Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Παλιές αμαρτίες πληρώνει ο Δήμος.24.000 Ευρώ και επιπλέον τόκους από το 2003 για έργο που δόθηκε με προφορική εντολή!!!!

Δεν φθάνει η οικονομική κρίση η μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τους Δήμους έρχονται κάθε ημέρα και καινούργια χαράτσια για τον Δήμο με αποφάσεις δικαστηρίων. Στις περιπτώσεις που ο Δήμος λειτούργησε ως κακοπληρωτής και οι πολίτες διεκδικούν χρήματα που έπρεπε να πάρουν εδώ και χρόνια θεωρούμε δικαιολογημένη την καταβολή και απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Δήμου να καθυστερεί οφειλές του.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που πληρώνουμε για έργα που δεν έγιναν καθόλου ή έγιναν με προφορική εντολή του τότε Δημάρχου και αντιδημάρχου ,χωρίς σύμβαση ,χωρίς την παραμικρή ένδειξη νομιμότητας που ούτε εκ των υστέρων θεραπεύτηκε.

Οι παλαιότεροι θυμούνται την αντιπαράθεση Γυφτόπουλου –Πατακού για τα έργα αυτά που θυμίζω ότι τελικά δεν ήταν ένα –δύο αλλά (110) εκατονδέκα συνολικά και αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν έχουν προσφύγει όλοι αυτοί και κερδίσουν τα χρήματα τους . Μιλάμε για εκατομμύρια Ευρώ.
Η δικαστική απόφαση δέχεται την ακυρότητα της σύμβασης αλλά επιδικάζει το ποσό με τις διατάξεις αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Εμείς ρωτάμε τι θα κάνει ο Δήμος θα καταλογίσει αυτά τα χρήματα στους υπευθύνους που δίνανε τα έργα χωρίς συμβάσεις χωρίς έλεγχο ή θα πληρώσουν και πάλι οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.