Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Και οι θρύλοι δεν ζουν για πάντα

Θρήνος για τον Ντι Στέφανο

7/7 18:32Θρήνος για τον Ντι Στέφανο

  2 
 
  0
  
Ο θρύλος του παγκόσμιο ποδοσφαίρου και της Ρεάλ Μαδρίτης Αλφρέντο Ντι Στέφανο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, προδομένος από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την καρδιά του.

Αποφράδα ημέρα για το λαοφιλές άθλημα και τα σπορ γενικότερα είναι, πλέον, η 7η Ιουλίου 2014. Ένας εκ των «μύθων» του ποδοσφαίρου, ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο, έχασε τη μάχη για τη ζωή, στα 88 του χρόνια, αφήνοντας σπουδαίο έργο πίσω του στο ισπανικό, το ευρωπαϊκό, το παγκόσμιο στερέωμα αλλά και στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Αργεντινοϊσπανός Αλφρέντο Στέφανο Ντι Στέφανο Λάουλερ, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Ρίβερ Πλέιτ το 1945, με την οποία αγωνίστηκε (μ΄ ένα διάλλειμα στην Ουρακάν) ως τη μετακίνησή του στη Μιγιονάριος. Από το 1953 έως το 1964 το «ξανθό βέλος», όπως ήταν το παρατσούκλι του, μεγαλούργησε στους «γκαλάκτικος» πριν κλείσει την τεράστια πορεία του στην Εσπανιόλ.

Ως προπονητής πήρε δύο πρωταθλήματα με την αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης, μεταξύ των άλλων, ενώ πέρασε από τους πάγκους των Ρίβερ Πλέιτ και Βαλένθια, αλλά και από την Μπόκα Τζούνιορς. Ο Ντι Στέφανο έκλεισε, μόλις, πριν λίγες ημέρες (4 Ιουλίου) τα 88 του χρόνια (γεννημένος το 1926), λίγο πριν υποστεί έμφραγμα που τον «οδήγησε» στο θάνατο. Ως παίκτης της Ρεάλ κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα Ισπανίας και πέντε Κύπελλα Ευρώπης!
Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.