Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ή Ι.Χ. AYTOKINHTO;

Το κατεξοχήν μέσο μετακίνησης των πολιτών, ειδικά των αδύναμων, αλλά και όσων για λόγους πολιτικής, κοινωνικής και οικολογικής συνείδησης επέλεξαν να αφήσουν το Ι.Χ. αραγμένο και να μετακινηθούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γίνεται πλέον δυσπρόσιτο και ακριβό, ακριβότερο από το Ι.Χ. στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ι.Χ. ή Μέσο Μαζικής Μεταφοράς ; τι είναι οικονομικότερο για τον πολίτη;

Οι αυξήσεις στα εισιτήρια των Μ.Μ. Μεταφοράς είναι μία ακόμα απόδειξη της κρατικής αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτών ιδίως των λαϊκών τάξεων της εργασίας, και ακόμα μία απόδειξη της ανικανότητας των κυβερνώντων και μάλιστα διαχρονικά.
Ένα τυπικό σύγχρονο μικρό ή μεσαίο Ι.Χ. καταναλώνει στην πόλη 5-7 λίτρα καυσίμου ανά εκατό χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι με μέση τιμή 6 lt/100 χλμ. η κατανάλωσή του είναι 0,06 λίτρο ανά χιλιόμετρο.
Με τις σημερινές τιμές διεθνούς και ημεδαπής, αλλά και κρατικής αισχροκέρδειας στα καύσιμα, ένα αυτοκίνητο που καίει βενζίνη καταναλώνει κάτι λιγότερο από 10 λεπτά ανά χιλιόμετρο και συγκεκριμένα με τιμή αμόλυβδης 1,60/λίτρο καταναλώνει 9,6 λεπτά ανά χιλιόμετρο.
Λαμβάνοντας ως τιμή αναφοράς τα 10 λεπτά ανά λίτρο βενζίνης, συνυπολογίζοντας και τα λοιπά λειτουργικά κόστη του Ι.Χ., προκύπτει ότι με το αντίτιμο ενός εισιτηρίου των 1,40 Ευρώ, το Ι.Χ. διανύει δεκατέσσερα ολόκληρα χιλιόμετρα !!!.
Δεν αναφέρουμε τα πιο πάνω για να ωθήσουμε σε μαζική χρήση του Ι.Χ., τουναντίον πιστεύουμε σε κάτι που επί έτη αναζητείται, ποιοτικές δημόσιες συγκοινωνίες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Είναι σαφές ότι δεν είναι δυνατόν σε κανένα θεμιτό πλαίσιο η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να είναι ακριβότερη και να κοστίζει ακριβότερα στον πολίτη από την μετακίνηση με ιδιωτικό μέσο (Ι.Χ. Αυτοκίνητο).
Η ευθύνη της κυβέρνησης – κράτους είναι διαχρονικά σοβαρότατη και ουδείς σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να δικαιώσει τέτοιες πολιτικές και λογικές.
Είμαστε υποψιασμένοι για την τύχη των αστικών συγκοινωνιών, αφού η άνοδος των τιμών ενός δημόσιου κοινωνικού αγαθού συνήθως ακολουθείται από ιδιωτικοποίηση (π.χ. Ο.Τ.Ε.) , αφού δημιουργείται πεδίο για μεγάλες ιδιωτικές κερδοφορίες.
Όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες, ένας εργαζόμενος, αμειβόμενος με τον κατώτατο μισθό της ΕΓΣΣΕ που η κυβέρνηση φρόντισε να υπάρχουν ακόμα χαμηλότεροι μισθοί, πρέπει από την ημερήσια εργασία του να ξοδεύει περίπου ¾ της ώρας ημερήσιας εργασίας του για το κόστος της μετακίνησής του από και προς την εργασία του !!!
Mε βάση το καθαρό ημερομίσθιο, αφαιρουμένων των κρατήσεων, που προσδιορίζεται στα 28 περίπου Ευρώ με αντίστοιχο ωρομίσθιο στα 3,50 Ευρώ περίπου επαληθεύει τον πιο πάνω ισχυρισμό μας.
Σε επίπεδο έτους το μέσο κόστος μετακίνησης ενός εργαζόμενου με μία μετακίνηση από και προς την εργασία του διαμορφώνεται στα 840 Ευρώ !!! (Για 25 ημέρες μ.ο. ανά μήνα Χ 2,80 Ευρώ που αποτελεί το ημερήσιο κόστος μετακίνησης 2 εισιτηρίων.)
Η κυβέρνηση απαιτεί συνεπώς από τους Έλληνες εργαζόμενους να ξοδεύουν άνω του ενός μηνιαίου μισθού για την μετακίνηση στην εργασία τους !!!.
Πρόκειται για τον πλήρη παραλογισμό και αισχροκέρδεια, καθώς και εκμετάλλευση του πολίτη από το κράτος.



Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ


Απάντηση στον κ. Γκότση
κ. Νικολόπουλε ,Δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα σας επιστολή του κ.Γκότση συζύγου της δημοτικής συμβούλου ο οποίος εξ αγχιστείας αποκτά δικαίωμα να έχει λόγο για τα Δημοτικά του Χαλανδρίου. Βέβαια η παρέμβαση αυτή δεν γίνεται για να συνεισφέρει στην ενότητα του Πασοκ αφού κατηγορεί όλα τα ιστορικά στελέχη του Πασοκ και εμένα προσωπικά που για περισσότερα από είκοσι χρόνια ήμουν γραμματέας του κόμματος, αλλά για να σιγουρευτεί ότι η κατάσταση της πολυδιάσπασης θα συνεχισθεί.


Επιτίθεται στον κ. Παττακό δήμαρχο του Πασοκ για τρεις τετραετίες αν και η σύζυγος του ήταν βασικός συνεργάτης του και στην ηγετική ομάδα. Τότε ο κ Παττακός δεν είχε όλα αυτά τα μειονεκτήματα που του αποδίδονται τώρα.


Επιτίθεται στον κ. Νταβία ενώ ο ίδιος ομολογεί ότι το 2002 ο κ Νταβίας δεν ήταν αντάρτης αφού σε εκείνη την εκλογική αναμέτρηση το Πασοκ δεν έδωσε χρίσμα. Τι λάθος έκανε συνεπώς ;


Επιτίθεται και σε μένα προσωπικά και χύνει όσο φαρμάκι του έχει απομείνει με την αναφορά στο Βαλαωρίτη που θυμάται από το Δημοτικό.


Θα μπορούσα να τον αντιμετωπίσω με την ίδια κακία σε προσωπικό επίπεδο, θα απαντήσω όμως πολιτικά.


Στην πρώτη κάθοδο του Γυφτόπουλου απέναντι στο Παττακό, έγινε φανερή ψηφοφορία στο κέντρο Νεότητας παρουσία (300) μελών και εξελέγη πανηγυρικά ο Παττακός αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει η σύζυγος του κ. Γκότση που συμμετείχε στην διαδικασία. Η ενότητα της παράταξης εξασφαλίσθηκε με την καθολική αποδοχή του κ. Γυφτόπουλου από τον κ.Παττακό τον κ.Νταβία και με γραμματέα του Πασοκ τον Πανταζή. Τότε δεν ήμασταν φιλόδοξοι, ήμασταν ιδεολόγοι ,δεν συμπράτταμε με την δεξιά, αλλά τότε ο κ. Γκότσης δεν είχε καιρό να ασχοληθεί με τα Δημοτικά είχε άλλα προβλήματα. Δυστυχώς ο αιφνίδιος θάνατος του κ Γυφτόπουλου μας ξαναγύρισε στην κομματική αβεβαιότητα που κάποιοι την ενίσχυσαν αποφεύγοντας κάθε νόμιμη κομματική διαδικασία.


Ερχόμαστε στην επιλογή και στήριξη του κ. Ανδρεόπουλου.


Ο κ. Γκότσης γνωρίζει ότι το Πασοκ έχει καταστατικό που προβλέπει την επιλογή δημάρχου όπως και του προέδρου με ψηφοφορία μελών και φίλων.


Γνωρίζει επίσης ότι ο ίδιος προσωπικά μαζί με άλλους συντρόφους δώσαμε αγώνες για να έχει η τοπική κοινωνία το δικαίωμα της επιλογής του Δημάρχου. Αυτό ζήτησα και πάλι να γίνουν οι διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό και να αποφύγουμε τον διορισμό, διαφωνεί με την πρόταση αυτή ή δεν τον βολεύει;


Γνωρίζει επίσης ότι η τοπική οργάνωση αποφάσισε αρνητικά για την υποψηφιότητα Ανδρεόπουλου και ζήτησε να γίνει άλλη επιλογή γιατί διαφορετικά θα χαθεί ο Δήμος, αλλά και η Κεντρική εκλογική επιτροπή του Πασόκ έχοντας εκτίμηση του χώρου και από τα Γκάλοπ καθυστέρησε την ανακήρυξη του συγκεκριμένου υποψηφίου μέχρι την τελευταία στιγμή ελπίζοντας σε άλλη επιλογή.
Ποιοι συνεπώς τον διόρισαν και ποιοί τον στήριξαν;


Στο ερώτημα σου Ποιοι χάρισαν τον Δήμο στον κ. Κουράση απαντώ:


Εκείνοι που του έβαλαν αντίπαλο από χέρι χαμένο, εκείνοι που στήριξαν τον διορισμένο αν και έλεγαν σε όλους ότι δεν περπατάει, εκείνοι που στέλνουν ευχές στον Κουράση όπως κάνεις με την επιστολή σου και εσύ.


Μην κατηγορείς συνεπώς εκείνους που αγωνίζονται για την δημοκρατική λειτουργία του Πασοκ, εκείνους που αντιπαλεύουν την συντήρηση (30) χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή, εκείνους που θέλουν τους πολίτες μπροστά;


Για την αναφορά σου στην ψηφοφορία της οικονομικής επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο ξεχνάς να αναφέρεις ότι οι δεξιοί του Κουράση ψηφίσανε τον κ. Ανδρεόπουλο με τον οποίο συμφωνήσανε και όχι εμένα που κατά τα λεγόμενα σου τους στήριξα!!


Και για να κλείσω με τον δικό σου τρόπο και το απόσπασμα του Βαλαωρίτη
«Πάρε Μήτρο ένα σβώλο και διώξε τα σκυλιά που μας χαλούν το φύτρο»


κ. Γκότση τα σκυλιά θα είναι εδώ φύλακες για να σας χαλούν τα σχέδια,για να μπαίνουν εμπόδιο σε εκείνους που ξεχνούν από που ξεκίνησαν, σε εκείνους που οδηγούν το Πασοκ σε φιλελεύθερες πολιτικές σε εκείνους που συνεχίζουν να διαιρούν τον χώρο στο Χαλάνδρι. Γιατί τα σκυλιά είναι πιστά έχουν ιδεολογία την ιδεολογία του 81 του Α. Παπανδρέου και θυμήσου πολύ σύντομα οι πέτρες θα πάνε σε εκείνους που προδίδουν αυτές τις αρχές και όχι σε εκείνους που τις υπερασπίζονται.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Στην ΕΡΤ των λαμογιών και των "μηδενικών", πέταξαν σαν σκουπίδι τον Μανώλη Ρασούλη !


Το σκληρό πρόσωπο της κρατικής εξουσίας, που από τα νιάτα του πολεμούσε μέσα από τους στίχους του, τελικά φαίνεται ότι ήταν και αυτό που σκότωσε τον Μανώλη Ρασούλη. Η κοινή γνώμη παραμένει συγκλονισμένη από την απώλεια του μεγάλου στιχουργού, που σκέπασε το απόγευμα της Τρίτης η αττική γη.

Ακόμα πιο πολύ όμως, συγκλονίζει η τελευταία επιστολή του, στην οποία εκφράζει ανοιχτά τα παράπονά του για τους φορείς της πολιτείας. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ρασούλης καταγγέλλει την απόλυσή του από την ΕΡΤ πριν λίγες εβδομάδες, όπου διατηρούσε επί χρόνια εκπομπή στο κρατικό ραδιόφωνο. «Με πέταξαν στον κάδο» σχολιάζει ο ίδιος, ενώ κυρίως δηλώνει ότι στεναχωρήθηκε με τον τρόπο που έγινε αυτό.



«Αντί ν’ ακούν εµάς, που περάσαµε από 40 κύµατα και να µαθαίνουν, µόλις πήραν το σκήπτρο άρχισαν µε τη γνωστή εµπάθεια, απάθεια και αµάθεια τις εκκαθαρίσεις. Νοµίζω ότι µέσα στο γενικό και αποδεδειγµένο µπάχαλο, τέτοιες ανόητες εξουσιαστικότητες είναι καταδικασµένες και τιµωρητέες», σχολιάζει ο Μανώλης Ρασούλης σχετικά με την αποπομπή του από το κρατικό ραδιόφωνο της ΝΕΤ.



Και προσθέτει, περιγράφοντας το δράμα το οποίο ζούσε – και το οποίο δικαιολογεί σε κάποιο βαθμό για ποιον λόγο βρίσκονταν επί δέκα μέρες νεκρός στο σπίτι του αλλά κανένας δεν τον είχε αναζητήσει: «Είµαι άνεργος και αχρήµατος και ηλικιωµένος. ∆εν έχω να πληρώνω ούτε και το νοίκι µου. (…) Σύνταξη δεν έχω πάρει ακόµα. Ευελπιστώ. Κι όπως ξέρεις, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».



Τελικά η ελπίδα του Ρασούλη πέθανε, μαζί με τον ίδιο. Στην… ψάθα. Έμεινε όμως πίσω αυτή η συγκλονιστική επιστολή του. Ένα γράμμα το οποίο είχε παραδώσει ο κορυφαίος στιχουργός πριν ένα μήνα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο – και ο τελευταίος δημοσίευσε απόσπασμά του στην στήλη «Ματιές» που διατηρεί στη «Νέα». Διαβάστε το, καθώς μέσα από τις γραµµές του, βγαίνει η αγωνία του και η στενοχώρια του:



«Αρτι αφιχθείς από την Αυστραλία, όπου πήγα για έναν µήνα ν’ αλλάξω παραστάσεις, να πάρω µια ανάσα γιατί µοιάζω µε µωρό στη φωτιά και αρχαία σκουριά, µε όλα τούτα τα τεκταινόµενα εγχωρίως, πληροφορήθηκα ότι οι ιθύνοντες µου έκοψαν την εκποµπή που είχα στο Α’ πρόγραµµα του ραδιοφώνου (105,8) επί 6 χρόνια, κρατώντας τα µπόσικα στην κατιούσα.



Η αλήθεια είναι ότι στενοχωρήθηκα µε τον τρόπο που µε πέταξαν στον κάδο, γιατί βασικά είµαι ένας απ’ αυτούς που υποστηρίζουν τις αξίες. Είµαι άνεργος και αχρήµατος και ηλικιωµένος. Σύνταξη δεν έχω πάρει ακόµα. Ευελπιστώ. Κι όπως ξέρεις, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. ∆εν έχω, πάντως, να πληρώνω ούτε και το νοίκι µου. Εδιωξε και την κόρη µου, από το δηµοτικό Κανάλι 1 του Πειραιά, αµέσως µόλις βγήκε δήµαρχος ο µπασκετµπολίστας Φασούλας. Κι ας έκανε το χαρισµατικό και µορφωµένο κορίτσι επί 4 χρόνια εκποµπές πρότυπα. Είµαι στο κουρµπέτι και το ραδιοφωνικό 50 χρόνια και ξέρω τι είναι τι και ποιος είναι ποιος. Η αυτογνωσία µου είναι πολύ ενισχυµένη. Αντί ν’ ακούν εµάς, που περάσαµε από 40 κύµατα και να µαθαίνουν, µόλις πήραν το σκήπτρο άρχισαν µε τη γνωστή εµπάθεια, απάθεια και αµάθεια τις εκκαθαρίσεις.



Νοµίζω ότι µέσα στο γενικό και αποδεδειγµένο µπάχαλο, τέτοιες ανόητες εξουσιαστικότητες είναι καταδικασµένες και τιµωρητέες. Οποιος φοβάται τη γνώµη µου ή όποιος νοµίζει ότι είναι ανώτερος, ας βγει να µετρηθούµε στα φανερά. Η χώρα δεν αντέχει άλλο κυνισµό, σαχλαµάρα, µπαλαφάρα, αµάθεια και αρχοντοχωριατισµό. Το µικρό µου έργο δείχνει ότι είµαι πειθαρχηµένος στα κοινωνικά ιδεώδη και στην παραγωγή κοινωνικής και εθνικής συνείδησης. Ο υπουργός Πολιτισµού Τηλέµαχος Χυτήρης, ο Παπαδηµητρίου και ο Ταγµατάρχης µε ξέρουν χρόνια πολλά. Ποιος ιθύνων έβγαλε την απόφαση να µε διώξουν; Ας βγει να µας πει το σκεπτικό. Με το ίδιο σκεπτικό µε έδιωξαν το ‘84 και από την τότε ΥΕΝΕ∆, όταν είπα µια µαντινάδα που αφορούσε τον Κοσκωτά…».



Άραγε, τι να σκέπτονται τώρα ο Λάμπης Ταγματάρχης και οι ιθύνοντες του ραδιοφώνου της ΕΡΤ; Πολύ αργά…



Από star



http://vathiprasino.blogspot.com/

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Μαλακά....σα Κυβέρνηση

Μαλακάσα: Και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά των παραχωρησιούχων
«Άστραψε και βρόντηξε» η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου, με αφορμή το χθεσινό πολύωρο αποκλεισμό της Μαλακάσας από τα... λίγα χιόνια! Τους «κεραυνούς» της δέχθηκε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

Η κυρία Αντωνίου, παθούσα και η ίδια -όπως δήλωσε-, επετέθη με δριμύτητα κατά του κ. Λιακόπουλου για την απουσία της κρατικής μηχανής στην περιοχή, αλλά και κατά της εταιρείας που ελέγχει το σημείο κατηγορώντας την για διαπλοκή και ασυδοσία.

«Είναι δυνατόν για 2-3 πόντους χιόνι να μπλοκάρει όλη η Ελλάδα μόνο στο Μαρτίνο και στη Μαλακάσα;», ρώτησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αναρωτήθηκε: «Τι κάνουν οι παραχωρησιούχοι; Η Πολιτική Προστασία μπορούσε να πει τι συμβαίνει στη Χαλκίδα, στον Έβρο, αλλά όχι πέντε χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Όταν η ΠΑΘΕ ήταν κάτω από τον κρατικό έλεγχο, όλα τα Μέσα Ενημέρωσης ήταν στη Μαλακάσα και στο Μαρτίνο για να πουν τι συμβαίνει - ενώ χθες, υπήρχε μόνον ένα κανάλι, γιατί οι κύριοι αυτοί έχουν μετοχές σε όλα τα κανάλια».

«Δεν υπήρχε στους Λοκρούς ούτε ένα εκχιονιστικό», συνέχισε η κυρία Αντωνίου, «δεν είχαν ρίξει ούτε ένα κιλό αλάτι. Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση είπε να συνδράμει, η ΠΑΘΕ αρνήθηκε. Θα τιμωρηθούν επιτέλους αυτοί οι κύριοι; Τους χρυσοπληρώνουμε στα διόδια, και δρόμους δεν έχουμε.



Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Sfendami Mountain Festival 2011



Ένα ενδιαφέρον αθλητικό, πολιτιστικό, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό διήμερο που θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στη Σφενδάμη Πιερίας από τις 16 – 17 Απριλίου 2011.

Ελάτε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, τις σκέψεις μας και τους προβληματισμούς μας . Ελάτε να απολαύσουμε τη συντροφικότητα, την απλότητα της ζωής και την ελληνική φιλοξενία.
Τρέξιμο - Ποδήλατο
Εκδηλώσεις και διαγωνισμοί για παιδιά από τριών χρόνων και άνω, για οικογένειες και για ηλικιωμένους με κέφι για ζωή
Αθλητικά σεμινάρια

Επιδείξεις δεξιοτεχνίας

Τοπικά προϊόντα και έθιμα

Εκθέτες με διάφορα αθλητικά προϊόντα

Παζάρι αθλητικών ειδών από αθλητές



Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

«Άγγιγμα του Μίδα» οι μεταφορές μαθητών


Κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος στις δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών διαπιστώνει έρευνα του Ινστιτούτου Μεταφορών. Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάποιες περιπτώσεις, με βάση τα 500 ευρώ ανά μαθητή, που προβλέπει ο νόμος, το κόστος ξεπερνά τα... 3.500 ευρώ ανά μαθητή το χρόνο.Αναλυτικότερα, μόνο στους νομούς Πρεβέζης, Λευκάδας, Ημαθίας και Δωδεκανήσου το κόστος μεταφοράς ανά μαθητή «συμπλέει» με ό,τι λέει ο νόμος, δηλ. τα 500 ευρώ. Από εκεί και πέρα, μεταξύ 500-1.000 ευρώ κυμαίνεται το κόστος στους νομούς Λακωνίας, Ηλείας, Κορίνθου, Αττικής (πλην Αθηνών), Φωκίδας, Τρικάλων, Λάρισας, Πιερίας, Καστοριάς, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ξάνθης, Ροδόπης, Χίου, Λασιθίου, Ηρακλείου, Χανίων, Ζακύνθου και Κέρκυρας. Από 1.000-1.500 στους νομούς Αργολίδας, Αχαϊας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Άρτας, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Φλωρίνης, Χαλκιδικής, Δρας, Έβρου, Λέσοβυ, Κυκλάδων, Κεφαλληνίας και Πειραιώς. Από 1.500-2.000 ευρώ στους νομούς Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Εύβοιας, Κιλκίς και Ρεθύμνου. Από 2.000-2.500 ευρώ στην Αθήνα (!) και στους νομούς Αρκαδίας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας και Σάμου. Στην κορυφή, με κόστος από... 3.500-4.000 ευρώ το χρόνο ανά μαθητή, βρίσκονται οι νομοί Γρεβενών και Καβάλας.

Να σημειωθεί πως η δαπάνη για τη μεταφορά των μαθητών έχει περάσει λόγω «Καλλικράτη» προσωρινά στις αιρετές περιφέρειες και από 1-07-11 οριστικά στους νέους δήμους.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου

Για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη προτάθηκαν - όπως αναμενόταν - οι κ. Πρασσάς (από Γ. Κουράση), Πράσσος από τον κ. Ανδρεόπουλο, ο Σιαπέρας Νίκος από τοκ. Νίκο Πανταζή ενώ ο κ. Παττακός δεν πρότεινε τελικά την Γιάννα Αθανασάτου.


Αυτοπροτάσεις γίναν από 2 συνδημότες μας, την κ. Καραμήτρου και τον κ. Χρυσό.

Στην πρώτη ψηφοφορία 7 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (Οι 3 της κ. Καρατζά, οι 2 της Αντίστασης και οι 2 του κ. Παττακού, απείχαν

Τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας:

Πρασσάς 18 (από τους 25 συμβούλους της πλειοψηφίας)

Πράσσος 11 (Δηλαδή 2 παραπάνω από τους συμβούλους της παράταξής του)

Σιαπέρας 1 (Ο Νίκος Πανταζής που τον πρότεινε)

Καραμήτρου 1

Τελικά και στην δεύτερη ψηφοφορία δεν κατέστη δυνατή η εκλογή αφού ο Νόμος απαιτεί 27 ψήφους


Στο Νομικό Πρόσωπο για την κοινωνική πολιτική : Πρόεδρος ο κ. Λαδόπουλος αντιπρόεδρος η κ. Νιώτη.
Η παράταξη του Νίκου Πανταζή πρότεινε για τακτικό μέλος την Κυπριώτη Βιβή και αναπληρωματικό την Σαραντίδου Ρούλα

2. Στον Ο.Ν.Α. Πρόεδρος ορίστηκε ο Δήμαρχος κ. Κουράσης και αντιπρόεδρος - τελικά - ο Ηλίας Ντάβαρης αφού επήλθε συμβιβασμός της τελευταίας στιγμής. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα παραμείνει πρόεδρος στον ΟΝΑ μέχρι να οριστικοποιηθεί τι θα γίνει με το Αετοπούλειο (έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών να εξαιρεθεί από τις συνενώσεις του Καλλικράτη, λόγω ιστορικού πολιτιστικής προσφοράς, χωρίς μεγάλες όμως πιθανότητες να γίνει το αίτημα του Δήμου αποδεκτό.

Η παράταξη του Νίκου Πανταζή πρότεινε για τακτικό μέλος τον Παναγιώτου Λάζαρο και αναπληρωματικό τον Κουρουβακάλη Δημήτρη

Επιτροπή Διαβούλευσης

Στα 50 μέλη της επιτροπής ο Γυμναστικός Σύλλογος Χαλανδρίου εκπροσωπείται από τον κ.Κουρουβακάλη Δημήτρη και την Ελλη Καρδάμη


Το ΦΛΥΟΝ Πολύδροσο εκπροσωπείται από την Κυπριώτη Βιβή και την Σαραντίδου Ρούλα

Συννενώθηκαν οι (24)σχολικές επιτροπές σε δύο (1)για την πρωτοβάθμια και (1) για την Δευτεροβάθμια

Πως να μας σώσουν όταν δεν μπορούν να σωθούν τα ίδια .Καταχρεωμένες επιχειρήσεις τα δύο μεγάλα κόμματα...


Από την http://www.enet.gr/ του Β. ΓΕΩΡΓΑ

Ο κρατικός προϋπολογισμός και τα δάνεια που τους παρέχονται αφειδώς από τις τράπεζες κρατούν στη ζωή τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της χώρας, τα οικονομικά των οποίων βυθίζονται στην αδιαφάνεια και μαρτυρούν κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στη δυσκολότερη οικονομική περίοδο για τη χώρα.

Αν ήταν εταιρείες, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία θα είχαν κηρύξει φαλιμέντο, καθώς από τα ελάχιστα στοιχεία που μπορεί κανείς να διακρίνει από τους ισολογισμούς-μνημεία αδιαφάνειας του 2010, προκύπτει ότι το μεν κυβερνών κόμμα «μπήκε μέσα» πάνω από 42 εκατ. ευρώ, το δε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περίπου κατά 25 εκατ. ευρώ, ενώ τα δύο κόμματα έχουν προεισπράξει την κρατική επιχορήγηση μέχρι το 2016.

Αμφότερα τα κόμματα χρειάστηκε να πάρουν νέα δάνεια για να κλείσουν τις τρύπες τους, ουσιαστικά δηλαδή να αποπληρώσουν τα υφιστάμενα δάνειά τους που, σύμφωνα με...

παλαιότερα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ξεπερνούν συνολικά τα 232 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες, που έχουν κλείσει τις στρόφιγγες των χορηγήσεων για επιχειρήσεις και ιδιώτες, δάνεισαν αφειδώς 40 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και άλλα 25 εκατ. ευρώ στη Νέα Δημοκρατία.

Οι ισολογισμοί των κομμάτων είναι κυριολεκτικά γραμμένοι στο χέρι και δεν αναδεικνύουν ούτε κατά προσέγγιση την πραγματική οικονομική τους κατάσταση. Ουσιαστικά δεν πρόκειται για ισολογισμό, αλλά για γενική καταγραφή εσόδων-εξόδων. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει διπλογραφικό σύστημα με αναλυτική καταγραφή των επιμέρους οικονομικών στοιχείων (υποχρεώσεις, ταμειακές ροές κ.ά.) και έκθεση ορκωτού ελεγκτή τούς καθιστά αναξιόπιστους.

ΠΑΣΟΚ: 87% επιδότηση

Το ΠΑΣΟΚ είχε πέρυσι συνολικά έσοδα 22,775 εκατ. ευρώ και δαπάνες 65,068 εκατ. ευρώ. Το 87% των εσόδων του προήλθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς στο ταμείο του κόμματος μπήκαν 18,04 εκατ. ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση και άλλα 1,768 εκατ. ευρώ από την «επιμορφωτική χρηματοδότηση». Από τις εισφορές βουλευτών και ευρωβουλευτών εισέπραξε μόλις 1,6 εκατ. ευρώ, από τις οικονομικές εξορμήσεις (άγνωστοι χρηματοδότες) περίπου 753 χιλ. ευρώ και από τις εισφορές μελών και φίλων άλλα 873,7 χιλιάδες ευρώ.

Για να καλύψει τα έξοδά του, συνολικού ύψους 65 εκατ. ευρώ, δανείστηκε από τις τράπεζες Αγροτική (17,3 εκατ. ευρώ), Eurobank (5,1 εκατ.ευρώ), Πειραιώς (6 εκατ. ευρώ), Marfin (7,15 εκατ. ευρώ), Αττικής (5 εκατ. ευρώ) και Εθνική (25 χιλιάδες).

Δαπάνησε 6,1 εκατ. ευρώ σε αμοιβές προσωπικού και επιμόρφωση στελεχών (!), άλλα 2,6 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ενοίκια, και 10,9 εκατ. ευρώ για μετακινήσεις στελεχών, προβολή θέσεων και αδιευκρίνιστα «γενικά έξοδα». Πλήρωσε σε τόκους 6,49 εκατ. ευρώ, κατέβαλε άλλα 5,6 εκατ. ευρώ σε άγνωστες «ενισχύσεις» και δαπάνησε 33 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση (σ.σ. αναχρηματοδότηση) δανείων.

Ν.Δ: χρέος 127,6 εκατ.

Μια από τα ίδια και η Νέα Δημοκρατία, η οποία πέρυσι είχε έσοδα 18,7 εκατ. ευρώ και λειτουργικές δαπάνες 40 εκατ. ευρώ, τις οποίες για να καλύψει δανείστηκε 25 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2010 χρωστούσε 127,6 εκατ. ευρώ και είχε στο ταμείο της 2,3 εκατ. ευρώ.

Ελαβε επιχορήγηση 15,05 εκατ. ευρώ, οι βουλευτές της συνεισέφεραν 1,2 εκατ. ευρώ και οι φίλοι του κόμματος άλλα 1,5 εκατ. ευρώ. Στον τομέα των εξόδων, πλήρωσε 7,29 εκατ. ευρώ σε δαπάνες προσωπικού, 3,378 εκατ. ευρώ σε ΔΕΚΟ και ενοίκια, 8,2 εκατ. ευρώ σε αδιευκρίνιστα «γενικά έξοδα», 4,5 εκατ. ευρώ σε εκδηλώσεις, άλλα 6,4 εκατ. ευρώ σε τόκους και έξοδα δανείων, και πάνω από 7 εκατ. ευρώ σε «ενισχύσεις».

Τι ισχύει για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (3023/2002) για τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, τον οποίο πάντως η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα αλλάξει:

* Τα κόμματα και οι συνασπισμοί που λαμβάνουν τακτική κρατική χρηματοδότηση δημοσιεύουν κατ' έτος, το πρώτο δίμηνο κάθε χρονιάς, ισολογισμό εσόδων και δαπανών.

* Ο έλεγχος των οικονομικών τους, όπως και των υποψήφιων βουλευτών, διενεργείται από ειδική επιτροπή της Βουλής στην οποία προεδρεύει ένας εκ των αντιπροέδρων του κόμματος και μετέχουν ένας εκπρόσωπος από κάθε κόμμα που κατέχει έδρες στο Κοινοβούλιο.

Επιπλέον μετέχουν και τρεις δικαστικοί, ένας από κάθε ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

* Η επιτροπή αναθέτει τη διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης σε ορκωτούς ελεγκτές οι οποίοι ελέγχουν τα βιβλία των κομμάτων και συντάσσουν αναλυτική έκθεση, πριν η επιτροπή προχωρήσει σε οποιονδήποτε έλεγχο. Η ολοκλήρωση του ελέγχου από την επιτροπή της Βουλής πρέπει να γίνεται εντός τριών μηνών.

Στο νόμο προβλέπεται και η επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβάσεων, ωστόσο από της ισχύος του νόμου φαίνεται να μην έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες, αφού κανένα πρόστιμο δεν έχει επιβληθεί σε κανένα κόμμα.