Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Καταυλισμός τσιγγάνων στο Χαλάνδρι

Είμαστε οι ιδιοκτήτες της καταπατημένης γης καθώς και οι περίοικοι του παράνομου τσιγγάνικου καταυλισμού, στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι.
Οι ιδιοκτήτες των καταπατημένων αγροτεμαχίων, δικαιωνόμαστε χρόνια τώρα σε όλα τα δικαστήρια, αλλά ουδέποτε έχουν εκτελεστεί αυτές οι αποφάσεις όπως θα έπρεπε να γίνεται σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
Οι περίοικοι διαμαρτυρόμαστε χρόνια τώρα για τα δεινά που υφιστάμεθα από τη γειτνίαση με αυτόν τον καταυλισμό ,που δεν τηρεί ούτε στο ελάχιστο βασικούς κανόνες Υγιεινής,ωρών κοινής ησυχίας.
Πρώτη σοβαρή προσπάθεια επίλυσης στο Χαλάνδρι έγινε με την ευκαιρία ευρωπαϊκών κονδυλίων υπό μορφή δανείου 60.000 ευρώ για κάθε οικογένεια τσιγγάνων,που δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε.
Μετά τον μακροχρόνιο αγώνα ημών, αφενός των ιδιοκτητών των καταπατημένων αγροτεμαχίων και αφετέρου των συνεχών και εύλογων διαμαρτυριών των δεινοπαθούντων περιοίκων, δόθηκε επιτέλους λύση κατεδάφισης του στις 30 Σεπτεμβρίου 2013, και της μεταστέγασης των κατασκηνωτών τσιγγάνων στον έτοιμο ήδη οικισμό Κανδήλι στα Μέγαρα,που και αυτή όμως ματαιώθηκε.
Ξεκίνησα με την επιστολή διαμαρτυρίας ιδιοκτητών και περιοίκων του Καταυλισμού Τσιγγάνων στο Χαλάνδρι που εξακολουθεί να υφίσταται και να μεγαλώνει χωρίς να διαφαίνεται πιθανή λύση.
Αφορμή βέβαια πήρα από το πρόγραμμα μεταστέγασης τσιγγάνων στην Άμφισσα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και αφορά μεταστέγαση τσιγγάνων σε κατασκευασμένες πολυκατοικίες. Δεν γνωρίζω αν τα χρήματα θα φθάσουν για παρεμβάσεις και σε άλλους Καταυλισμούς ,αλλά υποστηρίζω ότι είναι η μόνη ενδεδειγμένη και υλοποιήσιμη λύση που την αποδέχονται και οι τσιγγάνοι.
Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος κάνει μεμονωμένες προσπάθειες να στεγάσει τσιγγάνους σε μισθωμένα διαμερίσματα αλλά προσκρούει στην άρνηση των ιδιοκτητών να μισθώσουν τα ακίνητα τους. Τώρα ίσως είναι ευκαιρία να ενταχθεί και το Χαλάνδρι στο πρόγραμμα μεταστέγασης που ανακοινώθηκε,για να δοθεί μια τελική και ανθρώπινη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.