Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τι πρέπει να κάνουμε;

Δυστυχώς για πολλά χρόνια δαπανούμε περισσότερα από αυτά που παράγουμε .Ζήσαμε με δάνεια με επιδοτήσεις με απάτες με κλεψιές και κάποτε θα πληρώναμε. Η υποτίμηση της ζωής μας είναι αναπόφευκτη και στην περίπτωση που γυρίζαμε στην δραχμή θα ήταν και βίαιη και βαθιά.

 Τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών θα συνεχίσουν να οξύνονται :



o Η ανεργία θα αυξάνεται


o Η κατάρρευση εισοδημάτων θα συνεχίζεται


o Η φτώχεια θα διευρύνεται

Ο Γιώργος Παπανδρέου με τους κηπουρούς επιχείρησε να κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή και να αποδυναμώσει το κοινοβούλιο , επαναλαμβάνοντας το πραξικόπημα που έκανε στο ΠΑΣΟΚ με την αυθαίρετη αλλαγή του καταστατικού και την δημοψηφιστική εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καταργώντας την Κ.Ε. με ένα πολυπληθές εθνικό συμβούλιο. Το μοντέλο του διακοσμητικού κόμματος προσπάθησε να επιβάλει στο πολιτικό σύστημα επιχειρώντας να κάνει διακοσμητικό και το κοινοβούλιο. 37 χρονιά μετά την 3η Σεπτέμβρη 1974, στον ΠΑΣΟΚ, έχουν πλήρως επικρατήσει εκείνες οι δυνάμεις και οι απόψεις που στο κείμενο της 3ης Σεπτέμβρη ορίζονται ρητά ως αντίπαλοι. Το Πασόκ δεν ηττήθηκε σε εκλογές αλλά κατέρρευσε και παρέδωσε τη εξουσία που του έδωσε ο Λαός πριν δύο χρόνια με μεγάλη πλειοψηφία.Κατέρρευσε γιατί ξέφυγε από τις Αρχές του ακύρωσε την Ταυτότητα του σταμάτησε να εκπροσωπεί τους αδύνατους, τους μικρομεσαίους, τους παραγωγούς εφαρμόζοντας στην πράξη σκληρό νεοφιλελεύθερο δήθεν Μεταρρυθμιστικό σχέδιο εντελώς αντίθετο από το ψηφισμένο στο Συνέδριο από την κομματική βάση και στις εκλογές από την κοινωνική βάση.

Σήμερα όσοι κάνουν τους αντάρτες από τα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να εξηγήσουν στον λαό, που σκορπούσανε τα χρήματα κάνοντας εμπόριο ψήφων και προνομίων σε καθεστώς διαφθοράς και αυθαιρεσίας.

Επιπλέον πρέπει να εξηγήσουν που είχαν ξεχάσει την συνείδηση που επικαλούνται όταν ήταν υπουργοί .

Τι πρέπει να κάνουμε;
Να αρχίσουμε να παράγουμε. Να φτιάχνουμε και να πουλάμε πράγματα.
Να επιβάλουμε την Δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων.
Να απαιτήσουμε την επιβολή της δικαιοσύνης σε όλους.
Να δείξουμε Αλληλεγγύη στον διπλανό μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.