Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Οι κάτοικοι περισσότερα δικαιώματα απο τους Δημότες στο χαλάνδρι

Δημότης –Κάτοικος
Στις αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς δεν έγινε δεκτή αίτηση μητέρας που είναι Δημότης Χαλανδρίου ,αλλά όχι κάτοικος πάρα το γεγονός ότι έχει περιουσιακά στοιχεία στο Χαλάνδρι. Εκ πρώτης ακούγεται για κάποιους λογικό ,για άλλους παράλογο .
 Η πρώτη άποψη υποστηρίζει τους κατοίκους του Δήμου ακόμη και σε ενοικιαζόμενη κατοικία ,αλλά δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη την ιδιότητα του Δημότη που την συγκεκριμένη στιγμή κατοικεί στα όρια του Δήμου(Πολύδροσο).Η δεύτερη θεωρεί την ιδιότητα του Δημότη ισχυρότερη του κατοίκου, η τουλάχιστον ισοδύναμη
Προσωπικά θεωρώ την ιδιότητα του Δημότη σημαντικότερη και ίσως  θα έπρεπε όχι μόνο να γίνει δεκτή η αίτηση της μητέρας  αλλά να έχει και  προτεραιότητα έναντι του κατοίκου. Μια  παρόμοια πρόκριση των Δημοτών για όλες τις παροχές του Δήμου που χρειάζεται επιλογή θα λειτουργήσει και σαν κίνητρο για τους κατοίκους που μένουν σχεδόν μόνιμα στην πόλη να γίνουν Δημότες.

Η αύξηση των δημοτών της πόλης θα λειτουργήσει αυξητικά στις κρατικές επιχορηγήσεις προς τον Δήμο που δίδονται βάσει του συνολικού αριθμού δημοτών και όχι των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.