Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ο Νίκος Πανταζής δήλωσε αμέσως ματα το Συμβούλιο για την αδυναμία του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρει απόφαση:Συμφωνούν με τους εργαζόμενους, αλλα δεν μπορούν να εκφράσουν αυτή την συμφωνία σε χαρτί.Να τι βρίσκει η Κυβέρνηση μπροστά της και ισοπέδωσε την Τοπική αυτοδιοίκηση.Το ερώτημα που μπαίνει. Είναι αυτοί οι άνθρωποι ικανοί να υποστηρίξουν τα συμφέροντα της πόλης;

Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν!!!




Σε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που όλες οι δημοτικές παρατάξεις τάχθηκαν αναφανδόν στο πλευρό των υπό απόλυση εργαζομένων δεν κατέστη δυνατό να βγει ένα κοινό ψήφισμα.
Η διοίκηση του δήμου μας κατέθεσε μια πρόταση για συζήτηση που κινήθηκε στο γενικότερο πλαίσιο της λογικής της ΚΕΔΕ και αναπροσάρμοσε δυο φορές το ψήφισμά της.
Υστερα από παρέμβαση των εργαζομένων που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα, αφαιρέθηκε η τελευταία παράγραφος που αναφερόταν σε πιθανό διάλογο με το υπουργείο για την κινητικότητα.
Επειτα από προσθήκη στην αρχή του ψηφίσματος (με πρόταση του γενικού γραμματέα του σώματος κ. Θωμά Βαρδουλάκη) της φράσης "να αποσυρθεί άμεσα το πολυνομοσχέδιο" αλλά και αιχμές για την κατάργηση ουσιαστικά του αυτοδιοίκητου, τελικώς το ψήφισμα υιοθετήθηκε από τις παρατάξεις του κ. Παττακού και του κ. Ανδρεόπουλου. Ο τελευταίος όμως δήλωσε πως δεσμεύεται ότι πιθανή ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου θα επιφέρει την ομαδική παραίτηση των εκλεγμένων μελών του συνδυασμού του και ζήτησε το ίδιο να πράξουν και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις.
Η κυρία Καρατζά επέμεινε στη δικιά της πρόταση με αναφορές στην αντιλαϊκή-όπως τη χαρακτήρισε- πολιτική των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης, ενώ σε παρόμοιο πνεύμα κινήθηκε και η μακροσκελής πρόταση του κ. Καλομοίρη από την πλευρά της παράταξης "Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου", που καταδίκασε όλες τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα συμπεριλαμβάνοντας και αυτές των εκπαιδευτικών που, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, έχουν εμφανή στόχο την ανάληψη από ιδιώτες τομέων των τεχνικών λυκείων που καταργούνται με σκοπό το κέρδος.
Τέλος, ο μοναδικός εκπρόσωπος της παράταξης "Χαλάνδρι-Αναγέννηση" κ. Γεωργίου δήλωσε πως ψηφίζει όποια πρόταση τελικά γίνει αποδεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.