Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

Το Ποτάμι προτείνει τον Νίκο Αλιβιζάτο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Ψηφίζει και το ΠΑΣΟΚ

Το Ποτάμι προτείνει τον Νίκο Αλιβιζάτο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Ψηφίζει και το ΠΑΣΟΚ
-A+A
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού δεν θα ψηφίσει την Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα ο Σταύρος Θεοδωράκης θα προτείνει τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος και έκανε δεκτή την πρόταση του Ποταμιού.
«Παρωχημένη και παλαιοκομματικού τύπου» χαρακτηρίζουν στο «Ποτάμι» την επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:
«Το Ποτάμι, πιστό στις αρχές του, προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκο Αλιβιζάτο.
Έναν ανυποχώρητο υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο καθολικής αποδοχής που έχει διαπλάσει γενιές νέων Ελλήνων νομικών. Έναν επιστήμονα με ευρωπαϊκή ακτινοβολία, ήδη από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του. Τέλος, έναν ενεργό πολίτη, που ποτέ δεν εγκλωβίστηκε στα στενά όρια των κομματικών σχηματισμών, αλλά με θάρρος και γνώση άφηνε πάντα το διακριτό του στίγμα στη δημόσια ζωή.
Έναν Έλληνα που η παρουσία του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανοίξει μία νέα εποχή για την πατρίδα».
Στοιχίζεται και το ΠΑΣΟΚ πίσω από τον Αλιβιζάτο
Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά από σχετική εισήγηση του Προέδρου της αποφάσισε ομόφωνα να μη ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας «για λόγους βαθύτατα πολιτικούς» όπως σημειώνει και προσθέτει με νόημα: «Κάθε επιλογή προσώπου παραπέμπει άλλωστε σε πολιτικά και ιστορικά συμφραζόμενα».
Σύμφωνα με την απόφαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας «το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά υπέρ της ευρύτερης δυνατής θεσμικής και εθνικής συναίνεσης και το απέδειξε αναλαμβάνοντας τα τελευταία χρόνια δυσανάλογα μεγάλο βάρος.
Άλλο όμως η θεσμική συναίνεση  γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλο η χρησιμοποίηση της προεδρικής εκλογής προκειμένου να φανεί ότι συμπίπτουν  ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, τα δυο κόμματα του τεχνητού διπολισμού, ενώ επί της ουσίας  απουσιάζουν οι προϋποθέσεις μιας πραγματικά εθνικής συναίνεσης. Ενώ η χώρα   στερείται στρατηγικής, παρότι πολλοί πολίτες καλοπροαίρετα νομίζουν ότι η κυβέρνηση  διαπραγματεύεται σκληρά.
Στην προηγούμενη Βουλή η αρνητική στάση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης ως προς την εκλογή ΠτΔ δεν άφηνε περιθώρια διαβούλευσης. Η παρούσα όμως Βουλή εκλέγει ούτως ή άλλως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άρα η διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων, πριν η επιλογή του Προέδρου καταστεί ζήτημα ατομικής επιλογής του Πρωθυπουργού, ήταν και επιβεβλημένη και εφικτή.
Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε το συντονισμό των κινήσεων της με την ΚΟ του Ποταμιού στο κορυφαίο συμβολικά ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Κοινή πρόταση των δυο κομμάτων είναι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος».
Τι δηλώνει ο ίδιος ο Νίκος Αλιβιζάτος
«Υπό τις σημερινές περιστάσεις, όπως διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές, είναι υποχρέωση του καθενός να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα» σημειώνει ο Νίκος Αλιβιζάτος και συνεχίζει «Καθώς πιστεύω ότι μόνον με ευρύτερες συναινέσεις μπορεί να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα, αποδέχομαι την τιμητική πρόταση του επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρου Θεοδωράκη και τον ευχαριστώ».
Μετά την ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Nίκος Αλιβιζάτος σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για την ιδιαίτερη τιμή που του έκαναν να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για ΠτΔ.


Πηγή: Το Ποτάμι προτείνει τον Νίκο Αλιβιζάτο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Ψηφίζει και το ΠΑΣΟΚ | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/192048/potami-proteinei-ton-niko-alivizato-gia-proedro-tis-dimokratias-psifizei-kai-pasok#ixzz3S1fpB8On

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.