Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Nίκος Πανταζής:Δεν την ψήφισα την απόφαση .Δυστυχώς επικράτησε η άποψη της Διεύθυνσης αθλητισμού που διοικείται από αντιαθλητική και άσχετη με τον αθλητισμό διεύθυνση και από τους κακόπιστους και αντιαθλητικούς τοπικούς παράγοντες που θεωρούν τους αθλητικούς παράγοντες ανυπόληπτους και τα σωματεία μαγαζάκια που έχουν έσοδα.Αν αυτό πραγματικά συμβαίνει γιατί δεν ασχολούνται και αυτοί με τον Αθλητισμό για να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα!!!!!!!!


Π.Α.Κ. Χαλανδρίου: "Άδικη η απόφαση του Δ.Σ. για την επιβάρυνση των Συλλόγων"

on .
πηγη My halandri

pakxalandrioulogo
Αναδημοσιεύουμε σχόλιο του Πρότυπου Αθλητικού Κέντρο Χαλανδρίου (Π.Α.Κ.) από τη σελίδα του στο facebook, που απευθύνεται στον Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, σχετικά με τον Καθορισµό τελών και δικαιωµάτων χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Χαλανδρίου, που καθορίστηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Ιανουαρίου 2015:
Κύριε Δήμαρχε Χαλανδρίου, Κύριε Σίμο Ρούσσο, γνωρίζουμε ότι η Διοίκησή σας και εσείς προσωπικά είστε δίκαιοι άνθρωποι και πολιτικοί με κοινωνικές ευαισθησίες.
Θεωρούμε την απόφαση: 1/2015 του Δημοτικού σας Συμβουλίου, που αφορά τον καθορισμό τελών χρήσης των Δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων από τα Αθλητικά Σωματεία της Πόλης μας, άδικη και βλαπτική απόφαση για την ύπαρξη και το μέλλον των Συλλόγων του Χαλανδρίου.
Η νέα αυτή οικονομική επιβάρυνση ειδικά για τα Σωματεία, έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου οι Σύλλογοι αιμορραγούν και στενάζουν για τους παρακάτω βάσιμους και υπαρκτούς λόγους:
1. Σήμερα τα αθλητικά σωματεία δεν αντλούν κανέναν απολύτως επιχορηγούμενο οικονομικό πόρο από την Πολιτεία, τελευταία χρονιά που επιχορηγήθηκαν τα σωματεία από τη Γ.Γ.Α., ήταν το έτος 2007.
2. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στις οικονομικές ενισχύσεις του Δήμου σας, όπου η τελευταία ενίσχυση των αθλητικών Φορέων της Πόλης μας, ήταν επίσης το έτος 2007.
3. Σήμερα τα αθλητικά Σωματεία επιπλέον έχουν επωμισθεί το λειτουργικό κόστος διεξαγωγής όλων των Πρωταθλημάτων, στις αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις που συμμετέχουν, όπως τα παράβολα συμμετοχής στα πρωταθλήματα, η πληρωμή της αμοιβής των διαιτητών και των κριτών αγώνων κ.λ.π.
4. Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετά χρόνια, πολλά από τα Σωματεία του Χαλανδρίου, δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά για την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν για την υλοποίηση των σκοπών τους.
5. Τα πενιχρά έσοδα που αντλούν σήμερα τα Σωματεία από τα τμήματα των ακαδημιών τους, δεν επαρκούν ούτε για την καταβολή των οδοιπορικών εξόδων των προπονητών τους. Για την εκτέλεση του συνόλου των προϋπολογισμών των Συλλόγων, οι Φορείς τους, οι «παρεξηγημένοι αθλητικοί παράγοντες της Πόλης μας», είναι διαχρονικά αναγκασμένοι να προσφέρουν χρήματα από τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς, για να διατηρήσουν τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά τους.
Εκτίμησή μας Κύριε Δήμαρχε είναι ότι, η εφαρμογή αυτής της απόφαση σας θα πλήξει ανεπανόρθωτα την εύθραυστη λειτουργία των Σωματείων και θα απειλήσει την βιωσιμότητά τους.
Παρακαλούμε Κύριε Δήμαρχε να επανεξετάσετε την ορθότητα της απόφασής σας, δεδομένου ότι τα Αθλητικά Σωματεία της Πόλης μας, δεν λειτουργούν με όρους επιχειρηματικότητας, αλλά με όρους επιβίωσης για την εξυπηρέτηση των Καταστατικών τους και μόνο σκοπών.
Ευχαριστούμε θερμά για την επικοινωνία και βρισκόμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία και την θεραπεία της άδικης απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.