Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ομάδα πρωτοβουλίας αλλαγής του Συντάγματος


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ

1. Στο www.neosyntagma.net/?p=1544 ευρίσκεται το κείμενο με τις «Αρχές και Κανόνες Δημοκρατικής Λειτουργίας» (ΑΚΔΛ) της Πρωτοβουλίας. Σύμφωνα με το άρθρο 11, η διαδικασία τροποποίησης οποιουδήποτε άρθρου των ΑΚΔΛ άρχεται κατόπιν αιτιολογημένης πρότασης του 5% τουλάχιστον των μελών. Η Ομάδα Συντονισμού (ΟΣ) έχει την άποψη ότι επειδή το ποσοστό αυτό είναι σχετικά μεγάλο, πρέπει να μειωθεί σε 2%, γεγονός που θα λειτουργήσει προς τη δημοκρατική κατεύθυνση καθώς θα μπορεί να ξεκινά πιο εύκολα η διαδικασία διαβούλευσης και ψηφοφορίας για την τροποποίηση ενός άρθρου των ΑΚΔΛ. Γιαυτό η ΟΣ προτείνει στα μέλη την αντικατάσταση της ενλόγω διάταξης, με την εξής: «Η διαδικασία τροποποίησης άρχεται κατόπιν αιτιολογημένης πρότασης του 2% τουλάχιστον των μελών

Προκειμένου όμως η αλλαγή να γίνει με τρόπο σύμφωνο με τα σήμερα ισχύοντα απαιτούνται τουλάχιστον 89 υπογραφές για να υποβληθεί στην Ολομέλεια η ενλόγω πρόταση (είναι το 5% του σημερινού αριθμού των 1780 μελών).

- Εάν συμφωνείτε με την πρόταση, αρκεί να απαντήσετε πολύ απλά στο παρόν email με την ένδειξη ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ.

- Εάν δεν συμφωνείτε με την πρόταση ή εάν δεν επιθυμείτε οποιαδήποτε τροποποίηση των ΑΚΔΛ, δεν χρειάζεται να απαντήσετε.

Αγνοείτε το παρόν μήνυμα όσοι έχετε ήδη απαντήσει.

 

2. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι στο φόρουμ  protovouliarsa.wordpress.com/ έχουν αναρτηθεί όλες οι προτάσεις που έχουν έως τώρα κάνει μέλη μας στη διάρκεια των συζητήσεων πάνω στις ΑΚΔΛ. Σας προσκαλούμε να διαβάσετε τις προτάσεις και να διαβουλευτείτε εκεί με τα άλλα μέλη, κάνοντας τις δικές σας προτάσεις. Παρακαλούμε για τη σωστή χρήση του ενλόγω φόρουμ.

 

3. Οι επόμενες κινήσεις της Πρωτοβουλίας πάνω στο ζήτημα των ΑΚΔΛ θα συζητηθούν στην Ολομέλεια που θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην οποία θα αξιολογηθεί :

- ο αριθμός των υπογραφών που θα έχουν συγκεντρωθεί για την τροποποίηση του ποσοστού από 5% σε 2%,

- ο βαθμός συμμετοχής των μελών και το περιεχόμενο των προτάσεων που θα έχουν κατατεθεί στο φόρουμ.

 

 

η Ομάδα Συντονισμού της Πρωτοβουλίας


email:        info@neosyntagma.net


Twitter:     neo_syntagma

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.