Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Εξώσεις σε Συλλόγους .Τα πρώτα θύματα Ενωση Κρητών-ΠΑΚ

Νίκος Πανταζής:Είναι λάθος ο διαχωρισμός Σύλλογοι και Δημότες στην χρήση των Δημοτικών χωρων.Οι Σύλλογοι προφέρουν τις υπηρεσίες σε δημότες Χαλανδρίου και δεν είναι ιδιώτες.Είναι η συλλογική έκφραση του Αθλητισμού και χρησιμοποιούν τους χώρους ως πολίτες και Δημότες της πόλης.
Δημοτικό Συμβούλιο χθες και κυριάρχησε η έξωση του ΠΑΚ Αθλητικού Συλλόγου από τις εγκαταστάσεις στην Αποστολοπούλου και η παρουσία της Ένωσης γονέων που εξέθεσε την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία.
Πολύωρη η συνεδρίαση και πολύ χρήσιμη συζήτηση.

Η αντιμετώπιση του Αθλητικού Συλλόγου με δικαστική αποβολή είναι πρωτοφανής τουλάχιστον για το Χαλάνδρι. Πέρα ‘όμως από το γεγονός που επιβεβαιώνει την αρνητική στάση της διοίκησης του Δήμου προς τον Συλλογικό Αθλητισμό, αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι η παρουσία του δικηγόρου του Δήμου σε κάθε συνεδρίαση. Όταν μια διοίκηση αναγκάζεται να δικαιολογεί τις αποφάσεις με τον δικηγόρο κάτι δεν πάει καλά. Το συμπέρασμα είναι ότι στον Αθλητισμό η διοίκηση το έχει χάσει το παιγνίδι, έχει καταφέρει εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων αθλητικών παραγόντων που συνήθισαν να γλύφουν την εκάστοτε διοίκηση να συνασπίσει όλα τα Αθλητικά σωματεία εναντίον της και πραγματικά αδυνατούμε να καταλάβουμε τα αίτια αυτής της αυτοχειρίας και της επιλεκτικής αντιμετώπισης. Εκτός του ΠΑΚ που στερήθηκε του χώρου άθλησης ,έχουμε και το προηγούμενο της έξωσης του Συλλόγου Κρητών την λειτουργία του οποίου και πάλι διέκοψε ο Δήμος κάνοντας άσκηση επιβολής εξουσίας. Δέχομαι ότι οι χώροι άθλησης που παρέλαβε η διοίκηση ήταν όλοι χωρίς άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης χρήσης ,αλλά δεν μπορείς να χρησιμοποιείς δύο μέτρα και δύο σταθμά στην κρίση σου. Ο χώρος που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ ,ούτε ασανσέρ, δεν έχει δεύτερη έξοδο. Το γραφείο του δημάρχου είναι και αυτό παράνομο και έχει τα ίδια προβλήματα .Ο χώρος στου Παπάγου δεν έχει τις προδιαγραφές για συνάθροιση ανθρώπων όμως φιλοξενεί εκδηλώσεις με συμμετοχή που αγγίζει τα 150 άτομα. Συνεπώς αν υπήρχε η επιθυμία να βρεθεί λύση απαλλάσσοντας την διοίκηση  από την ποινική ευθύνη θα βρισκόταν. Άλλωστε αυτό το ρίσκο το είχαν όλε ς οι διοικήσεις, που προηγήθηκαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.