Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Οριζόντιες περικοπές αν δεν γίνει η αξιολόγηση στους δήμους

 

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι οι οριζόντιες περικοπές είναι άδικες. Ωστόσο σημείωσε ότι «εάν δεν γίνει η αξιολόγηση των δομών, να δούμε πραγματικά τι πρέπει να κάνουμε, τον Δεκέμβριο θα ξαναφτάσουμε σε οριζόντιες περικοπές.  Όχι μόνο στους ΟΤΑ αλλά και στο δημόσιο».
 
Αναφερόμενος στα κριτήρια αξιολόγησης είπε ότι αυτά «μπορεί να είναι το πληθυσμιακό, το παραγόμενο έργο της κάθε υπηρεσίας, πόσοι υπάλληλοι χρειάζονται για να φέρουν σε πέρας το έργο μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας. Δεν μπορούμε όμως να βάλουμε τα ίδια κριτήρια σε όλους τους δήμους. Ένας νησιωτικός δήμος δεν έχει τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια προβλήματα που έχει ένας αστικός δήμος ή ένας  ορεινός δήμος. Αν δεν γίνει καταγραφή ώστε να δούμε τις ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν, κανείς δεν μπορεί να πει πόσοι θα φύγουν ή πόσοι θα μείνουν».
 
Αναφερόμενος στη Δημοτική Αστυνομία ο κ. Μιχελάκης υπογράμμισε ότι κατά την εκτίμηση του ο θεσμός δεν πέτυχε το σκοπό του. «Η δημοτική αστυνομία είχε 29 αρμοδιότητες δεν υπήρχε σε όλες τις πόλεις, και ο δήμος ζητούσε κάλυψη από τμήματα της ΕΛΑΣ, σε περιοχές κάτω από 50 δημοτικούς αστυνομικούς δεν είχαν και τις 29 αρμοδιότητες καλούνταν και πάλι η ΕΛΑΣ να καλύψει το κενό, ενώ πολλές φορές χρειαζόταν και η παρέμβαση της αστυνομίας» σημείωσε.
Τόνισε ότι στο θέμα της ασφάλειας όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί που θα μετακινηθούν στην ΕΛΑΣ θα περάσουν την εκπαίδευση των αστυνομικών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.