Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Πνιγμένο στην αφρικανική σκόνη το Χαλάνδρι - Οδηγίες προστασίας

on .

πηγή :My halandri
skonixalandri1
 
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, αποπνικτική ατμόσφαιρα και περιορισμένη ορατότητα δημιουργεί το πέπλο αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει το Χαλάνδρι, καθώς και την υπόλοιπη Αττική, λόγω των θυελλωδών νοτιάδων. 
 
Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας προέβη στις ακόλουθες συστάσεις για την προστασία του πληθυσμού, εξαιτίας την υψηλών επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, λόγω της έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα:
 
skonixalandri3
 
- Άτοµα µε αναπνευστικό πρόβληµα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτοµα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία.
- Άτοµα µε άσθµα µπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρµάκου. Επί επιµονής συµπτωµάτων συνιστάται επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό.
- Σε κάθε πολίτη συνιστάται να αποφύγει κάθε σωµατική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση, εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.
 
skonixalandri2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.