Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Τριγμοί στην συνοχή της διοίκησης του Δήμου


Ήδη από καιρό έχουμε διαφοροποιήσεις δημοτικών συμβούλων της διοίκησης που δεν απειλούν ακόμη την πλειοψηφία αλλά την προειδοποιούν .Τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν αρνητικά εισηγήσεις της διοίκησης και κάποιοι διαφωνούν φανερά με τις επιλογές της .Το Δημοτικό συμβούλιο αποτελείται από 41 συμβούλους 24 της διοίκησης που έμειναν 20 και αν αληθεύει η παραίτηση Αλεξίου θα μείνουν 19 έναντι 17 της αντιπολίτευσης.
Δεν θα είναι απίθανο κάποια στιγμή να δημιουργηθεί πρόβλημα πλειοψηφίας που θα μπλοκάρει την διοίκηση. Η πρόσφατη ασθένεια  του δημάρχου φημολογείται ότι προεκλίθη ή παρουσιάσθηκε μετά από έντονες διαφωνίες στην παράταξη. Ευχόμαστε καταρχήν περαστικά στον δήμαρχο γιατί γνωρίζουμε τις πιέσεις και το ΣΤΡΕΣ που πρέπει να διαχειρίζεται.
Γιατί όμως διασπάται η διοίκηση; Η απάντηση  βρίσκεται στην ευρεία σύνθεση της παράταξης και στις ιδεοληπτικές απόψεις που κουβαλάει κάθε κομμάτι της αριστερής συνεργασίας που εκτείνεται από διαφωνούντες με το ΚΚΕ ,κομμάτι του Σύριζα, ανένταχτους αριστερούς ,ανταρσία ,αναρχικούς .
Ήταν βέβαιο από την αρχή ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις για αντιμνημονιακή πολιτική και σε τοπικό επίπεδο θα έθεταν σε κίνδυνο όχι μόνο την συνεργασία των διαφορετικών ομάδων, αλλά και  την λειτουργία βασικών υπηρεσιών του Δήμου και ήταν λογικό να εγκαταλειφθούν αμέσως. Το μεγάλο πρόβλημα ανέκυψε από την πολιτική για τα πολεοδομικά.Η ενοικίαση-αγορά  χώρων από το ΤΑΙΠΕΔ κατεξοχήν  δημιούργημα του Μνημονίου τους έφερνε σε αντίθεση όχι μόνο με την αντιμνημονιακή ρητορική ,αλλά και από την πολιτική θέση τους  αναφορικά με την άρνηση  του  χρέους.

Οι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι της αριστεράς δείχνουν να υποτιμούν το γεγονός ότι άλλο να είσαι αντιπολίτευση και άλλο να ασκείς εξουσία μέσα σε καθορισμένους θεσμούς και δομές του Αστικού για αυτούς κράτους. Οι αλλαγές που ονειρεύονται ,απαιτούν  να αλλάξεις τις δομές τους θεσμούς τον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας σε οικουμενικό επίπεδο ,αυτές οι προσπάθειες μπροστά στην αντοχή που επιδεικνύει ο καπιταλισμός με μη επαναστατικό τρόπο παραπέμπουν σε αλλαγές στον ιστορικό κύκλο που δεν οριοθετούνται χρονικά. Για να φτάσουμε από την κοινοκτημοσύνη στην ιδιοκτησία πέρασαν χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια  και ίσως από την στιγμή που οι αλλαγές αυτές γίνουν συνείδηση σε περισσοτέρους να χρειασθεί το ίδιο χρονικό διάστημα για να επανέλθουν στην αρχική τους μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.