Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ποιος ευθύνεται;


Χάθηκε στο Εφετείο οικόπεδο του Δήμου 5 στρεμμάτων του Ανδροβιτσανέα στο Πάτημα.

Ο Νίκος Πανταζής ρώτησε τον δήμαρχο για την πληροφορία απώλειας του οικοπέδου.

Ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε την απόφαση του Εφετείου ,υποστήριξε ότι είναι πρωτοφανής και ότι άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο .

Εντύπωση όμως προκαλεί πως το δικαστήριο κατέληξε σε μια απόφαση στην οποία δέχεται την κυριότητα του Δήμου και τους τίτλους ,αλλά επειδή δεν ασκήθηκε για χρόνια το δικαίωμα αυτό να παραχωρεί  την έκταση στον νεμόμενο. Σημειωτέον ότι σε δημόσια έκταση δεν χωρεί χρησικτησία.

Για το ζημιογόνο αυτό γεγονός υπάρχουν ευθύνες για τον χειρισμό και στις προηγούμενες διοικήσεις αλλά και στην σημερινή που διαχειρίσθηκε την δίκη στο Εφετείο. Ο πρώην δήμαρχος κ.Κουράσης κατηγόρησε την διοίκηση για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε άλλους δικηγόρους και όχι εκείνους που χειριζόταν την υπόθεση. Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι ήταν λάθος που στην πρώτη εκδίκαση δεν παρέστη δικηγόρος του Δημοσίου και στην αντιπαράθεση για το ποιος έχει την ευθύνη ο κ.Κουράσης αποχώρησε από του Συμβούλιο.

Το θέμα είναι σοβαρό αφορά περιουσία του Δήμου σε πολύ κεντρικό σημείο του Πατήματος και πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους με προσοχή.

Στην συζήτηση προέκυψε και ο κίνδυνος και άλλης απώλειας στην ίδια περιοχή στην Γεννηματά και Μερκούρη και αλίμονο αν χαθεί και αυτή η έκταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.