Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Ναι στην συναίνεση

Συλλογική δράση,συμμετοχικός προϋπολογισμός,διαβουλεύσεις ,είναι οι φράσεις που συνήθως ακούγονται στη δράση της σημερινής διοίκησης και θα ήμασταν άδικοι αν υποστηρίζαμε ότι δεν γίνονται προσπάθειες.
Είναι όμως δυνατόν να θέλεις να εμφανίζεσαι δημοκρατικός,ανοικτός και να αγνοείς το μισό σχεδόν δημοτικό Συμβούλιο που συγκροτεί η αντιπολίτευση.Μια αντιπολίτευση που σε κάθε σωστό για την πόλη βήμα σε στηρίζει ίσως πιο αποφασιστικά και από τους δικούς σου συμβούλους.

Για πρώτη φορά στα Δημοτικά πράγματα τα τελευταία σαράντα χρόνια που είμαι στον δήμο η αντιπολίτευση δεν συμμετέχει σε κανένα όργανο ή επιτροπή εκτός από την συμμετοχή που ο Νόμος επιβάλλει. Πάντα όλες οι διοικήσεις ζητούσαν την συμμετοχή της αντιπολίτευσης και για λόγους διαφάνειας αλλά και για πρακτικούς λόγους καλύτερης διαχείρισης και ως δείγμα μιας μίνιμουμ συναίνεσης σε όσα θέματα οι διαφορές μα δεν είναι μεγάλες.
Η σημερινή διοίκηση δεν επιθυμεί την συναίνεση και μόνο κάτω από την πίεση των ανεξαρτητοποιήσεων αρχίζει δειλά να ανοίγεται. Εμείς λέμε ότι η συναίνεση ξεκινά από την διοίκηση και ο ίδιος ο δήμαρχος διεπίστωσε την δύναμη της στην ομόφωνη απόφαση για την κατασκευή του δημαρχείου. Μένει σε αυτόν να την επιδιώξει στα μεγαλα θεματα της αναθεώρησης του γενικού πολεοδομικού,στην ένταξη του Πέυκου Πολίτη,στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς,στον αθλητισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.