Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

kvitova η Νικήτρια στο wimbledon

ne-woman show! (vids)

E-mailΕκτύπωση
Petra Kvitova
H Petra Kvitova έκανε ότι ήθελε στο Centre Court και μετέτρεψε τον τελικό του Wimbledon σε παράσταση για ένα ρόλο! Η 24χρονη Τσέχα επιβλήθηκε της Eugenie Bouchard με 6-3, 6-0 μέσα σε 54 λεπτά και επέστρεψε στο "θρόνο" της στο All England Club μετά από τρία χρόνια, κατακτώντας το 2ο Championships της καριέρας της.
Τα highlights του τελικού:
Σε έναν από τους πιο μονόπλευρους τελικούς στην ιστορία της WTA και των Grand Slams, η Kvitova χρειάστηκε λιγότερο από μια ώρα για να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο που τη χώριζε από τον τίτλο του Wimbledon, αυτό της "Genie" Bouchard. Η Τσέχα μπήκε στο court προσηλωμένη και αποφασισμένη να μη δώσει ευκαιρία στην αντίπαλό της, την οποία συνέτριψε με 6-3, 6-0!
Τρομερός πόντος από την Κvitova:
H Kvitova ήταν καταιγιστική και αδύνατο να σταματηθεί. Τελείωσε το παιχνίδι με 28 winners, τη στιγμή που η Bouchard είχε μόλις 8! "Πυρπολούσε" την άπειρη Καναδή από κάθε μεριά του court, σε σερβίς και υποδοχή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Bouchard είχε μόλις 4 αβίαστα λάθη σε ολόκληρο το ματς κι όμως δεν κατάφερε να κερδίσει περισσότερα από 3 games.
H Bouchard είχε κερδίσει το 1ο game του αγώνα, όμως η Kvitova ήθελε να επιβάλει από νωρίς το ρυθμό της και έκανε νωρίς το break για να "ξεφύγει" με 3-1. Στη συνέχεια η 20χρονη χρειάστηκε να σώσει τρία break points για να μειώσει σε 3-2 και να μείνει ζωντανή στο σετ, όχι για πολύ όμως, αφού τα "πυρά" έπεφταν ακατάπαυστα από την πλευρά της Τσέχας, που απειλήθηκε ελάχιστα στο σερβίς της και πήρε σχετικά εύκολα αυτό το σετ.
Στο 2ο σετ το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο μονόπλευρο. Η Bouchard όχι απλά δεν ήταν σε θέση να κάνει την ανατροπή, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να εγκλιματιστεί στις συνθήκες του τελικού. Η συγκλονιστική Kvitova δεν της έδωσε ούτε μια ευκαιρία και έκανε το 6-0 μέσα σε 22 λεπτά, σε ένα σετ που είχε 11 winners - έναντι 3 της Καναδής - και 3 αβίαστα λάθη.
Το match point του αγώνα:
Έτσι, η 24χρονη Τσέχα έφτασε στο 2ο Grand Slam της καριέρας της, ακριβώς τρία χρόνια μετά τη σπουδαία επιτυχία που είχε ξανά στο Wimbledon, το 2011. Η Kvitova ήταν η 3η Τσέχα που είχε κερδίσει τον τίτλο στο λονδρέζικο Grand Slam μετά τις Martina Navratilova και Jana Novotna και τώρα είναι μόλις η 2η μετά τη Navratilova, που το έκανε και 2η φορά.
Μεθαύριο, όταν και θα ανανεωθεί η κατάταξη της WTA, η Kvitova θα επιστρέψει στο Top4 και στο Νο4 του κόσμου. Τη χωρίζουν πια λιγότεροι από 1000 βαθμοί από το Νο2, που είναι και το career high της. Η Τσέχα θα φύγει πλουσιότερη από τη βρετανική πρωτεύουσα κατά 2,2 εκατομμύρια ευρώ!
Από την πλευρά της η Bouchard έβγαλε όλη την απειρία της σήμερα στο γήπεδο, αφού σε καμία περίπτωση η σημερινή της εμφάνιση δεν ήταν αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων της. Η 20χρονη έγραψε σε κάθε περίπτωση ιστορία αφού έγινε η μοναδική εκπρόσωπος του Καναδά που συμμετείχε σε τελικό Grand Slam - ανδρικό ή γυναικείο.
Από τη Δευτέρα θα είναι στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, στην πρώτη της είσοδο στο Top10 και στην υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ Καναδή παίκτρια στην κατάταξη. Η Bouchard κέρδισε επίσης το χρηματικό έπαθλο περίπου 1,1 εκατομμύριο ευρώ. Θυμίζουμε ότι η Καναδή είναι η μοναδική παίκτρια από το 2009 και τη Dinara Safina, που έχει καταφέρει να παίξει σε όλους τους ημιτελικούς στα πρώτα τρία Slams της σεζόν.
Ceremony

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.