Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Ελλάδα δεν πάνε φυλακή για παράνομες πράξεις θα πάνε για εγκληματική παράλειψη.

Tι γίνεται με το Κληροδότημα Καλλισπέρη στην Ακρόπολη;
 Ενα ολόκληρο τετράγωνο στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω από την Ακρόπολη
Αλήθεια πόσοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους ξέρουν που βρίσκεται;
Ποιος παραχώρησε και με ποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κομμάτι του ακινήτου για να γίνεται εμπορικό παζάρι;

Ένα θαυμάσιο ακίνητο στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Ακρόπολη ανυπολόγιστης αξίας ιδιοκτησία του Δήμου από την αείμνηστη Καλλισπέρη που μας άφησε και το δεύτερο Γυμνάσιο γκρεμίζεται εγκαταλειμμένο αναξιοποίητο στην πιο ακριβή περιοχή της Αθήνας.
Η ειρωνεία βρίσκεται στο γεγονός ότι ο δήμος έχει εταιρεία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του την ΦΛΥΑ με πολυτελή γραφεία στην Καραολή Δημητρίου με πρόεδρο, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο καλοπληρωμένους που ασχολούνται δυστυχώς μόνο με τις διαφημίσεις και τις παραχωρήσεις των κοινόχρηστων χώρων σε ιδιώτες.

Δεν χρειάζεται να κάνω την ερώτηση τι έχει κάνει για το συγκεκριμένο ακίνητο η ΦΛΥΑ γιατί θα μου απαντήσουν δεν έχουν την διαχείριση που παραμένει στον Δήμο και ευτυχώς γιατί θα το είχανε παραχωρήσει και αυτό.

Να ρωτήσω τον Δήμαρχο έχεις ασχοληθεί με το θέμα, ή το αφήνεις και αυτό στην τύχη του. Δεν μπορείς δήμαρχε να ζημιώνεις τον Δήμο με αυτήν την εγκληματική παράλειψη. Σε προειδοποιούμε αν δεν κάνεις άμεσα κάτι θα πάμε εμείς στον εισαγγελέα

6 σχόλια:

  1. Ποιο εμπορικό παζάρι? Για ποιό παζάρι μιλάς και φωτογραφίζεις τη λέσχη του 8ου Συστήματος Προσκόπων Ακροπόλεως? Υπήρχε εκεί πολυ πριν κατέβεις στην Αθήνα. Δε γνωρίζεις? Απλά δε ντρέπεσαι νομίζω...
    Αίσχος και ντροπή σου.

    Νίκος Ματθαίος
    Associate Professor
    Griffith University of Medicine and Oral Health
    Gold Coast, Australia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυριε Πανταζη,
    το παζαρι εγινε απο εμας τους φιλοζωους και οι προσκοποι μας παραχωρησαν την λέσχη..που το κακο εκτος αν πιστευτεται ότι η μια εθελοντικη οργανωση δεν πρεπει να βοηθα τους άλλους? δεν ειναι εμπορική επιχέιρηση αλλά μπαζαρ για να συνεχισουμε την δραση μας. Θεωρείται ότι ειμαστε σαν εθελοντές δεν μας χρειαζεται οι κοινωνία. Οπως ειδατε αυτο που κανουμε είναι στείρωση ζωων και διατροφή ωστε να μην εχουμε γεματο τον τόπο με αδεσποτα ?
    Η αξιποιηση πλέον δεν ειναι πολύ ευχαριστη κινηση γιατι συνδέεται με άλλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κυριος Πανταζής ξεχά ότι και στο Χαλάνδρι υπάρχουν πρόσκοποι...και μάλιστα εκεί, ΨΗΦΙΖΟΥΝ !!!
    Προσεχώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Πανταζή πραγματικά τι να πω, είστε εκτός τόπου και χρόνου. Μιλάμε για 1 Λέσχη Προσκόπων που λειτουργεί με εθελοντές χωρίς κανένα μα κανένα κέρδος. Βοηθάει τα παιδιά μας να έχουν μια δημιουργική απασχόληση και να μη παρασύρονται από τις σειρήνες του σύγχρονου κόσμου. Θα έπρεπε σαν Δήμαρχος να επικροτείται τέτοιες οργανώσης και όχι να κοιτάτε μόνο το κέρδος που μπορεί κάποιος να βγάλει από ένα ακίνητο. Αλλά κάτι "πολιτικοί" σαν και εσάς έφτασαν τη χώρα μας εδώ που είναι. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι πρόσκοποι μέσα στην κοινωνική προσφορά τους προσφέρουν το χώρο για εκδηλώσεις σωματείων αφιλοκερδώς. Θα πρέπει να ντρέπεστε που τους κατηγορείτε για να σκεπάσετε την ενοικίαση του χώρου για 99 χρόνια σε άνθρωπο της νύχτας για να κάνει δήθεν Ιδιωτικό Μουσείο ενώ θέλει να το λειτουργήσει ως καφεστιατόριο. Δεν ξέρω κατα πόσο είναι ενήμερο το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου σας για αυτές τις παράνομες ενέργειες σας. Μπράβο. Αντε και καφετέρια στην Ακρόπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναδημοσίευση από άρθρο της Σταυρούλας Κατσογιάννη, 4/10/2011:

    Το «κυνήγι» του…αντιδημάρχου.
    Με το κυνήγι του αντιδημάρχου και όχι του θησαυρού κληθήκαμε να ασχοληθούμε από τις 13 Αυγούστου μέχρι και σήμερα όταν αρχικά διαπιστώσαμε ότι κάποιος μπαίνει μέσα στον εξωτερικό χώρο που περικλείει το κτίριο που στεγαζόμαστε και ρίχνει το συρματόπλεγμα που χώριζε την δική μας αυλή με αυτή που περιβάλει την οικία Καλησπέρη. Να σημειωθεί εδώ ότι ο συγκεκριμένος φράχτης είχε τοποθετηθεί από εμάς για λόγους ασφαλείας καθώς στην αυλή των προσκόπων παίζουν παιδιά και το οίκημα Καλησπέρη λόγω της παλαιότητας του αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την ασφάλεια τους. Αυτό δεν φάνηκε να απασχολεί τον Δήμο Χαλανδρίου. Επίσης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ΤΥΧΑΙΟ το γεγονός ότι η πρώτη φάση της επιχείρησης «καθαρισμού» έγινε μια ημερομηνία όπου θα μπορούσαν να δράσουν ανενόχλητοι. Να επισημάνουμε ότι το …έργο τους δεν σταμάτησε εκεί, ξήλωσαν και όλα τα αναρριχητικά, έκοψαν θάμνους και δέντρα από το παρτέρι της περίφραξης ενώ φεύγοντας άλλαξαν και το λουκέτο της αυλής μας τοποθετώντας ένα καινούργιο. Αρχικά αναρωτιόμασταν ποιος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο και ειλικρινά σε καμιά περίπτωση δεν πέρασε από το μυαλό μας ότι μπορεί να είναι ο Δήμος διότι τέτοιες κινήσεις δεν μπορούν να γίνονται από Δημοτικούς άρχοντες οι οποίοι θα έπρεπε να αποτελούν το παράδειγμα. Η πραγματικότητα όμως μας διέψευσε όταν το…ποντίκι πιάστηκε στην φάκα την Τρίτη 27 του Σεπτέμβρη, φορώντας το σκούρο κοστούμι του και με σκονισμένα τα παπούτσια του, εκτελούσε χρέη εργοδηγού κηπουρού και υποδείκνυε στον αλλοδαπό εργάτη τι να κόψει πρώτα και τι μετά. Ευτυχώς τους προλάβαμε και τους σταματήσαμε την ώρα που είχαν βάλει χέρι στη συκιά (δέντρο σύμβολο για την αυλή μας, που στη σκιά της έχει γραφτεί μέρος της ιστορίας του 8ου Συστήματος Προσκόπων). Ο κύριος αντιδήμαρχος-ποντίκι που οι αρμοδιότητες του στον δήμο δεν έχουν καμιά σχέση με αυτή την πρωτοβουλία επιδεικνύει τρομερό ζήλο, βάζει προσωπική εργασία, αγνοεί το πρωτόκολλο και τη νομοθεσία, μας συστήνεται ως ιδιοκτήτης, που κόβει ότι δέντρο θέλει γιατί είναι μέσα στην ιδιοκτησία του.
    και αναρωτιέται κανείς
    1. από πού πηγάζει όλο αυτό το ενδιαφέρον και τι έχει να κερδίσει ο κύριος αυτός από τον επιχειρηματία που έχει αναλάβει την «αξιοποίηση» της οικίας Καλησπέρη
    2. Γιατί αυτός που δηλώνει ιδιοκτήτης εξαφανίζεται όταν έρχεται η αστυνομία
    3. Γιατί δεν πήραν άδεια για την κοπή των δέντρων αφού θεωρούν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν
    4. Γιατί δεν είναι ενημερωμένο το δημοτικό Συμβούλιο για όλες αυτές τις ενέργειες
    5. Γιατί δρουν κρυφά, μέρες και ώρες που ξέρουν ότι οι πρόσκοποι δεν είναι εκεί
    6. Γιατί ο Δήμαρχος Χαλανδρίου υποστηρίζει ότι δεν ξέρει τίποτα για το «φόνο» ενώ το αλυσοπρίονο του τομέα Α της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου του έκανε όλη τη δουλειά.
    7. Γιατί η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Χαλανδρίου δεν ανέλαβε την κοπή των δέντρων ή ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και το έργο ανατέθηκε σε αυτόν τον αντιδήμαρχο
    Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εισβάλουν στον περιβάλλοντα χώρο της λέσχης των προσκόπων του 8ου συστήματος προσκόπων Ακροπόλεως. Να σημειωθεί ότι το θέμα ήταν προγραμματισμένο να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου μια μέρα μετά το περιστατικό, με αποτέλεσμα αυτές τις «πρωτοβουλίες»του Δήμου να μην τις γνωρίζει κανένας δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Η απάντηση του Δημάρχου όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Σίμος Ρούσος της παράταξης «Αντίστασης με τους Πολίτες Χαλανδρίου» έθεσε το θέμα στο συμβούλιο, ήταν ότι έψαχνα να μας βρουν για να μας ενημερώσουν αλλά αυτό δεν στάθηκε εφικτό. Από τότε εμείς αναρωτιόμαστε αν είμαστε… αόρατοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.