Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Πάλι κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί σήμερα



{Συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας ο Πατούλης και Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο υπουργός Παιδείας απέρριψε την πρότασή της για απόσυρση της επίμαχης διάταξης για την υποχρεωτική διετή προσχολική εκπαίδευση. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, αντιπρότεινε επίσης να προβλέπεται η δυνατότητα δυνητικής εφαρμογής της, που κι αυτό δεν έγινε δεκτό. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επανέλαβε ότι η ψήφιση της σχετικής διάταξης θα έχει ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες στον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών και στη λειτουργία των δημοτικών δομών. Επαναδιατύπωσε δε, το αίτημα για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Την αντίθεσή του στη διάταξη αυτή, εξέφρασε και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τονίζοντας ότι «υποβάλει τα παιδιά στην ευαίσθητη ηλικία των 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση» και «επιπλέον, απαξιώνει και υποβαθμίζει το ρόλο των εκπαιδευτικών-παιδαγωγών αυτής της ηλικίας με κίνδυνο να μείνουν άνεργοι χιλιάδες συμβασιούχοι-εργαζόμενοι».}

Καλά η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνδικαλιστικό όργανο είναι, οι δήμαρχοι και Η ΚΕΔΕ δεν αντιλαμβάνονται ότι η ρύθμιση αυτή πέρα απο την απαραίτητη βοήθεια που προσφέρει στα παιδιά ,δημιουργεί κενές θέσεις στους Δήμους και την δυνατότητα να απορροφήσουν περισσότερα παιδιά και μάλιστα σε μικρότερη ηλικία και σε καμία περίπτωση δεν αφήνει ανέργους εργαζόμενους.
Η υποχρεωτική διετής προσχολική εκπαίδευση 4-6 ήταν πάγιο αίτημα για σαράντα χρόνια και μακάρι πανελλαδικά οι υποδομές του ΥΠΕΠΘ να καταφέρουν να στεγάσουν όλα τα παιδιά για να στηριχθούν παιδιά που το οικογενειακό περιβάλλον και η οικονομική θέση των γονέων αδυνατεί να τα προετοιμάσει για το Δημοτικό και επιπλέον όχι μόνο δεν στερεί θέσεις από το προσωπικό των παιδικών σταθμών ,αλλά θα τις αυξήσει αφού για την φροντίδα βρεφών ο αριθμός των οποίων θα αυξηθεί στους παιδικούς σταθμούς απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων ανά τμήμα. Εκτός και αν άθελα τους παίζουν το παιγνίδι των ιδιωτικών παιδικών σταθμών που στην πραγματικότητα θίγονται.

Ένα από τα επιχειρήματα των διαμαρτυρομένων είναι ότι η προσχολική εκπαίδευση έχει τρίμηνο διακοπών και περιορισμένο καθημερινό ωράριο και συνεπώς θα δημιουργήσει πρόβλημα στους γονείς καθημερινό. Δεν μας λένε όμως oi απεργίες οι δικές τους ,αδικαιολόγητες στην δεδομένη στιγμή, δεν δημιουργούν πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.