Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Να συσταθεί η επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου αρμόδια για τον Αθλητισμό ζητά ο Νίκος Πανταζής

Μου τηλεφώνησε ένας φίλος πριν λίγο για να με ευχαριστήσει για την προσπάθεια που έκανα να πίσω την διοίκηση να ανοίξει την μεσαία πόρτα του Γυμναστηρίου.Αν είναι δυνατόν σκέφτηκα μια ηλίθια απόφαση να ταλαιπωρεί τόσο κόσμο. Εγώ θα συγχαρώ τον αντιδήμαρχο που έστω και τώρα κατάλαβε ότι η απόφαση της διεύθυνσης Αθλητισμού ήταν λανθασμένη και έδωσε λύση. Όταν ένας Δημοτικός Σύμβουλος αναφέρεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για ένα πρόβλημα που προέρχεται από μια καταχρηστική και άνευ λόγου απόφαση μιας διεύθυνσης δεν σημαίνει ότι συκοφαντεί το συγκεκριμένο υπάλληλο .Καθήκον συνεπώς της διοίκησης δεν είναι να υπερασπισθεί το λάθος του Υπαλλήλου αλλά να εξετάσει αν η αναφορά ευσταθεί και δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία του χώρου.Το γεγονός αυτό με παρακίνησε να ζητήσω την σύσταση των επιτροπών του Δημοτικού συμβουλίου
Πριν ξεκινήσω το ν προβληματισμό μου οφείλω να δηλώσω ότι στοχεύει στην διοίκηση του Δήμου όχι κριτικά ή αντιπολιτευτικά για πράξεις ή παραλείψεις αλλά στην λογική ότι Αθλητισμός χωρίς την συνεργασία του Δήμου και των Συλλόγων δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα στην διοίκηση επικράτησε μια απαξιωτική θέση για τους Αθλητικούς παράγοντες, συνακόλουθο  της αριστερής κουλτούρας που ασχολείται μόνο με τον Πολιτισμό άρα με την τέχνη το Πνεύμα την διανόηση και όχι με του χαμηλού επιπέδου Αθλητικούς παράγοντες .Σε αυτό συνετέλεσε και η αδιάφορη θέση της αντιπολίτευσης  εκτός Νίκου Πανταζή που έμεινε μόνος να υπερασπίζεται ανεπιτυχώς Συλλόγους και παράγοντες όσους βέβαια δεν ξεπουλήθηκαν για μια ώρα παραπάνω στο κλειστό.
Ταυτόχρονα η κατάργηση των Νομικών Προσώπων επέτεινε το πρόβλημα γιατί τώρα στην Διεύθυνση αθλητισμού προΐστανται στελέχη πιθανώς καλοί υπάλληλοι ,αλλά άσχετοι με τον αθλητισμό που πολλές φορές για  να κρύψουν την αδυναμία τους και εμπαθείς προς τους παράγοντες.
Η διοίκηση ασφαλώς αποφασίζει και υλοποιεί τον προγραμματισμό της και για τον αθλητισμό ,αρκεί βέβαια να μας ανακοινώσει και να συζητήσει μαζί μας και σε επίπεδο φορέων  και δημοτικού συμβουλίου τον σχεδιασμό της.
Τέτοια συζήτηση δεν έγινε ποτέ και δεν προβλέπω να γίνεται. Πιθανώς αν οι πρόσφυγες ή τσιγγάνοι συστήσουν αθλητικά σωματεία η διοίκηση να ασχοληθεί και με τον Αθλητισμό.

Αυτό που προτείνω όμως είναι να συσταθούν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου επιτροπές που πιθανώς λόγω της διαπαραταξιακής σύνθεσης θα επίλυαν τα περισσότερα θέματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.