Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΩΡΑΙΟΙ ΟΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΜΟΙ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΤΑΛΓΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΑΛΛΑ "XAOΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ευθύνη των πολιτικών είναι γιατί μας οδήγησαν εδώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ: Το μέλλον μας είναι η δραχμή όσο και αν την ξορκίζουμε...

ΟΜΩΣ Βραχυπρόθεσμα,Κλείσιμο τραπεζών,δελτιο στα τρόφιμα ,έλλειψη τροφίμων και πετρελαιου,μαυραγορίτες και λουκέτο στις επιχειρήσεις και όσοι αντέξουμε ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΚΑΠΟΤΕ

Ο ίδιος ο Λαπαβίστας που ευαγγελίζεται την δραχμή μιλάει για χάος και κατάρευση τι λέει;
" όμως, τα πράγματα θα είναι δύσκολα και θα απαιτηθεί συντονισμένη προσπάθεια κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών μηχανισμών, ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση. Τα πράγματα σ' αυτό το θέμα είναι δύσκολα, αλλά ξεκάθαρα: θα χρειαστεί εξορθολογισμός και έλεγχος της κατανάλωσης. Είναι το πρώτο που θα πρέπει να γίνει, προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε συνθήκες χάους. Γιατί, σας επαναλαμβάνω, οδηγούμαστε προς την έξοδο, οδηγούμαστε προς μια κατάσταση κατάρρευσης.

Προκειμένου να αποτραπεί το χάος, θα πρέπει να υπάρξει προετοιμασία και να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο γεγονός με οργανωμένες δομές αλλά και με ιεράρχηση της κατανάλωσης. Θα πρέπει, δηλαδή, οι επιχειρήσεις να πάρουν εκείνα που χρειάζονται. Όπως θα πρέπει τα πιο αδύναμα στρώματα του πληθυσμού και τα παιδιά να πάρουν ό,τι έχουν ανάγκη, ώστε να ζήσουν το πρώτο διάστημα, κατά το στάδιο αναδιάρθρωσης της παραγωγής.

Εννοείτε ότι θα διανέμονται τα τρόφιμα και τα καύσιμα με το δελτίο σε μια κοινωνία βαθιά καταναλωτική, όπως η ελληνική; Στην 27η πλουσιότερη χώρα του κόσμου;

Θα χρειαστεί να ληφθούν και διοικητικά μέτρα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Να ελεγχθούν η κατανάλωση και η παροχή πρώτων υλών, καθώς και η πρόσβαση σε βασικά αγαθά και προϊόντα, τα οποία χρειάζονται οι επιχειρήσεις και τα άτομα. Στην ενέργεια καλύπτονται οι ανάγκες της χώρας. Όχι όμως στο πετρέλαιο, όπου θα χρειαστεί ιεράρχηση: Ποιος θα παίρνει βενζίνη στην αρχή και ποιος όχι. Θα χρειαστεί, επίσης, να κλειστούν διακρατικές συμφωνίες, ώστε να διασφαλισθούν αυτοί οι πόροι. Οπωσδήποτε δε θα απαιτηθεί μια ιεράρχηση στην κατανάλωση των πόρων. Θα χρειαστεί ο κόσμος να βρει κάποιον τρόπο για να μετακινείται από και προς την εργασία του, καθόσον τα αποθέματα καυσίμων θα είναι περιορισμένα. Δεν θα πρόκειται για μια εύκολη περίοδο. Κανείς δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.