Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

πλατεία

Έχουμε συνηθίσει την αντιπολίτευση να τα βλέπει όλα αρνητικά και κατά κανόνα να ασκεί κριτική σε κάθε πράξη της Διοίκησης και πιθανά να παραξενευτούν κάποιοι από την θέση μου ότι η Ανάπλαση της πλατείας είναι ένα σημαντικό έργο που είχε ανάγκη η πόλη και έπρεπε να είχε γίνει πριν πολλά χρόνια.
Θα μπορούσε να γίνει καλύτερη αν ο Δήμαρχος συζητούσε μαζί μας γιατί και ιδέες υπήρχαν και τις καταθέσαμε και τα χρήματα που ξοδεύονται 3.500.000 Ευρώ διευκόλυναν την πραγματοποίηση, όχι απλά μιας ανάπλασης αλλά μιας πλατείας μοναδικής, αντάξιας της αίγλης που απολάμβανε στο παρελθόν η πλατεία Χαλανδρίου.
Πέρα από τις βελτιώσεις που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο έργο για να μην μας επιβαρύνουν στην συνέχεια και οι οποίες θα άλλαζαν και την αισθητική, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι έχουμε επιτέλους πλατεία. Φύγανε οι παράνομες προεκτάσεις των καταστημάτων, άνοιξε ο χώρος και αναδείχθηκε ο Άγιος Νικόλαος και τα διατηρητέα και πήρε ζωή η πίσω από τον Άγνωστο στρατιώτη πλευρά που μέχρι σήμερα ήταν αθέατη και μη προσβάσιμη.
Στις προτάσεις που καταθέσαμε προτείναμε :
Να κλείσει η άνοδος της Βασιλέως Γεωργίου για να μην διακόπτεται η συνέχεια της πλατείας αλλά και για λόγους ασφαλείας.
Να καταργηθούν οι θέσεις Παρκινγκ μέσα στην πλατεία όπως έγινε στην Γυφτοπούλου.
Να περιορισθεί το τσιμέντο με την δημιουργία περισσότερου πράσινου.
Να αλλάξει η θέση του μνημείου και να φύγει η στήλη των σκουπιδιών που υποβαθμίζει και την πλατεία και την εκκλησία.
Αν γίνουμε διοίκηση θα θεμελιώσουμε το Δημαρχείο στο χώρο του Παρκινγκ της Μαρτίου για να αποτελέσουν μαζί με τον Άγιο Νικόλαο τα σημεία αναφοράς της πλατείας.
Θα κατασκευάσουμε υπόγειο Παρκινγκ γιατί θέλουμε οι πολίτες να χαρούν το έργο να μπορούν να έλθουν να πιούνε τον καφέ να παίξουν οι μικροί φίλοι μας στην παιδική Χαρά να κάνουν οι Χαλανδραίοι τις αγορές τους στο καταπληκτικό εμπορικό μας κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.