Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Πότε θα έχουμε εκλογές;

Εθνικές εκλογές
Ο Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι θα γίνουν τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο του 2019 ,σένα χρόνο περίπου από τώρα στο τέλος της τετραετίας. Αυτό πέρα από ότι είναι το πιο πιθανό σενάριο για μένα,είναι και πολιτικά σωστό και μάλιστα στην αναθεώρηση του Συντάγματος η τετραετής θητεία της βουλής θα πρέπει να είναι υποχρεωτική και αποδεσμευμένη από την επιλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
Το δεύτερο σενάριο πρόωρων εκλογών το 2018 το βρίσκω αποδυναμωμένο ,γιατί η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει και χωρίς τον Καμένο που μπορεί να μην ψηφίσει αλλά να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Οι μειώσεις στις συντάξεις πιθανώς δεν θα γίνουν και μία 13η σύνταξη θα ξεγελάσει τους περισσότερους,συνεπώς ο Τσίπρας μπορεί να περιμένει καλύτερη συγκυρία.
Φυσικά καμία πιθανότητα δεν δίνω στο σενάριο τριπλών εκλογών το Μάιο του 2019 γιατί δεν υπάρχει κανείς λόγος να βιασθεί ,επιπλέον θα έχει την ευκαιρία να δει τα ποσοστά του σε ευρωεκλογές.
Γεγονός ότι Ο Τσίπρας παίζει μόνος του έχει την στήριξη Ευρώπης και Αμερικής ,την δυνατότητα να αιφνιδιάζει ,μοναδικό αντίπαλο τον Μητσοτάκη που συνέχεια θα τον έχει σε άμυνα,ξεκινώντας από την ψηφοφορία για το Μακεδονικό.Συμπέρασμα ,δύσκολα θα γλυτώσουμε από τον Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.