Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Συλλογικός Αθλητισμός στο Χαλάνδρι


Μια από τις χειρότερες αθλητικές χρονιές για τους Συλλόγους της πόλης.
Υποβιβάστηκαν όλες σχεδόν οι ομάδες Μπάσκετ,έπειτα από πολλά χρόνια παραμονής σε μεγάλες κατηγορίες .

Αποτέλεσμα της κρίσης που αναπόφευκτα κτύπησε και τους συλλόγους που προσπαθούν με την βοήθεια των γονέων και κάποιων ακόμη μικρών χορηγών να επιβιώσουν οικονομικά.
Δεν υπάρχει οικονομική βοήθεια από το κράτος και τον Δήμο και τα έξοδα με την υποχρεωτική ασφάλιση των προπονητών και την πληρωμή ενοικίου στους αθλητικούς χώρους διογκώθηκαν.
Οι ομοσπονδίες αθλημάτων επιβιώνουν με την χρηματοδότηση των συλλόγων αφού και σε αυτές οι επιχορηγήσεις μειώθηκαν 70%.Οι σύλλογοι για να βγάλουν δελτία αθλητών πληρώνουν 12 ευρώ για το καθένα,για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα πληρώνουν 50 ευρώ παράβολο. Σε κάθε αγώνα τα έξοδα γραμματείας και διαιτητών 50 ευρώ βαρύνουν το γηπεδούχο σωματείο,η παρουσία γιατρού σε κάθε αγώνα 30 ευρώ καλύπτεται από τον σύλλογο .Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσετε το Αθλητικό υλικό ,τις μετακινήσεις τα νερά,το φαρμακευτικό υλικό.

Στο Χαλάνδρι όμως εκτός του οικονομικού οι σύλλογοι έχουν να παλέψουν με την έλλειψη κλειστών γυμναστηρίων. Υπάρχουν μόνο δύο και κανένα σχολείο μας δεν διαθέτει κλειστό χώρο,σε αντίθεση με όλους του γειτονικούς και μη Δήμους που τα σωματεία έχουν αποκλειστική χρήση ενός κλειστού.
Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος στο κλειστό Πέρκιζας φιλοξενούνται 4 σωματεία Μπάσκετ Ανδρών ένα Μπάσκετ γυναικών ,ένα Βόλεϋ γυναικών ένα ρυθμικής γυμναστικής και φυσικά όλες οι αντίστοιχες ομάδες υποδομής 3 για κάθε τμήμα.

Τι πρέπει να γίνει
Να σταματήσει ο Δήμος να εισπράττει ενοίκιο χρήσης των χώρων
Να ενισχύσει οικονομικά τους Συλλόγους όπως προβλέπεται από τον Δημοτικό Κώδικα
Να σχεδιασθεί αποκεντρωμένα η κατασκευή τριών ακόμη κλειστόν
Να στον Συνοικισμό
Ένα στο δεύτερο γυμνάσιο Χαλανδρίου
Ένα στο Πάτημα στο υπό ίδρυση Δημοτικό και Λύκειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.