Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ολα εδω πληρώνονται





Τρέχει ο δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας τώρα και κινητοποιεί και τους εργαζόμενους .Τώρα τελείωσαν οι μαγκιές του και οι ευαισθησίες για το περιβάλλον. Το περιβάλλον όμως δεν το επιβαρύνει το γήπεδο της ΑΕΚ αλλά τα σκουπίδια του που τα έχει μέσα στο Άλσος. Εκανε για χρόνια ότι μπορούσε για να αντιπαρατεθεί σε ένα Αθλητικό σύλλογο και όχι ένα επιχειρηματία γιατί η ΑΕΚ δεν είναι επιχείριση είναι ιστορία,είναι σύμβολο.


Posted: 03 Jun 2018 09:30 PM PDT
«Δημόσια έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, στους αρμόδιους υπουργούς, στους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων, σε κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα, καθώς και σε κάθε δημοκρατική συλλογικότητα και φορέα της χώρας, να παρέμβει ώστε να τερματιστεί άμεσα και ειρηνικά ο αποκλεισμός του αμαξοστασίου και να επιστρέψει η πόλη στην κανονικότητά της», απευθύνει με ανάρτησή του ο, εκλεγμένος με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι πριν την περασμένη Πέμπτη εργαζόμενοι του δήμου οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, πέφτοντας θύματα της διαμάχης δήμου και ΠΑΕ ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να κηρύξουν τριήμερη αποχή από κάθε εργασία στο χώρο του αμαξοστασίου. Πρόκειται για γκαράζ που έχει κριθεί κατεδαφιστέο, ωστόσο χρησιμοποιείται ακόμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και στη συνέχεια κατελήφθη από οπαδούς της ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου:

«Έκκληση να τερματιστεί ο αποκλεισμός του αμαξοστασίου του Δήμου μας και να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων

Εδώ και δύο μέρες το αμαξοστάσιο του Δήμου είναι αποκλεισμένο από ομάδα φερόμενων ως οπαδών, με συνέπεια η συνταγματική μας υποχρέωση για αποκομιδή απορριμμάτων της πόλης να έχει διακοπεί. Την ίδια στιγμή, το σωματείο εργαζομένων του Δήμου, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων, κήρυξε τριήμερη αποχή από την εργασία του. Ως άμεση συνέπεια, η πόλη μας κινδυνεύει με υγειονομική ασφυξία σε καλοκαιρινή περίοδο, τη στιγμή μάλιστα που αύριο ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Ήδη, σε αρκετά σημεία της πόλης μας η εικόνα είναι προβληματική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή 1 Ιουνίου εξέφρασε με συντριπτική πλειοψηφία την απαίτηση να σταματήσει άμεσα αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και να ξεκινήσει ανεμπόδιστα η αποκομιδή των απορριμμάτων. Απευθύνουμε δημόσια έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, στους αρμόδιους υπουργούς, στους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων, σε κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα, καθώς και σε κάθε δημοκρατική συλλογικότητα και φορέα της χώρας, να παρέμβει ώστε να τερματιστεί άμεσα και ειρηνικά ο αποκλεισμός του αμαξοστασίου και να επιστρέψει η πόλη στην κανονικότητά της.




Posted: 03 Jun 2018 09:15 PM PDT
Το Σωματείο Εργαζομένων Ν.Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας καταγγέλει την σύλληψη και ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος 4 εργαζομένων του Δήμου που εργάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας.

Οι συνάδελφοι μας δεν έκαναν τίποτα παράνομο πέρα ότι του βρισκόντουσαν στο χώρο εργασίας τους αποτέλεσαν όμως τα θύματα της αντιπαράθεσης Δήμου και ΠΑΕ-ΑΕΚ.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια καθημερινή κατάσταση έντασης που υπάρχει γύρω από το χώρο του γκαράζ και περιλαμβάνει φραστικά επεισόδια, λιθοβολισμό αυτοκινήτων του Δήμου, συγκεντρώσεις αποκλεισμού του χώρου από οργανωμένους ή ανοργάνωτους οπαδούς.

Αυτή η κατάσταση που βάζει στην μέση τους εργαζόμενους με κίνδυνο μάλιστα για την σωματική τους ακεραιότητα και την στέρηση της προσωπικής ελευθερίας πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ.

Για αυτό το Σωματείο εργαζομένων καλεί την διοίκηση του Δήμου και την διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ σε τριμερή συνάντηση εντός των επομένων ωρών η 2-3 ημερών προκειμένου να υπάρχουν έγγραφες διαβεβαιώσεις και από τις 2 πλευρές που θα αφορούν την ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση δεν μπορεί να συνεχιστεί καμιά εργασία στο χώρο αυτό και για αυτό το ΔΣ του Σωματείου αποφάσισε την αποχή από την εργασία μέχρι να υπάρξει λύση.

Σε κάθε περίπτωση

Τις ευθύνες της κυβέρνησης που έστρωσε το χαλί στα επιχειρηματικά συμφέροντα

Τις ευθύνες της περιφέρειας που υπηρετεί αυτό το σχεδιασμό

Τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής να μην έχει εξασφαλίσει κατάλληλο χώρο για τις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου

ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΝΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.