Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Διπλό Χαράτσι η Ελεγχόμενη στάθμευση.Σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο Δήμος βάζει νέους φόρους

Στις 25 Μαΐου του 2010 ο τότε δήμαρχος Χαλανδρίου κ.Ζαφειρόπουλος πέρασε κατά πλειοψηφία απόφαση για εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε επιλεγμένες περιοχές του Χαλανδρίου που την παραθέτουμε παρακάτω ,συνολικού κόστους 30.000 Ευρώ συν ΦΠΑ. Γνωρίζουμε ότι δεν προχώρησε στην εφαρμογή γιατί σχεδίαζε να δοθεί η ελεγχόμενη στάθμευση μαζί με την αξιοποίηση του κτήματος στον Άγιο Γεώργιο.
Με την υπ’ αριθμό. 40/2009 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου ανατέθηκε η παραπάνω μελέτη στον μελετητή κ. …… και υπογράφηκε η από 10/3/2009 σχετική σύμβαση.
Το ποσό που καθορίσθηκε από την σύμβαση για αμοιβή της μελέτης είναι 30.000 € πλέον ΦΠΑ. Η διάρκεια εκπόνησης της μελέτης ήταν 3 μήνες και ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
Η Περιοχή Μελέτης καλύπτει όλη την επιφάνεια η οποία περικλείεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χαλανδρίου και ολοκληρώθηκε σε ένα στάδιο με την εξής διαδικασία:

Α. Συγκέντρωση – Επικαιροποίηση απαραίτητων κυκλοφοριακών στοιχείων
Β. Ανάλυση της Υπάρχουσας Κατάστασης Στάθμευσης
Γ. Προτάσεις Εναλλακτικών Σχεδίων Κυκλοφοριακής Διαχείρισης – Καθορισμός Συστήματος Στάθμευσης – Αξιολόγηση Εναλλακτικών Λύσεων και Σχεδίων
Δ. Επεξεργασία Υλοποίησης του επιλεγέντος Σχεδίου.

Σήμερα ο νυν δήμαρχος και τότε πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ.Κουράσης ξαναφέρνει θέμα ελεγχόμενης στάθμευσης με την ιδία ακριβώς διατύπωση όχι για εφαρμογή της παλαιάς αλλά για νέα μελέτη με κόστος 7.500 Ευρώ συν ΦΠΑ.

Αριθ. απόφασης 26/2011
Ανάθεση μελέτης «Εφαρμογή συστήματος
Ελεγχόμενης Στάθμευσης σε επιλεγμένες
περιοχές του Δήμου Χαλανδρίου –
Κυκλοφοριακή μελέτη» προϋπολογισμού  7.500,00 € πλέον Φ.Π.Α.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Κατά πλειοψηφία εισηγείται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανάθεση της μελέτης (κατηγορίας 10 - Μελέτες Συγκοινωνιακών έργων και Κυκλοφοριακές – Α΄ τάξης» με τίτλο:
«Εφαρμογή συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης σε επιλεγμένες περιοχές του Δήμου Χαλανδρίου - Κυκλοφοριακή μελέτη» προϋπολογισμού 7.500,00 € (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η συμβατική αμοιβή της μελέτης καθορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ.7 του Ν.716/77 σε συνδυασμό με τους νόμους Ν.3316/05 και Ν.3463/06 και δεν υπερβαίνει το 30% του ανώτερου ορίου αμοιβής του Πτυχίου Α τάξης κατηγορίας 10.
Η πιο πάνω μελέτη θα περιλαμβάνει κυκλοφοριακές μετρήσεις έρευνα στάθμευσης, ανάλυση επικαιροποιημένων στοιχείων αλλά και την εφαρμογή της Ελεγχόμενης στάθμευσης σε περιοχή περίπου 60%της περιοχής της αρχικής μελέτης και θα βαρύνει τον Κωδικό 30.7413.42 του Προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2011.

Όλα τα είχαμε δει από την Διοίκηση που συνεχίζει να διοικεί τον Δήμο με την ίδια λογική αλλά αυτό είναι πράγματι το αποκορύφωμα.
Έτσι πιστεύουν στον Δήμο ότι ασκούν κοινωνική πολιτική ,ότι βοηθούν το εμπορικό κέντρο και διευκολύνουν την κάθοδο των πολιτών ή θα πλουτίσουν εκείνο που θα αναλάβει την διαχείριση της ελεγχόμενης στάθμευσης; Τους θυμίζουμε ότι και παλιότερα έγινε παρόμοια προσπάθεια με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί το σύστημα και ο Δήμος να είναι ακόμη στα Δικαστήρια με κίνδυνο να πληρώσει χιλιάδες Ευρώ στην ανάδοχο εταιρεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.