Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Στο δήμο Χαλανδρίου για 30 χρόνια το οικόπεδο 4.195,64 τ.μ. επί της Λ. Πεντέλης και του παράδρομου της Αττικής οδού ( ΧΕΥ 8)-H παράταξη μας στήριξε την μίσθωση ως την καλύτερη λύση με τα σημερινά δεδομένα και δεν κάνει φθηνή αντιπολίτευση

Νίκος Πανταζής:Μεγάλη επιτυχία η μίσθωση του χώρου  που παλαιότερα είχε πουληθεί και κακοποιηθεί από τα έργα της Αττικής οδού.’Oσοι θυμούνται πως ήταν ο χώρος με τα πεύκα και την διαδρομή του Aνωμάλου δρόμου τα γήπεδα Τένις ,θλίβεται βέβαια, αλλά και πάλι δίδεται η ευκαιρία αναμόρφωσης και με την σύνδεση με το σκεπαστό της Αττικής οδού και ένα αναψυκτήριο δεν θα έχουμε απλά ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο αλλά και έναν χώρο περιπάτου και Αναψυχής. Η παράταξη μας ψήφισε την μίσθωση και ελπίζει στην διαμόρφωση να μην λειτουργήσει η διοίκηση μονομερώς αλλά και με την συνδρομή των παρατάξεων και των χρηστών του χώρου για την πιο λειτουργική διαμόρφωση .


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Δήμου χαλανδρίου

Μετά την δωρεάν παραχώρηση των 30 στρεμμάτων του Νομισματοκοπείου από το δημόσιο στον δήμο Χαλανδρίου, επισημοποιήθηκε και η εκμίσθωση  του ΧΕΥ 8 από το ΤΑΪΠΕΔ.
   
Ο δήμος ανακηρύχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό που διεξήχθη και έτσι το ακίνητο των 4.196 τ.μ. περνά για 30 χρόνια στον δήμο, έναντι μικρού και επωφελούς τιμήματος.

Το ακίνητο είχε απαλλοτριωθεί πριν 20 χρόνια για τις ανάγκες της κατασκευής της  Αττικής οδού έναντι 780.000.000 δραχμών. Όμως τα χρήματα αυτά, παρά την νομοθεσία, δεν αξιοποιήθηκαν για αγορά άλλου ακινήτου για τη στέγαση του αμαξοστασίου. Τώρα το οικόπεδο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για αθλητικές χρήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο προσδιορισμός αθλητικών χρήσεων που επιτεύχθηκε πριν λίγο καιρό, με αίτημα που απηύθυνε ο  Δήμος Χαλανδρίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας δίνει πλέον την δυνατότητα ενοποίησης του αθλητικού κέντρου « Ν.Πέρκιζας» με το ακίνητο που μισθώθηκε αλλά και με το  «Σκεπαστό» της Αττικής οδού.


Έτσι η πόλη μπορεί να αποκτήσει   έναν τεράστιο χώρο πρασίνου και αθλητισμού έκτασης περίπου 80 στρεμμάτων δίπλα στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.