Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Αξιολόγηση Δημοτικών Υπαλλήλων

Δημοτικό Συμβούλιο
Συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και όπως γίνεται συνήθως αναλώθηκε και πάλι για 2.1/2 ώρες στο ίδιο θέμα που και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αναλώσαμε ένα τρίωρο.
Το θέμα αφορούσε την αξιολόγηση των υπαλλήλων και για το θέμα αυτό κυκλοφόρησαν τρία ψηφίσματα .Ένα της διοίκησης ,ένα των ανεξαρτήτων μελών των προερχομένων από την πλειοψηφία και ένα των Εργαζομένων. Στα δύο πρώτα σύμβουλοι προερχόμενοι από την πλειοψηφία πιστοί και ανεξάρτητοι διαφωνούσαν όχι για την ουσία του ψηφίσματος αλλά για το ποιο από τα δύο ψηφίσματα ήταν περισσότερο αντικυβερνητικό. Το ψήφισμα των εργαζομένων ζητούσε την παρέμβαση του Δημάρχου και το εντέλλεσθε για να μην σταλεί καμιά αξιολόγηση στο Υπουργείο.

Ως γνήσιος σοσιαλδημοκράτης είμαι υπέρ των συνδικάτων και της οργάνωσης των εργαζομένων που αποτελεί βασική αρχή της σοσιαλδημοκρατίας. Συνδικάτα αυτοδύναμα που αγωνίζονται για τα συμφέροντα των εργαζομένων και έχουν την στήριξη των μελών τους. Δυστυχώς το συνδικάτο του Δήμου Χαλανδρίου απέτυχε να πείσει τους εργαζόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία και να μην συμπληρώσουν τις αιτήσεις αξιολόγησης .276 εργαζόμενοι συνέταξαν την αίτηση και ζήτησαν αξιολόγηση, έναντι 156 που αρνήθηκαν.
Παρουσιάσθηκε συνεπώς το προεδρείο των εργαζομένων στο Συμβούλιο για να ζητήσει την παρέμβαση του Δημάρχου στην διαδικασία αξιολόγησης με εντέλλεσθε ,αποδεχόμενο ότι δεν το κατάφερε αυτό το ίδιο με την παρέμβαση του.
Προσωπικά διαφωνώ με το Εντέλλεσθε ακόμη και όταν “επαναστατικώ δικαίω” ο Σημερινός δήμαρχος το έδωσε δύο φορές μια για την μη παράδοση των
στοιχείων των εργαζομένων και δεύτερη με την εντολή να πληρωθούν οι συμβασιούχοι ,που φυσικά δεν απαλλάσσει τους υπαλλήλους που το υλοποιούν γιατί ο Νόμος ρητά ορίζει ότι ο Υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τον Νόμο και όχι μια παράνομη εντολή όπως είναι το Εντέλλεσθε.
Ζητήθηκε από τον δήμαρχο να δώσει και τρίτο εντέλλεσθε και να σταματήσει την διαδικασία αξιολόγησης,κάτι που πολύ ορθά δεν δέχθηκε και πολύ κακώς κατά την γνώμη μου έκανε τις προηγούμενες φορές,για τις οποίες έχει διωχθεί δικαστικά.
Ας έλθουμε όμως και στην ουσία του θέματος που είναι η αξιολόγηση.¨όλοι παραδέχονται ότι είναι αναγκαία να υπάρχει ,ίσως ήταν το μεγαλύτερο λάθος του ΠΑΣΟΚ που ισοπέδωσε όλους τους Δημόσιους υπαλλήλους. Από τότε σχεδόν το 1986 μέχρι σήμερα εκδόθηκαν από διαφορετικές κυβερνήσεις και υπουργούς όλων των αποχρώσεων ίσως και μια δεκάδα νόμων και εγκυκλίων που πάντα οι εργαζόμενοι απέρριπταν. Η ουσία συνεπώς της συζήτησης ήταν να προχωρήσει η αξιολόγηση ή όχι. Εδώ απαντώ ΝΑΙ είμαι υπέρ της αξιολόγησης και της επιβράβευσης των καλών υπαλλήλων παρά τα προβλήματα που θα υπάρξουν στην εφαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.