Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ.Ο Νίκος Πανταζής δήλωσε ότι θα ερευνήσει το θέμα με την βοήθεια του Νομικού Τμήματος του Συνδυασμού ¨Χαλάνδρι- Αναγέννηση"


Αγαπητοί φίλοι.


Θέλω να σας ενημερώσω για ένα σημαντικό και ταυτόχρονα οικονομικό θέμα των ημερών μας.

Ο περισσότερος κόσμος έχει πάρει σήμερα στεγαστικό δάνειο.

Η τράπεζα για να δώσει το δάνειο αυτό στον δανειολήπτη έχει βάλει υποθήκη το ακίνητο για λογαριασμό της.

Αυτό σημαίνει ότι καμιά ενέργεια (πώληση, μεταβίβαση ) κ.λ.π. δεν μπορεί να κάνει ο δανειολήπτης εάν δεν ενημερώσει και δεν πάρει έγκριση από την τράπεζα.

Ξέρετε γιατί; Διότι οι τράπεζες έχουν την κυριότητα των ακινήτων για όσο χρονικό διάστημα έχετε την σύμβαση του δανείου μαζί της.

Από την στιγμή λοιπόν που ισχύει κάτι τέτοιο, καλό θα είναι οι τράπεζες αφού έχουν την κυριότητα των ακινήτων να σταματήσουν να κάνουν το κορόιδο και να σπεύσουν να πληρώσουν το περίφημο χαράτσι που έρχεται και θα έρχεται για πολλά χρόνια ακόμη στον λογαριασμό της Δ.Ε.Η.

Στην ουσία δεν ζητάμε τίποτα διαφορετικό από αυτό που έγινε πριν από 2 – 3 χρόνια όταν δηλαδή τότε οι τράπεζες δέχτηκαν να πληρώσουν αδιαμαρτύρητα το εθνικό κτηματολόγιο μια και είναι αυτοί που έχουν την κυριότητα των ακινήτων. Έτσι λοιπόν πρέπει να κάνουν και σήμερα.

Και να μην φτάνει αυτό μας το επιβεβαιώνουν κάθε χρόνο όταν μας αναγκάζουν να ασφαλίζουμε τα ακίνητα που μένουμε από ( φωτιά, σεισμό ) κ.λ.π. για να εξασφαλίζουν την ακεραιότητα της περιουσίας τους, αδιαφορώντας για την οικονομική μας δυνατότητα.

Τέλος οφείλω να αναφέρω ότι τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τα νοικοκυριά σήμερα όπως ( φόροι, ανεργία χαράτσια ) μπορεί να οδηγήσουν σε δυσάρεστα αποτελέσματα.

Σκεφτείτε να μην μπορέσουμε να αποπληρώσουμε κάποια στιγμή το δάνειο του σπιτιού που μένουμε να χάσουμε το σπίτι και να έχουμε πλήρωσει όχι μόνο τα ετακ, φαπ, τόκοι, αλλά και το περίφημο ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Η., το οποίο θα είναι μόνιμο.

Ας πάμε λοιπόν όλοι στις αξιότιμες τράπεζες από τις οποίες έχουμε πάρει το στεγαστικό δάνειο και να απαιτήσουμε να πληρώσουν αυτοί το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. σαν κύριοι των ακινήτων αφού είναι υποχρέωση τους.Αυτό είναι δίκαιο, αυτό πρέπει να γίνει.

Μην ξεχάσετε να ζητήσετε η επιστολή να σταλεί στην κεντρική υπηρεσία της εκάστοτε τράπεζας, ζητώντας πάντα αριθμό πρωτοκόλλου εξερχόμενης αλληλογραφίας και επιπλέον να έχουμε πλήρωσει όχι μόνο τα ετακ, φαπ, τόκοι, αλλά και το περίφημο ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Η., το οποίο θα είναι μόνιμο.


Ας πάμε λοιπόν όλοι στις αξιότιμες τράπεζες από τις οποίες έχουμε πάρει το στεγαστικό δάνειο και να απαιτήσουμε να πληρώσουν αυτοί το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. σαν κύριοι των ακινήτων αφού είναι υποχρέωση τους.

Αυτό είναι δίκαιο, αυτό πρέπει να γίνει.

Μην ξεχάσετε να ζητήσετε η επιστολή να σταλεί στην κεντρική υπηρεσία της εκάστοτε τράπεζας, ζητώντας πάντα αριθμό πρωτοκόλλου εξερχόμενης αλληλογραφίας και επιπλέον να επισυνάπτετε αντίγραφο του λογαριασμού της Δ.Ε.Η. για την πλήρη ενημέρωσή τους.

Στην συνέχεια σας παραθέτουμε ένα δείγμα της επιστολής που έχουμε ήδη στείλει, την οποία εσείς μπορείτε εάν θέλετε να τροποποιήσετε.


Προς την Διεύθυνση Της Τράπεζας ………………….

Τμήμα Νομικών & Οικονομικών υποθέσεων & Πιστώσεων


Κύριοι.

Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω ένα καίριο και σημαντικό θέμα των ημερών μας.

Είμαι δανειολήπτης της τράπεζάς σας από το έτος ………. με το υπ΄ αριθμό ……………….. δάνειο.

Το δάνειο αυτό είναι στεγαστικό και αφορά το ακίνητο που βρίσκεται στην περιοχή ………….

Το ακίνητο αυτό είναι προσημειωμένο για λογαριασμό της τράπεζας και καμιά κίνηση ( Πώληση, Μεταβίβαση ) κ.λ.π. δεν θα μπορούσε να γίνει εάν πρώτα δεν ενημερωθεί η τράπεζα σας και δεν εγκριθεί από εσάς.

Συμφώνα μάλιστα με ομολογία υπαλλήλου υποκαταστήματος σας η τράπεζα έχει την κυριότητα του ακινήτου όσο υπάρχει σχέση δανειστή και δανειζόμενου.

Μια κυριότητα, στην οποία ο δανειστής τράπεζα υποχρεώνει τον δανειζόμενο να προβεί σε αναγκαστική κάθε χρόνο ασφάλεια του ακινήτου ( από σεισμό, και πυρκαγιά ) χωρίς να αναρωτιέται εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα από μεριά του δανειστή για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η δανειακή σύμβαση και αυτό για να εξασφαλιστεί η ακεραιότητα της περιουσίας της τράπεζας.

Ως εκ τούτου λοιπόν παρακαλώ την αξιότιμη τράπεζα να προβεί στην πληρωμή του λεγόμενου << χαρατσίου >> μέσω του λογαριασμού της Δ.Ε.Η. από την στιγμή που έχετε την κυριότητα του ακινήτου.

Το ίδιο πράγμα δηλαδή που κάνατε πριν από 2 -3 χρόνια με την πληρωμή του εθνικού κτηματολογίου, σαν κύριοι των ακινήτων σας.

Επίσης, θέλω να σας επισημάνω ότι με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα και προβλήματα ανεργίας που περνά το κάθε νοικοκυριό, σκεφτείτε να φτάσει στο σημείο να μην μπορέσει κάποιος δανειολήπτης να αποπληρώσει το δάνειο, να χάσει το ακίνητο στο οποίο κατοικεί και να έχει πληρώσει κιόλας κατ΄ εξακολούθηση το άδικο << χαράτσι >> για λογαριασμό της όποιας τράπεζας.

Τέλος θα σας παρακαλούσα να λάβω μια γραφτή απάντηση με της απόψεις σας για της ενέργειες σας για να αποφασίσω τον μετέπειτα τρόπο στον οποίο θα προχωρήσω.



Ευχαριστώ εκ των προτέρων.



Ονομα ……………………………

Επίθετο ………………………….

Διεύθυνση ……………………….

Περιοχή ………………………….

Τηλέφωνο ……………………….



Ημερομηνία …………………….


Υστ. Σας επισυνάπτω αντίγραφο του λογαριασμού της Δ.Ε.Η. για την ενημέρωσή σας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.