάθεια του να διαπρέψει ως ντερβίσης, σε χορό μετά μπαγιάτικης οδαλίσκης, αποφάσισε – λόγω της αθρόας εισβολής δημοτών από το Ισλάμ στο φέουδο του- να μετατρέψει τον Άγιο Νικόλαο σε Τζαμί? Ήδη μεγαλοπρεπής μιναρές προσβάλλει τον περικαλλή ναό, και λέγεται πως έγινε μέσω ΑΣΕΠ διαγωνισμός για τον διορισμό Χότζα, πλην όμως την θέση αυτήν επιθυμεί και ο πολυπράγμων κ.Ζαφειρόπουλος. Κατά τις αυτές πηγές ο μιναρές θα λειτουργεί και ως σκουπιδοχάφτης, οπότε υπάρχει σοβαρή απειλή να χάψει και τον όποιο Χότζα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Ζούμε την κρίση της οικονομίας, της κοινωνίας , την απαξίωση θεσμών και πολιτικών φορέων.
Ο πολίτης απογοητευμένος, αηδιασμένος, επιλέγει την αποχή την αδιαφορία, την προσωπική του επιβίωση και έτσι στηρίζει χωρίς να το θέλει ένα σάπιο σύστημα .Μία αδιαφορία από πεποίθηση και μια επαναστατική παθητικότητα που μπορεί να λειτουργήσει τελείως διαφορετικά αν το πείσουμε ότι αξίζει τον κόπο.
Ο πολίτης δεν εμπιστεύεται τους άλλους, δεν πιστεύει στον εαυτό του, έχει καταλήξει ότι τίποτε δεν αλλάζει και όποιος υπόσχεται κάτι διαφορετικό το κάνει μόνο για την νομή της εξουσίας και για τα δικά του συμφέροντα. Αυτή η συμπεριφορά δεν αφορά μόνο την αντιμετώπιση των γενικότερων προβλημάτων αλλά επηρεάζει και την τοπική κοινωνία. Ο πολίτης αντιδρά μόνο όταν θίγεται προσωπικά στην πόρτα του και δεν συμμετέχει σε όσα σοβαρότερα συμβαίνουν στην διπλανή πόρτα. Ο πολίτης που παραδίνεται θα είναι πάντα αντικείμενο εκμετάλλευσης και θα διαιωνίζει μια κατάσταση που είναι σε θέση να ανατρέψει. Πρέπει να τον πείσουμε ότι μπορεί να αλλάξει την πόλη του, την καθημερινότητα του ,την ποιότητα ζωής του. Πρέπει να πιστεύει στην δύναμη του που πολλαπλασιάζεται με την συμμετοχή που θα ενώσει σκέψεις ,πρωτοβουλίες, προσωπικές κινήσεις σε μια συλλογική απόλυτα προγραμματισμένη προσπάθεια.
Το «ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» φιλοδοξεί να είναι το όχημα που θα βγάλει τον Χαλανδραίο από το σπίτι του, θα τον φέρει κοντά στον γείτονα του στα προβλήματα της περιοχής του και της πόλης του. Οι πολίτες έχουν ανάγκες που πρέπει να αναγνωρισθούν και να προταθούν λύσεις εφικτές και πραγματοποιήσιμες μέσα στην τετραετία. Ο πολίτης έχει ανάγκη να εμπιστευθεί να ελπίσει και εμείς μπορούμε να τον κάνουμε να ονειρευτεί και πάλι. Ο πολίτης χρειάζεται διαφάνεια ,λογοδοσία και θεσμικές αλλαγές που θα αποδεικνύουν στην πράξη, ότι δεν θα μείνουμε στα λόγια. Το διαδίκτυο ,ένα σύστημα επικοινωνίας με Φαχ , τηλεφωνικό τετραψήφιο αριθμό, με την ανάπτυξη των ΚΕΠ σε όλες τις περιοχές, αλλά και με την αξιοποίηση των ΚΑΠΙ που θα αναλάβουν την εποπτεία της πόλης και θα μεταφέρουν στον Δήμο όλα τα προβλήματα, των μαθητών που θα υιοθετήσουν χώρους πρασίνου, αλλά και με τις επιτροπές γειτονιάς θα εξασφαλίσουμε την άμεση ενημέρωση με ένα πολλαπλό δίκτυο πληροφόρησης . Το σχολείο μετατρέπεται σε πνευματικό, πολιτιστικό κέντρο της γειτονιάς που έχει λόγο για την καθαριότητα, κυκλοφοριακό, κοινωνικές παροχές και θα αποφασίζει για ένα μέρος του τεχνικού προγράμματος κατά αποκλειστικότητα. Όλα αυτά θα κατοχυρωθούν με αλλαγές του κανονισμού του Δημοτικού συμβουλίου και θα προωθούνται και για τροποποιήσεις του Δημοτικού Κώδικα για να εφαρμοσθούν υποχρεωτικά και σε άλλους Δήμους. Ποιότητα ζωής δεν είναι μόνο το πράσινο και οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι. Είναι ο ελεύθερος χρόνος και η αξιοποίηση του χωρίς μεγάλες μετακινήσεις. Αθλητισμός Πολιτισμός δραστηριότητες στην γειτονιά στα πλαίσια του ολοήμερου σχολείου με πλήρη ανάπτυξη και στο Γυμνάσιο. Είναι η επικοινωνία με τους ανθρώπους με του συγκατοίκους μας που πολλές φορές δεν γνωρίζουμε αν και μας χωρίζει μία πόρτα ή ένας όροφος. Θα ενισχύσουμε θα προκαλέσουμε δράσεις που θα ζωντανεύσουν την γειτονιά.