Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Μισθωτήριο συμβόλαιο ενοικίασης των αθλητικών εγκαταστάσεων στους Αθλητικούς συλλόγους

 Να δούμε όταν δεν θα έχουμε πληρώσει 
ποιος θα μας κανει έξωση και ποιος θα μας υποστηρίξει  
Είναι ανεπίτρεπτο να πληρώνουν οι σύλλογοι για την χρήση των Αθλητικών χώρων .                      

                                                                                                                          

                                     





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:          ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
                                   & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ:                   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ                                                           ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
                                   & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση:                Λ. Πεντέλης 146  Χαλάνδρι
ΤΚ:                             15234
Τηλέφωνο:                210 6856412 – 210 6856410
FAX:                           210 6821926
Email:                       sports@halandri.gr

 











ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ «Ν.ΠΕΡΚΙΖΑΣ» ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Σήμερα την 1η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2015 ημέρα Πέμπτη  και ώρα 14.00, στο Δημαρχείο του Δήμου  Χαλανδρίου  Αττικής, Αγ. Γεωργίου 30, οι κάτωθι  υπογραφόμενοι:
1. Ρούσσος Συμεών (Σίμος)   με την ιδιότητα του Δημάρχου του Δήμου Χαλανδρίου και νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου Χαλανδρίου, που θα αποκαλείται  εφεξής χάριν συντομίας στο παρόν
 « ά συμβαλλόμενος»  και

2. Πανταζής Νίκος με την ιδιότητα του προέδρου Γ.Σ ως νόμιμος εκπρόσωπος του Αθλητικού Σωματείου/ Σύλλογος με την επωνυμία «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ  Α.Ο » με έδρα το Χαλάνδρι ΑΦΜ 090143879  καλούμενος στο παρόν « β΄ συμβαλλόμενος »,  συμφώνησαν και συναποδέχθηκαν  τα παρακάτω :

Έχοντας υπόψη :
1.    Τις διατάξεις του άρθρου 56Α του Ν. 2725/99 (ΦΕΚ 121Α΄), όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει με τις διατάξεις του άρθρου 22 του Ν. 4049/2012(ΦΕΚ 35Α΄).

2.    Τον Κανονισμό  Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Χαλανδρίου ο οποίος εγκρίθηκε με την υπ΄αριμ. 289/2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου(ΑΔΑ Ψ98ΤΩΗΔ-ΓΔΣ)

3.    Την υπ΄ άριθμ. 1/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου περί Καθορισμού Τελών και Δικαιωμάτων Χρήσης Αθλητικών Εγκαταστάσεων για το Ο.Ε.2015(ΑΔΑ 78Ο5ΩΗΔ-ΙΥ8).

4.    Την υπ΄αριθ. 354/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου περί παραχώρησης χρήσης Αθλητικών Εγκαταστάσεων όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε, με την υπ΄αριθ 417/2015  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου.



Oι συμβαλλόμενοι συμφωνούν από κοινού τα εξής :

ΑΡΘΡΟ 1Ο
Αντικείμενο της σύμβασης- Διάρκεια
Με το παρόν ο  «α΄ συμβαλλόμενος»  σύμφωνα με την  υπ΄αριθ.354/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου περί παραχώρησης χρήσης Αθλητικών Εγκαταστάσεων όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε, με την υπ΄αριθ 417/2015  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου, παραχωρεί στον «β΄ συμβαλλόμενο» αποκλειστικά και μόνο τη χρήση του χώρου του Κλειστού Γυμναστήριου &  την αίθουσα 2 καθώς και τα  ανοικτά γήπεδα μπάσκετ 1, βόλεϊ 3 και στίβου στο Δημοτικό  Αθλητικό  κέντρο 
 «Ν. Πέρκιζας» που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Πεντέλης 146 & 25ης Μαρτίου,  κατά τις ημέρες και ώρες που ορίζονται  στις  ανωτέρω αποφάσεις.
Η διάρκεια της παρούσης παραχώρησης χρήσης καθορίζεται από τα συμβαλλόμενα μέρη να είναι εννεάμηνη ,  δηλαδή από την 1/10/2015 έως την 15/6/2016.

ΑΡΘΡΟ 2Ο
Γενικοί οροί
1.    Οι εγκαταστάσεις  του Δημοτικού  Αθλητικού Κέντρου «Ν Πέρκιζας» θα χρησιμοποιούνται από τον  «β΄ συμβαλλόμενο» κατά τις ορισμένες ώρες και μέρες, αποκλειστικά ως χώρος  άθλησης  των αθλητών του και απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε άλλη χρήση του, χωρίς ρητή έγγραφη άδεια του Δημοτικού Συμβουλίου ή  του «α΄ συμβαλλόμενου»

2.    Δεν επιτρέπεται στο «β΄ συμβαλλόμενο» να παραχωρήσει σε άλλον τη χρήση του χώρου  με οποιαδήποτε νομική μορφή ή αιτία και ιδιαίτερα  με μίσθωση ή  υπομίσθωση, παραχώρηση χρήσης, με ή άνευ ανταλλάγματος καθώς  και να μεταβιβάσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την εν λόγω σχέση, χωρίς την προηγούμενη ρητή έγγραφη συναίνεση του «α΄ συμβαλλόμενου» ή της νόμιμα εξουσιοδοτημένης από αυτόν αρμόδιας Δ/νσης.

3.    Η τήρηση των φορολογικών διατάξεων για την λειτουργία του «β΄ συμβαλλόμενου» ως Αθλητικού Συλλόγου υπόκειται στην αποκλειστική ευθύνη αυτού (του «β ΄συμβαλλόμενου»). Ο «β΄ συμβαλλόμενος» υποχρεούται να εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς το Δήμο Χαλανδρίου, «α΄ συμβαλλόμενο», που απορρέουν από την  παραχώρηση της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με  τα οριζόμενα στις  υπ΄ αριθ. 354/2015 & 417/2015 αποφάσεις του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου.
Οι οικονομικές υποχρεώσεις έχουν καθοριστεί σε μηνιαία βάση, και σύμφωνα  με την εκάστοτε ισχύουσα απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου, περί  εισφορών – τελών   χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων, είναι ανεξάρτητες της χρήσης των χώρων από το «β΄ συμβαλλόμενο» και τις οποίες αναγνωρίζει ως νόμιμες και δίκαιες με την σύμπραξή του στην κατάρτιση της παρούσας σύμβασης.

4.    Ο «α΄ συμβαλλόμενος» ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν αδυναμία χρήσης των χώρων, όπως αυτοί αναλυτικά αναφέρονται στο άρθρο 1 για λόγους ανωτέρας βίας, οι οποίο είναι δυνατόν να επηρεάζουν την ασφάλεια των αθλουμένων (καιρικά ή άλλα φαινόμενα, απεργία εργαζομένων κ.λπ.).
Ο «β΄ συμβαλλόμενος» σε αυτήν την περίπτωση δεν δικαιούται να ζητήσει οποιαδήποτε αποκατάσταση ζημιών που ενδεχομένως θα υποστεί από την πιο πάνω αδυναμία χρήσης των χώρων και σε κάθε περίπτωση με την παρούσα παραιτείται ρητά αυτής.
5.    Ο «α΄ συμβαλλόμενος»  δικαιούται να  υλοποιεί εκδηλώσεις - αθλητικές  δραστηριότητες κλπ. στους παραχωρούμενους χώρους όπως αυτοί αναλυτικά αναφέρονται στο άρθρο 1 με μοναδική   υποχρέωση την έγκαιρη ενημέρωση του  «β΄ συμβαλλόμενου».
Σε αυτήν την περίπτωση ο «β΄ συμβαλλόμενος» δεν δικαιούται να ζητήσει οποιαδήποτε αποζημίωση για τυχόν  οικονομική απώλεια που ενδεχομένως θα υποστεί από την πιο πάνω αδυναμία χρήσης των χώρων και σε κάθε περίπτωση με την παρούσα παραιτείται ρητά αυτής.

6.    Την αποκλειστική ευθύνη  για πάσης φύσεως ατυχήματα, που ενδεχομένως συμβούν κατά την διάρκεια χρήσης των χώρων από τον « β΄ συμβαλλόμενο» φέρει αυτός, ο οποίος και αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη για την παροχή οποιασδήποτε ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους αθλητές του ή σε οποιονδήποτε τρίτο που θα συμμετέχει στην άθληση κατά τον χρόνο χρήσης των χώρων από αυτόν.

7.    Ο «α΄ συμβαλλόμενος» φέρει την ευθύνη φύλαξης των χώρων με δικό του προσωπικό στις εντολές του οποίου είναι υποχρεωμένος να υπακούει ο «β΄ συμβαλλόμενος».
Ο φωτισμός των χώρων υπάγεται στην αποκλειστική ευθύνη του «α΄ συμβαλλόμενου», ο οποίος και καθορίζει μονομερώς τον τρόπο υλοποίησής τους.
Ο  «β΄ συμβαλλόμενος»  υποχρεούται  να παραδίδει και να διατηρεί τους αθλητικούς και βοηθητικούς (αποδυτήρια ,τουαλέτες κλπ)  χώρους που χρησιμοποίησε, καθαρούς .

8.    Ρητά συμφωνείται μεταξύ των συμβαλλόμενων ότι αποκλείεται η σιωπηρή ανανέωση ή παράταση του χρόνου διαρκείας της παρούσας σύμβασης.
Η ενδεχόμενη χρήση των πιο πάνω  αναφερόμενων χώρων και μετά την λήξη της παρούσας από τον «β’ συμβαλλόμενο», δε θεωρείται ως ανανέωση ή σιωπηρή ή ρητή παράτασή της, παρά μόνο ως χρήση με την ανοχή του «α΄ συμβαλλόμενου», η οποία και πρέπει να διακοπεί άμεσα στην περίπτωση που το ζητήσει ο «α΄ συμβαλλόμενος».
 Ρητά συμφωνείται ότι σε αυτήν την περίπτωση ακόμα και για το χρόνο χρήσης με την ανοχή του «α΄ συμβαλλόμενου», ο «β’ συμβαλλόμενος» αναλαμβάνει την υποχρέωση έγκαιρης και πλήρους ανταπόκρισής του στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το Δήμο Χαλανδρίου.

ΑΡΘΡΟ 3Ο
                                                                Ειδικοί  όροι

1.    Ο « β΄ συμβαλλόμενος» υποχρεούται να τηρεί αυστηρά τον  Κανονισμό Λειτουργίας των  Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Χαλανδρίου  σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 289/2014    Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου(ΑΔΑ: Ψ98ΤΩΗΔ-ΓΔΣ), στο σύνολό του και ειδικότερα των άρθρων 6,7,8,9,11,14 και 15 αυτού.

2.    Ο « β’ συμβαλλόμενος» δεν έχει δικαίωμα να επιφέρει την οποιαδήποτε μεταβολή στους χώρους, ενώ ο «α΄ συμβαλλόμενος», σε τέτοια περίπτωση,  θα δικαιούται να ζητήσει την επαναφορά των πραγμάτων εν όλων ή εν μέρει στην προτέρα κατάστασή τους από τον «β΄ συμβαλλόμενο» τάσσοντας  σε αυτόν, συγκεκριμένη προθεσμία και σε περίπτωση άρνησής του να την υλοποιήσει αυτός, καταλογίζοντας τις δαπάνες στον «β΄ συμβαλλόμενο».

3.    Ο «β΄ συμβαλλόμενος» είναι υποχρεωμένος μετά την καθ΄ οιονδήποτε  τρόπο λήξη της παρούσας σύμβασης, να πάψει να χρησιμοποιεί τους κατά τα πιο πάνω χώρους και να παραδώσει στην αρμόδια Διεύθυνση του «α΄ συμβαλλόμενου» οποιαδήποτε πράγματα αυτός κατέχει σχετιζόμενα με τη χρήση των παραχωρούμενων χώρων. 

4.    Οποιαδήποτε τροποποίηση των όρων της σύμβασης αυτής  γίνεται μόνο  μετά από   γραπτή συμφωνία των συμβαλλομένων μερών και πάντα σύμφωνα με ότι προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις κάθε φορά.
  


ΑΡΘΡΟ  4Ο
Ρήτρες

1.    Οι συμβαλλόμενοι ρητά δηλώνουν ότι όλοι οι όροι της παρούσας ορίζονται ουσιαστικοί και απαράβατοι. Σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται παραβίαση οιουδήποτε από τους όρους της παρούσας εκ μέρους του «β΄ συμβαλλόμενου», ο «α΄ συμβαλλόμενος» μπορεί να προβεί σε συστάσεις προς τον «β΄ συμβαλλόμενο», οι οποίες θα κοινοποιούνται σε αυτόν εγγράφως προκειμένου να συμμορφωθεί προς τις συμβατικές του υποχρεώσεις σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή να αναστείλει την παραχώρηση της χρήσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή να καταγγείλει εγγράφως την παρούσα σύμβαση και τα αποτελέσματα της καταγγελίας, να επέρχονται με την κοινοποίηση στον «β΄ συμβαλλόμενο» του εγγράφου.
 Η επιβολή κάποιας από τις πιο πάνω ποινές εκ μέρους του  «α΄ συμβαλλόμενου» δεν αποκλείει το δικαίωμα σε αυτόν να αναζητήσει την αποκατάσταση οιασδήποτε άλλης θετικής ή αποθετικής ζημίας, την οποία ενδεχομένως θα υποστεί  από την κατά τα πιο πάνω παραβίαση των όρων της παρούσας σύμβασης, από τον «β΄ συμβαλλόμενο».

2.    Η μη άσκηση δικαιωμάτων, η παράλειψη υποχρεώσεων από τον «α΄ συμβαλλόμενο», η ανοχή εκ μέρους του καταστάσεων αντίθετων προς τους όρους της παρούσας σύμβασης ή η καθυστέρηση στην λήψη μέτρων που προβλέπει αυτή, σύμφωνα με την πρώτη παράγραφο του παρόντος άρθρου δε θεωρείται ως παραίτηση από τα δικαιώματα, ούτε απαλλάσσει τον «β΄ συμβαλλόμενο» από υποχρεώσεις του ή καθιδρύει κάποιο δικαίωμα υπέρ αυτού, πέραν αυτών που προβλέπονται στην παρούσα σύμβαση.  

                           Η παρούσα συντάσσεται σε δύο (2) αντίγραφα και υπογράφεται όπως παρακάτω:


                                                ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.