Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Κοινωνική Χρεοκοπία- Eκλογές τώρα

Μεγάλη προσοχή δείχνουν όλοι στους οικονομικούς δείκτες και στο Δημοσιονομικό έλλειμα. Ακούς συνέχεια για το Δημόσιο χρέος που ανεβοκατεβαίνει και κανείς δεν ασχολείται με τους κοινωνικούς δείκτες την ανεργία ,την φτώχεια τον πληθωρισμό
Μπορεί να σωθούμε οικονομικά μετά την αφαίμαξη των εργαζομένων , την μείωση του δημοσίου και την μισή Ελλάδα στην ανεργία αλλά έχουμε χρεοκοπήσει κοινωνικά.

Βλέπουμε ήδη αυξημένα τα κοινωνικά συσσίτια, αστέγους στα πεζοδρόμια, αύξηση των απελπισμένων που καταλήγουν σε αυτοχειρία, ανασφάλεια και πολλαπλασιασμό της εγκληματικότητας, τον πόλεμο στην Κερατέα ,τα κινήματα δεν πληρώνω στα διόδια και εισιτήρια, καταλήψεις σε δημόσια κτίρια, επιθέσεις σε πολιτικούς , χιλιάδες αγανακτισμένοι στις πλατείες, έξαρση στο μεταναστευτικό δείχνουν ότι μια καινούργια περίοδος πολιτικής και κοινωνικής αναμέτρησης, έχει αρχίσει. Η κατάσταση δεν ήταν εύκολη αλλά παρέμενε υπό έλεγχο.Η κυβέρνηση περνούσε τα μέτρα χωρίς ή με μικρή αντίσταση. Αυτός ακριβώς ο έλεγχος είναι που φαίνεται να έχει πλέον χαθεί.

Η διαρκής επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης. Η κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας η ανεργία και η φτώχεια οδηγεί σε απόγνωση την κοινωνία. Ταυτόχρονα οδηγεί σε κάμψη των κρατικών εσόδων και σε διόγκωση του ύψους του χρέους ως προς το ΑΕΠ. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι με τίποτε δεν μπορεί να αποπληρωθεί το χρέος και ταυτόχρονα η κυβέρνηση και τα κόμματα έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Η κυβέρνηση αυτή έχει χάσει τον έλεγχο, την εμπιστοσύνη των πολιτών και η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.