Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Οι Δήμαρχοι δεν θέλουν. Αντίθετα στη Ρόδο η Δημοτική Αστυνομία συνέλαβε ΡΟΜΑ και απομάκρυνε παράνομους καταυλισμούς


roma stin rodo
Την ώρα μια σειρά Δημοτικές Αρχές και Δήμου , επικαλούνται του κόσμου τις – γελοίες και ανυπόστατες – δικαιολογίες , για να καλύψουν την παντελή έλλειψη βούλησης να εφαρμόσουν το νόμο , η Δημοτική Αρχή της Ρόδου , τους αφήνει τουλάχιστον πολιτικά έκθετους με τις πράξεις της .
Συγκεκριμένα , ενώ μόνιμη επωδός  των άβουλων και ακόμη χειρότερα  ανενημέρωτων , όπως αποδεικνύεται , Δημάρχων είναι ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει «ουσιαστικές» αρμοδιότητες και ως εκ τούτου ο ρόλος της περιορίζεται σε …επίδοση εγγράφων , επιτηρήσεις και γενικότερα για το « θεαθήναι» , ο Δήμαρχος και ο Δήμος της Ρόδου , τους διαψεύδουν .

Εφαρμόζοντας , όπως έχουν πολιτική αλλά και νομική υποχρέωση , τοΝ.2160/93 (περί απαγόρευσης
της ελεύθερης κατασκήνωσης σε κοινόχρηστους χώρους, δάση, αιγιαλούς, κτλ) και το Ν.3731/08 (Αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας), διενήργησαν , έκτακτη επιχείρηση σε πάρκα της πόλης (Βύρωνος, Νεώριο, Δημοκρατίας) από κλιμάκιο της Διεύθυνσης της Δημοτικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, Δημοτικοί Αστυνομικοί διενήργησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στους χώρους τους οποίους χρησιμοποιούσαν αθίγγανοι προς διανυκτέρευση και διαμονή και με συντονισμένες ενέργειές τους, οδήγησαν 15 ενήλικους και 20 ανήλικους στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, αρχικά για την διερεύνηση τυχόν εκκρεμών ποινικών αδικημάτων στους προσαχθέντες. Κατασχέθηκαν και
καταστράφηκαν διάφορα είδη που χρησιμοποιούσαν, όταν προέβαιναν σε επαιτεία (σεντόνια, ακορντεόν, κτλ). Γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με φορείς της πόλης μας, για την εξεύρεση οικονομικής δυνατότητας έκδοσης εισιτηρίων στους αθίγγανους για την επιστροφή τους στο λιμάνι του Πειραιά, επιθυμία την οποία εξέφρασαν οι ίδιοι. Επισημαίνουμε ότι, παρόμοιες επιχειρήσεις θα διεξαχθούν και σε άλλες περιοχές της πόλης και του νησιού για τον περιορισμό του φαινομένου (επαιτεία, παράνομη κατασκήνωση, κτλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.