Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Πρέπει να δίδονται οι χώροι των σχολείων μετά το τέλος των Μαθημάτων στην Κοινωνία ;

Αν η απάντηση στο τίτλο είναι ΝΑΙ
 τότε αυτή η παραχώρηση δεν μπορεί να είναι επιλεκτική.

Η άρνηση  της Πρωτοβάθμιας Δημοτικής  Επιτροπής Παιδείας να δώσει ώρες προπόνησης  στη γυναικεία ομάδα του Γυμναστικού οφείλεται καθαρά στην αντιπολιτευτική πολιτική διοίκησης και μέρους της αντιπολίτευσης στον πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου κ.Νίκο Πανταζή και όχι σε  διαφορετική δήθεν άποψη για τον αθλητισμό γιατί στην ουσία τέτοια διαφοροποίηση δεν υπάρχει.
Είναι απολύτως οριοθετημένοι ο Συλλογικός Αθλητισμός και ο Αθλητισμός για όλους.
Χρησιμοποιώ την έννοια της κοινωνίας για να ξεκαθαρίσω ότι το αίτημα της χρήσης των αθλητικών χώρων του 12 δημοτικού δεν αφορούσε ιδιώτη και ασφαλώς κοινωνία  αποτελούν και ενώσεις οικονομικού ενδιαφέροντος που εκφράζονται με την μορφή εταιρειών που σαφώς εξαιρώ.
Για να γίνει μια συζήτηση για τον αθλητισμό θα πρέπει να υπάρχει πρώτα διάθεση να ασχοληθεί η τοπική αυτοδιοίκηση με το θέμα αυτό και δεύτερο να υπάρχει θέση-άποψη  που θα κινείται μέσα στα θεσμικά όρια ή και έξω από αυτά αν είναι κάτι καινούργιο.
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου δεν έχει τέτοια πρόθεση και επιπλέον γενικά κατατάσσει αυθαίρετα και κόντρα στο νομικό πλαίσιο που υφίσταται τους  αθλητικούς ομίλους στις εταιρείες και λειτουργώντας ιδεοληπτικά τους συμπεριφέρεται εχθρικά.
Όσες φορές το δημοτικό συμβούλιο ασχολήθηκε με τον Αθλητισμό το έκανε για την άδεια λειτουργίας των χώρων και για να επιβληθεί μίσθωμα στην χρήση των χώρων.
Αναφορικά με το αίτημα του Γυμναστικού που ζητούσε ώρες που δεν χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του σχολείου το πρώτο θέμα αφορά την χρήση των αθλητικών χώρων των σχολείων μετά το τέλος των μαθημάτων.
Σε αυτό το θέμα συμφωνούμε όλοι  ότι οι χώροι αυτοί πολύτιμοι για την γειτονιά πρέπει να είναι ανοικτοί για να καλύπτουν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Στο δεύτερο που άφορα την λειτουργία τμημάτων Αθλητισμού για όλους από τον Δήμο , δεν υπάρχει διαφωνία ο δήμος έχει την προτεραιότητα και στους Αθλητικούς χώρους και στα σχολικά κτίρια να δημιουργήσει ,να οργανώσει ,να λειτουργήσει όποιες και όσες δραστηριότητες θέλει και μπορεί και ασφαλώς οι σύλλογοι γονέων  και κηδεμόνων ακολουθούν σε προτεραιότητα.
Η Νομική μορφή των αθλητικών συλλόγων είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη Κερδοσκοπικά και έχουν την ίδια νομιμοποίηση με όλους τους Πολιτιστικούς και γεωγραφικούς τοπικούς συλλόγους.
Τα Αθλητικά Σωματεία έχουν  συνεπώς τα ίδια δικαιώματα  με εκείνους και δικαιούνται την ίδια μεταχείριση .
Δεν εξηγείται ούτε από την διοίκηση να παραχωρούνται οι χώροι σχολείων στην Σέρβικη Πρεσβεία στους Ηπειρώτες στου Πόντιους ορθώς ,αλλά  όχι στον Γυμναστικό, πολύ περισσότερο δεν εξηγείται αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση του Γυμναστικού από την ψήφο των μελών της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην επιτροπή και  ανήκουν στον συνδυασμό του κ. Νταβία και του κ. Θωμά και από τον Διευθυντή του σχολείου που εισηγήθηκε αρνητικά και αυτή η εισήγηση χρησιμοποιείται ως μοναδικός λόγος της αρνητικής απόφασης.
Ζητήσαμε την εισήγηση και θα δούμε τους λόγους, σε καμία περίπτωση όμως δεν δέχομαι η άποψη ενός στενόμυαλου διευθυντή που πιθανώς δεν μένει και στο Χαλάνδρι ότι μπορεί να αντικαταστήσει  ή να επηρεάσει  την σωστή θέση της χρήσης των χώρων από την κοινωνία .
Με εκτίμηση
Νίκος Πανταζής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.