Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ

Στο πάτημα στο Χαλάνδρι και δεξιά της οδού Ηρα κλείτου στην άνοδό της υπάρχει ένα κομμάτι γης που είναι εκτός σχεδίου πόλης, αν και έχει μελε τηθεί επανειλημμένως ,μέχρι τρίτης ανάρτησης όπως το λένε εκεί στα πολεοδομικά.


Οι κάτοικοι των οικοπέδων αυτών αναμένουν πάνω από μισό αιώνα κύριε υπουργέ του ΥΠΕΧΩΔΕ την ένταξή τους στο σχέδιο πόλης. Δεν γνωρίζουν για ποιό λόγο οι διπλανές τους ιδιοκτησίες έχουν διαφορετική μεταχείριση από τις δικές τους.

Αφορμή για το άρθρο μου αυτό στάθηκε μια μελέτη που εκπονήθηκε από το μελετητικό γραφείο ‘’ΚΑΡΑΝΙΚΑ’’ για λογαριασμό του Δήμου Χαλανδρίου. Η εν λόγω μελέτη που απεικονίζει την υπάρχουσα κατάσταση της περιοχής, την χαρακτηρίζει ως περιοχή Γενικής κατοικίας χωρίς βάρη(πράσινο, απόσταση από νε κροταφείο, οχλούσα χρήση κ.λ.π).

Και τίθεται κύριοι της πολιτείας το ερώτημα γιατί να τυραννιέται ο κόσμος αυτός, γιατί να υπάρχει δια φορετική μεταχείριση, σε ποιόν χρωστάει?

Κύριε υπουργέ ρίξτε μια ματιά μπορεί να ωφελήσει και την κοινωνία και την οικονομία και εσάς η παρέμβασή σας χωρίς να βλάψει κανέναν.

Και για να μη βρεθεί κάποιος να επικαλεσθεί το απρόσωπο περιβάλλον, θα απαντήσω ότι αυτό βλάπτεται κυρίως λόγω αυτής της άναρχης δόμησης.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.