Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου: 16-10-2010

Σχετικά με την χθεσινοβραδινή επίθεση στο εκλογικό του περίπτερο, ο ανεξάρτητος συνδυασμός «ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ανακοινώνει τα παρακάτω:

Κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας, 15/10/2010 το περίπτερο που διατηρεί ο συνδυασμός «ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» επί της πλατείας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του Χαλανδρίου, αφού παραβιάστηκε, δέχτηκε επίθεση αγνώστων. Οι εν λόγω «κύριοι» κατέστρεψαν εκλογικό υλικό και προσωπικά αντικείμενα υποψηφίων συμβούλων, ενώ αποπειράθηκαν να προκαλέσουν και πιο ουσιαστικές καταστροφές στο ίδιο το περίπτερο. Παρόμοιες επιθέσεις δέχτηκαν και άλλα περίπτερα. Άθικτα παρέμειναν μόνο τα περίπτερα των συνδυασμών «Χαλάνδρι σε Δράση» και «Χαλάνδρι Φιλική Πόλη». Αν αυτό αποτελεί τυχαίο γεγονός δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο ανεξάρτητος συνδυασμός «ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» καταγγέλλει και καταδικάζει τα παραπάνω θλιβερά περιστατικά, που καταδεικνύουν ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν κακοποιά στοιχεία που αγνοούν τις έννοιες της δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης, του πολιτικού πολιτισμού, ακόμα και του σεβασμού στη ξένη περιουσία. Αυτό όμως που συμπεραίνει ο απλός δημότης του Χαλανδρίου είναι ότι ο ανεξάρτητος συνδυασμός «ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ενοχλεί κάποιους με την παρουσία του. Φαίνεται ότι ο Νίκος Πανταζής γίνεται «επικίνδυνος» για τους σχεδιασμούς και τις ισορροπίες που κάποιοι επιθυμούν να επιβάλλουν στο Χαλάνδρι. Φαίνεται ότι η δυναμική μας, γιγαντώνεται και γίνεται αφόρητη για κάποιους. Θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα. Το γνωρίζαμε. Το περιμέναμε. Τώρα το μαθαίνουν και οι Χαλανδραίοι.

Αν μερικοί νομίζουν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μας φιμώσουν και θα μας φοβίσουν, τους πληροφορούμε ότι σφάλλουν οικτρά. Βανδαλισμοί, καταστροφές και άλλες μεθοδεύσεις έξω από τους κανόνες της πολιτικής ευπρέπειας που θα δοκιμαστούν εις βάρος μας, θα είναι απλά οι «γρατζουνιές» που θα αποκτήσουμε στη μάχη που δίνουμε, ώστε να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Χαλανδρίου, και να δώσουμε στον κάτοικο της πόλης μας φωνή και ελπίδα για μια πιο αξιοπρεπή διαβίωση.

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός «ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» αποτελείται από πολίτες που διέπονται από τις αρχές των δημοκρατικών πρακτικών. Σε αυτές πιστεύουμε και με αυτές πορευόμαστε. Καθετί άλλο είναι έξω και πέρα από την λογική μας. Και αν ενοχλούμε δεν πειράζει. Καιρός ήταν κάποιοι να «ενοχλήσουν» τη νιρβάνα και τη λογική της απραξίας στην πόλη μας.
Χαλάνδρι 16, Οκτωβρίου 2010

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου

Νικόλαος Σιαπέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.