Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πέρασαν οι αποκριες και ενώ χάλασε ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα ο Δήμος Χαλανδρίου όπως πάντα απων εξαφανισμένος ανύπαρκτος.


Πρωταγωνιστές οι δήμοι στις απόκριες

Με τις ξεχωριστές βέβαια εκδηλώσεις του δήμου Πατρέων και του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου όπου πραγματοποιούνται οι φημισμένες πια παρελάσεις των αποκριάτικων αρμάτων ως place branding, οι περισσότεροι δήμοι της χώρας πρωτοστατούν στην διασκέδαση των πολιτών και στην διατήρηση των πατροπαράδοτων εθίμων των αποκριών.
Θα ξεχωρίζαμε επίσης την  «Γιορτή Χαρταετού», που διοργανώνει ο δήμος Χαλκίδας  με μαθητές Δημοτικού που θα ζωγραφίσουν τους δικούς τους Χαρταετούς.
Στη Νάξο δίνεται έμφαση στην κινητοποίηση των κοινωνικών δομών ΚΔΑΠ ΚΑΠΗ και Βοήθεια στο Σπίτι.
Στο δήμο Νίκαιας Αγίου Ιωάνη του Ρέντη διοργανώνεται παρέλαση σχολείων.
Τα 100 χρόνια ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού θα γιορτάσουν εφέτος οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ρεθύμνου. Η φετινή επετειακή διοργάνωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού πραγματοποιείται με την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.
Αρκετοί δήμοι όπως Κηφισιά ενεργοποιούν επίλεκτα τμήματα των πολιτιστικών τους προσώπων.
Ιδιαίτερα οργανώνονται παιδικά πάρτι όπως στην Ηλιούπολη όπου θα μοιραστούν και χαρταετοί και στους Αγίους Αναργύρους.
Και βέβαια οι περισσότεροι δήμοι με ξεχωριστή την Αθήνα στου Φιλοπάππου διοργανώνουν τα Κούλουμα με δωρεάν παροχή φασολάδας και σαρακοστιανών μεζέδων. Ιδιαίτερη βέβαια είναι η ανησυχία των διοργανωτών που λόγω κρίσης ενδέχεται να παρουσιαστεί πρωτοφανές ρεύμα στην δωρεάν διανομή φαγητού, όπως έγινε στην διοργάνωση των κρεοπωλών την περασμένη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.