Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Νομιμότητα ή κατάχρηση εξουσίας


Θα ξεκινήσω με μια ρύση μέλους της διοίκησης θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα.
Ασφαλώς και μια διοίκηση οφείλει να σέβεται την νομοθεσία και να λειτουργεί με βάση τις επιταγές της. Αρκεί βέβαια αυτή η αυστηρή επίκληση της νομιμότητας  να μην χρησιμοποιείται για να παρεμποδιστεί το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να ενημερώνεται και να εκτελεί καλύτερα και έγκαιρα τα καθήκοντα της.
Είχαμε περιπτώσεις που η διοίκηση λειτούργησε αναφερόμενη πάντα στον Νόμο αλαζονικά και αυτό παρατηρήθηκε στην συμμετοχή της αντιπολίτευσης στα όργανα που τηρήθηκε αυστηρά ο Νόμος και η αντιπολίτευση μετέχει με τα μέλη που ο Νόμος προβλέπει. Στην περίπτωση των παιδικών σταθμών που για όλα τα χρόνια οι προηγούμενες διοικήσεις συνέθεταν την επιτροπή επιλογής  διαπαραταξιακά  δεν μετέχει η αντιπολίτευση διαμαρτυρόμενη για την μόνο μία θέση που παραχωρούσε η διοίκηση. Πρόσφατα αποφασίσθηκε η αύξηση των μελών του Δ.Σ της ΦΛΥΑΣ σε 11 από 9 και όμως δεν ζητήθηκε από την αντιπολίτευση μία ακόμη συμμετοχή.
Πριν λίγες μέρες επισκέφθηκα την Διεύθυνση Αθλητισμού και ζήτησα αντίγραφα από τους φακέλους δύο συλλόγων για ενημέρωση μου που τα είχα ζητήσει εγγράφως στις 2 Δεκεμβρίου. Η απάντηση ήταν ότι περιμένουν γνωμοδότηση από την Νομική υπηρεσία για να κάνουν αυτό που ο Νόμος του υποχρεώνει να ενημερώνουν τους Δημοτικούς Συμβούλους και μάλιστα εγκαίρως στην χειρότερη περίπτωση σε 20 μέρες.
Ας μην διαμαρτύρεται η διοίκηση όταν δημοτικοί  σύμβουλοι προσφεύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ρίχνουν αποφάσεις της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.