Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Τσιγγάνοι το σίριαλ συνεχίζεται


Παρακολούθησα  την ομιλία του δημάρχου κ.Ρούσου στην επιτροπή της Βουλής για τους Ρομά.
Καταρχήν η πρόσκληση και μόνο αποδεικνύει την έκταση του προβλήματος του καταυλισμού στο Χαλάνδρι και ήταν αναμενόμενη μετά την μεγάλη δημοσιότητα που πήρε η προσπάθεια μετακίνησης του Καταυλισμού στα Μέγαρα.
Η παράταξη του δημάρχου αλλά και ο Σύριζα στην πολιτική του για τις μειονότητες και τους μετανάστες δείχνουν  ιδιαίτερη ευαισθησία και τάσσονται υπερασπιστές δίπλα τους.
 Δεν αμφισβητούμε την ευαισθησία του δημάρχου ούτε τις προθέσεις του αλλά τα προβλήματα πέρα από την αναγνώριση τους ,την ανάλυση  και την τοποθέτηση μας θετικά η αρνητικά απαιτούν και λύση.
Εκεί ο Δήμαρχος έμεινε στο πεδίο των προθέσεων με την τοποθέτηση «ότι όλοι οι φορείς οφείλουν να συνεργασθούν γι α να βρεθεί λύση όχι βίαιης απομάκρυνσης ,αλλά μεταστέγαση  με κίνητρα και ένταξη στον κοινωνικό ιστό».
Να συμφωνήσουμε με τον δήμαρχο αλλά  από την δημαρχία του Πέρκιζα οι φορείς  συνεργάζονται και όταν αποφασίζεται μια λύση κατά καιρούς η αντίδραση των τσιγγάνων και η ευαισθησία κάποιων ατόμων ή φορέων  την ακυρώνει.
Η πραγματικότητα σκληρή.
Οι τσιγγάνοι χωρίς βίαια  μέτρα δεν θα μετακινηθούν. Ίσως ένας συνδυασμός οικονομικών ,κάποιο ποσό για τα έξοδα μετακίνησης και θεσμικών κινήτρων προσλήψεις και παροχή αδειών μικροπωλητών να μείωνε την αντίσταση τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.