Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Απολογισμός Δημοτικού έργου κριτική σε διοίκηση -Αντιπολίτευση




Αναφέρθηκα στο πρώτο μέρος στα πολεοδομικά και συνεχίζω με τις αρμοδιότητες που εξ'αιτίας  της κατάργησης των Νομικών Προσώπων περάσανε στο Δήμο Αθλητισμός -Πολιτισμός- Κοινωνική Πολιτική και αφορούν σοβαρούς τομείς της δραστηριότητας της πόλης.

Στον Πολιτισμό παρά τα αρχικά προβλήματα της καταστροφής του θεάτρου Ρεματιάς η διοίκηση βρήκε τον βηματισμό της και εκμεταλλευόμενη την σκηνοθετική ιδιότητα του αντιδημάρχου παρουσίασε σημαντική πολιτιστική δραστηριότητα.

Στην Κοινωνική πολιτική κινήθηκε όπως οι προηγούμενες διοικήσεις με λίγη υπερβολή στα θέματα των προσφύγων και εντελώς λανθασμένα στην διατήρηση του Καταυλισμού των τσιγγάνων. Στους παιδικούς σταθμούς λειτούργησε μόνη χωρίς την αντιπολίτευση που παραδοσιακά μετείχε όλα τα προηγούμενα χρόνια στην επιτροπή.

Στον αθλητισμό απέτυχε παταγωδώς ,δεν βοήθησε τους Συλλόγους καθυστέρησε με τις άδειες των Αθλητικών χώρων, Παπαδάκης και Αποστολοπούλου δεν έχουν πάρει ακόμη άδεια, το ανοικτό Κολυμβητήριο δεν λειτουργεί με φυσικό αποτέλεσμα όλες οι ομάδες της πόλης σε όλα τα αθλήματα  ξαναπέφτουν κατηγορίες που με κόπο κέρδισαν ή  παραμένουν στην μετριότητα.Επιπλέον αντί της οικονομικής βοήθειας που όλοι οι Δήμοι προσφέρουν η διοίκηση τους μίσθωσε για την χρήση τους Αθλητικούς χώρους επιβαρύνοντα τους συλλόγους με μια ακόμη δαπάνη.



Η αντιπολίτευση σε αυτό τον παραγκωνισμό σε όλα τα επίπεδα δεν αντέδρασε, πέρα από κάποιες σκόρπιες διαμαρτυρίες άφησε εντελώς ανενόχλητη την διοίκηση να αλωνίζει και να αποφασίζει μόνη της.

Μάταια προσπάθησα αρκετές φόρες να προκαλέσω την αντίδραση ,κυρίως για τα Αθλητικά που ασχολούμαι αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα.

Αυτή η ανοχή και ο μοιρολατρισσμός της αντιπολίτευσης επέτεινε την αλαζονεία που ενόχλησε ακόμη και συμβούλους της διοίκησης  που ομολογουμένως αντέδρασαν περισσότερο και από την άφαντη και υποτονική αντιπολίτευση.

Μια διοίκηση που προεκλογικά είχε   σημαία την συμμετοχή, την διαβούλευση ,την διαφάνεια λειτουργεί μόνη της δέχεται την αντιπολίτευση μόνο όπου ο Νόμος ρητά την υποχρεώνει, συνεχίζει τις αναθέσεις που κατέκρινε παλιότερα σε όλες  στις δράσεις της.

 Η έλλειψη διαφάνειας και της πρακτικής των  αναθέσεων στις δράσεις της διοίκησης ακόμη και αν όλα γίνονται έντιμα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και από μόνη της δημιουργεί ερωτηματικά.





Το σπουδαιότερο συνεπώς με αφορμή τις Δημαιρεσίες που έχουμε να συζητήσουμε μεταξύ μας οι της αντιπολίτευσης είναι αν θα αντιδράσουμε σε αυτή την μονοπαραταξιακή αδιαφανή και αλαζονική λειτουργία της διοίκησης και  πως θα διεκδικήσουμε την συμμετοχή μας σε όλα τα επίπεδα δράσης του Δήμου προς όφελος της πόλης και της διαφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.