Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ελεγχόμενη Στάθμευση

Η ελεγχόμενη στάθμευση ακούγεται όμορφα .επιτέλους θα μπει κάποια τάξη στην παράνομη στάθμευση στα ανεβασμένα σε πεζοδρόμια αυτοκίνητα στο παρκάρισμα στις στροφές που μπλοκάρουν τα λεωφωρεία στα διπλοπαρκαρίσματα που χειροτερεύουν την κυκλοφορία .
Από την άλλη δίνεται και μια ανάσα στο εμπορικό κέντρο που θα μπορείς να το επισκεφθείς αφού θα υπάρχουν θέσεις Πάρκινγκ.
Και τέλος θα εξασφαλίσει και ένα οικονομικό έσοδο για τον Δήμο που θα διαχειρίζεται το σύστημα.
Ας δούμε όμως στην πραγματικότητα τι θα συμβεί και θα καταλάβετε μόνοι σας γιατί γίνεται.
Το Χαλάνδρι χωρίζεται σε τρεις ζώνες
Στην Α’ Ζώνη που περικλείει το ιστορικό κέντρο Αγ.Γεωργίου-Κολοκοτρώνη-Μαρτίου-Παπανδρέου-Βασιλέως Γεωργίου-Αγ.Παρασκευής θα πληρώνουν όλοι (κάτοικοι και επισκέπτες)
Στην Β’Ζώνη Φωσκόλου-Αριστοτέλους-Διογένους-Ηρώδου Αττικού-Ζαλοκώστα θα πληρώνουν μόνο οι επισκέπτες και οι κάτοικοι θα προμηθευτούν κάρτα αντί 10 ευρώ για ένα αυτοκίνητο – 50 ευρώ για δύο – 100 ευρώ για τρία.
Στην Γ’ ΖώνηΠαλαιολόγου-Κηφισίας-Καρελά-Βάρναλη-Ευριπίδου-Διονύσου θα μπορούν να παρκάρουν μόνο οι κάτοικοι με τις αντίστοιχες κάρτες και όλοι οι άλλοι θα είναι παράνομοι.
Το πιο παράλογο όμως είναι ο διαχωρισμός των κατοίκων σε δύο τομείς με διαχωριστικό την Α.Παπανδρέου που δεν θα επιτρέπει τους κατοίκους του ενός τομέα να παρκάρουν στον άλλο τομέα αφού η κάρτα τους θα ισχύει μόνο για τον τομέα τους.
Το τίμημα του νομίμου παρκαρίσματος ξεκινάει από ένα(1) ευρώ την ώρα και φθάνει τα έξη(6)ευρώ για τρεις ώρες
Βέβαια κανείς δεν συνδυάζει τις απαγορεύσεις στα αυτοκίνητα με την δημιουργία περιφερειακών Πάρκινγκ και την ανάπτυξη της Αστικής και δημοτικής συγκοινωνίας που θα περιόριζαν την χρήση του αυτοκινήτου προς το κέντρο.
Έτσι ο μόνος κερδισμένος από την φοροεπιδρομή στα αυτοκίνητα θα είναι η εταιρεία που θα αναλάβει την οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.