Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Τελικά οι ηλικιωμένοι τα περήφανα γηρατιά θα πληρώνουν για να ασκηθούν στο κολυμβητήριο του Δήμου

Κοινωνική Πολιτική γηρατειά
Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν
Μεγάλη συζήτηση έγινε για την υποχρέωση των μελών του ΚΑΠΗ να πληρώνουν για την χρήση του Κολυμβητηρίου.
Η απόφαση με 19 -10 και ο αριθμός των συμβούλων της διοίκησης που την καταψήφισαν ή ψήφισαν λευκό που προσμετράται στην αρνητική ψήφο πρέπει να προβληματίσει την διοίκηση.
Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης συνέδεσαν την απόφαση με την πολιτική λες και οι Δημοτικές αποφάσεις δεν είναι απόρροια της πολιτικής και της ιδεολογίας της εκάστοτε διοίκησης.
Η  ιδεολογία πέρα από το όραμα και την ελπίδα που δίνει οφείλει να είναι σε αγαστή σχέση με την πολιτική που είναι πιο ρεαλιστική αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει απλά να την υπηρετεί.
Η διοίκηση του Δήμου έδωσε στην αρχή δείγματα στον Κοινωνικό τομέα που στην πράξη συνέδεαν της ιδεολογία της και την ευαισθησία της για τα αδύναμα τμήματα της κοινωνίας.
Χρηματοδότησε το Κοινωνικό Παντοπωλείο αύξησε τα επιδόματα σε αδύναμους κατοίκους, μείωσε τα Δημοτικά τέλη, αύξησε τον αριθμό των δικαιούχων για δωρεάν συμμετοχή στους παιδικούς σταθμούς κατάργησε το αστείο 5ευρο για την εγγραφή των ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ και σε όλα αυτές τις κινήσεις εμείς την στηρίξαμε με την ψήφο μας.
Ξαφνικά και παρασυρμένη από τα εισοδηματικά κριτήρια που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για την φορολογική τους πολιτική άρχισε και η ίδια να χρησιμοποιεί την ίδια πρακτική ,που την οδηγεί σε παράλογες αποφάσεις χωρίς μεγάλο οικονομικό όφελος.
Πέρασε καταρχήν την εκμίσθωση των αθλητικών χώρων στους Αθλητικούς Συλλόγους με επιχείρημα την εισφορά που έχουν οι σύλλογοι στα τμήματα εκμάθησης. Αν δεχθούμε ότι έχει λογική η εισφορά στα τμήματα που πληρώνουν γιατί την βάζει και την απαιτεί και από τα αγωνιστικά τμήματα που όχι μόνο δεν πληρώνουν αλλά ξοδεύουν οι σύλλογοι ένα πολύ μεγάλο ποσό για έξοδα μετακίνησης εσωτερικά και για ταξίδια που έχουν προορισμό την Κρήτη και το Αιγαίο ,ταξίδια που έχουν κόστος  3.000 ευρώ το καθένα. Οι κοινωφελείς χώροι ονομάζονται έτσι για τι προσφέρονται στους πολίτες για να βελτιώσουν ποιοτικά την ζωή τους με την άθληση τον πολιτισμό και την καλύτερη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου. Για τις μικρές ηλικίες η ανάγκη αυτή καλύπτεται από τους συλλόγους, για τις μεγαλύτερες από τα δημοτικά προγράμματα. Αυτό που θα έπρεπε συνεπώς να απασχολεί μια διοίκηση είναι πως θα βοηθήσει δημοτικά προγράμματα και συλλόγους να αυξήσουν τα μέλη που αθλούνται. Για τα μεν δημοτικά προγράμματα η θέση μου είναι να παρέχονται δωρεάν σε όλους τους δημότες Χαλανδρίου.
 Για τους συλλόγους να παρέχεται δωρεάν η χρήση των Αθλητικών εγκαταστάσεων όπως γινόταν τόσα χρόνια.
Δυστυχώς η διοίκηση του Δήμου εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά ενισχύοντας τους Πολιτιστικούς συλλόγους και στραγγαλίζοντας τους αθλητικούς ενώ και οι δύο μορφές συλλόγων λειτουργούν μη κερδοσκοπικά με τα ίδια καταστατικά και τις ίδιες υποχρεώσεις.
Αυτός ο παραλογισμός οδήγησε και στην απόφαση να πληρώνουν για την χρήση του Κολυμβητηρίου τα ΚΑΠΗ.

Εμείς αυτή την απόφαση δεν την ψηφίσαμε και αυτοί που μας ασκούν κριτική γιατί συνδέσαμε τα σωματεία με τα ΚΑΠΗ τους λέμε να δουν ποιοι ψηφίσαν την προηγούμενη απόφαση του 2015 που προέβλεπε πάλι τα ίδια και δεν την είχαμε ψηφίσει και τότε μόνον οι Πανταζής και Αναστασιάδης. Επίσης επειδή απουσίαζαν από το συγκεκριμένο συμβούλιο τους γνωρίζουμε ότι η πρόταση η δική μου ήταν να παρέχονται τα δημοτικά προγράμματα δωρεάν σε μέλη των ΚΑΠΗ, σε ανέργους, σε πολύτεκνους και άτεκνους και τα Αθλητικά σωματεία για τα αγωνιστικά τμήματα .Αν όμως η συμμετοχή και των Σωματείων εμποδίζει την ψήφιση της πρότασης για την απαλλαγή των άλλων ομάδων πολιτών την αποσύρω και αφήνω μόνο τις άλλες κατηγορίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.