Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Δημοκρατική παράταξη στο Χαλάνδρι


Η επικράτηση  της Αντίστασης στον Δήμο Χαλανδρίου μπορεί για πολλούς να ήταν έκπληξη, αλλά ταυτόχρονα ήταν και  το αποτέλεσμα που πίστευα ότι θα ανάγκαζε όλους να ξανασκεφτούν τις φιλοδοξίες τους, να κάνουν αυτοκριτική της παρουσίας τους στον Δήμο,, και να δρομολογήσουν από τώρα τις διαδικασίες για ένα σχήμα που θα διεκδικήσει  τον Δήμο, στηριζόμενο όχι μόνο σε προσωπικές συμμαχίες, αλλά σένα προγραμματισμό δράσεων που θα γνωστοποιηθεί στους πολίτες θα διαμορφωθεί με την υποδείξεις τους και θα είναι ο μπούσουλας της νέας δημοτικής εξουσίας.
Δυστυχώς η πρώτη προσπάθεια που έγινε με αφορμή την συμμετοχή της αντιπολίτευσης στα θεσμικά όργανα απέτυχε.
Η παράταξη"Χαλάνδρι-Αναγέννηση του Νίκου Πανταζή" έκανε το πρώτο βήμα στις προηγούμενες εκλογές με την συνεργασία με το Συνδυασμό του Γιάννη Λαδόπουλου και πρωτοστάτησε στην προσπάθεια συνεννόησης που έγινε για τις Δημαιρεσίες, αλλά μέχρι στιγμής  η διάσπαση των δημοκρατικών δυνάμεων συνεχίζει να αντιπολιτεύεται μεμονωμένα, ανά παράταξη .

Η παράταξη του κ. Κουράση συνεχίζει λες και δεν έχασε τις εκλογές λες και είναι ακόμη διοίκηση.
Οι άλλες παρατάξεις μένουν βουβές ή παίζουν το παιγνίδι της γάτας και του ποντικιού.

Η νίκη του Σύριζα στις εθνικές εκλογές διαμορφώνει ένα νέο πολιτικό πεδίο που θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά και το Δημοτικό πολιτικό πεδίο. Σε κάθε περίπτωση αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι ως αντιπολίτευση και να βάλουμε τις βάσεις για την διεκδίκηση του Δήμου οφείλουμε να κινηθούμε και ως αντιπολίτευση ενωμένοι.

Η στρατηγική μας  θα κινηθεί και στις αλλαγές  που απαραίτητα πρέπει να γίνουν στον Καλλικράτη ένα Νόμο που στραγγάλισε την τοπική Αυτοδιοίκηση και την μετέτρεψε σε υπηρεσία του κράτους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.