Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Επικοινωνία μέσω δικηγόρων


Εξώδικο της Ένωσης  Κριτών στον Δήμο έπειτα από έξωση
Ο Δήμος επέλεξε την σύγκρουση ακόμη και εκεί που έχει δίκαιο και θα μπορούσε με επικοινωνία να λύσει κάθε πρόβλημα.
Την γνώμη μου για την συνεργασία συλλόγων, φορέων, κινήσεων με τον Δήμο την έχω εκφράσει επανειλημμένα και γραπτώς και με παρεμβάσεις μου στα Δημοτικά Συμβούλια.
Μια δημοτική διοίκηση πέρα από την υποχρέωση να βοηθήσει και να διευκολύνει την λειτουργία τους, έχει άμεση και ουσιαστική βοήθεια στην προσπάθεια της να είναι χρήσιμη στην κοινωνία, αφού οι υπηρεσίες αυτών των συλλόγων απευθύνονται στους πολίτες και μάλιστα με μετρήσιμο αποτέλεσμα πολλαπλάσιο της όποιας κρατικής η δημοτικής ενασχόλησης με τα ίδια αντικείμενα.
Υπάρχει  όμως και ένας ακόμη σοβαρότερος λόγος για μια διοίκηση αριστερή που στο πρόγραμμα της διατυμπάνιζε τις συνελεύσεις την διαβούλευση τους συμμετοχικούς προϋπολογισμούς, να κάνει πράξη όσα υποστήριζε.

Η συμπληρωματική δράση συλλόγων και δήμου εκτός της κινητοποίησης μεγάλου αριθμού πολιτών έχει και ένα ακόμη ανυπολόγιστης αξίας αποτέλεσμα. Καθιστά συμμέτοχους τους πολίτες όχι μόνο πρακτικά με την συμμετοχής τους στα διάφορα προγράμματα αθλητικά και πολιτιστικά άλλα και στον τρόπο σκέψης που εξασφαλίζει και την υποστήριξη  αυτών των προσπαθειών. Για να γίνει κατανοητή η σκέψη μου θα αναφέρω  το παράδειγμα της ανακύκλωσης με κομποστοποίηση. Οι πολίτες αντί να βοηθήσουν σε πρώτη φάση κατέστρεψαν μεγάλο αριθμό κάδων ή ανταποκρίθηκαν με αδιαφορία. Σκεφτείτε τώρα την εφαρμογή του προγράμματος σε συνεργασία με τους συλλόγους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.