Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Το δημοψήφισμα για τον Τσίπρα είναι η ευκαιρία να αποδράσει χωρίς να εξαφανισθεί από την πολιτική. Ζητά να ψηφίσουμε ΟΧΙ και παρακαλάει να βγεί ΝΑΙ


Η κυβέρνηση Τσίπρα 
δεν μπορεί να επιβιώσει 
ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο Δημοψήφισμα 
θα αναγκασθεί σε παραίτηση
Οι πολιτικές εξελίξεις είναι αναπόφευκτες

 Ένα ΝΑΙ φυσικά θα την υποχρεώσει σε παραίτηση την Κυριακή το βράδυ και είναι το καλύτερο σενάριο για την Ελλάδα αλλά και τον Τσίπρα που θα αποχωρήσει ηρωικά και θα παραμείνει εφεδρεία του συστήματος

Το ΟΧΙ που δήθεν ζητά η κυβέρνηση και ο ίδιος αλλά εύχεται να μην έλθει θα δώσει λίγο κυβερνητικό χρόνο αλλά η πτώση σε λίγες μέρες θα είναι καταστροφική για Ελλάδα  και Τσίπρα.

Θα πάει δήθεν ισχυροποιημένος από το ΟΧΙ αλλά έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των συνομιλητών του από την αθέτηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου που βασικά σημεία παραθέτω αμέσως παρακάτω ,να διαπραγματευτεί με κλειστές τράπεζες και ΑΤΜ ,με ελλείψεις στα τρόφιμα και με τον λαό να περιμένει συμφωνία σε 48 ώρες που υποσχέθηκε, μια συμφωνία που θα είναι τόσο σκληρή που ακόμη και αν την πετύχει δεν θα περνά από την βουλή και θα φέρει το ίδιο αποτέλεσμα, πτώση της κυβέρνησης σε μια εβδομάδα και ακύρωση αριστεράς και Τσίπρα.


Διαβάστε τι προέβλεπε η συμφωνία που υπεγράφη ,αλλά δεν τηρήθηκε και ξεχάστε τα παραμύθια τους ηρωισμούς  και τους κακούς Ευρωπαίους με τα  bold το κείμενο της συμφωνίας.
Στις 20 Φεβρουαρίου στη συμφωνία που υπέγραψε ο Βαρουφάκης στο Eurogroup  δέχτηκε την παράταση της σύμβασης και του μνημονίου «παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, η οποία διέπεται από μία σειρά δεσμεύσεων.
Γι’αυτό  δεν την φέρανε στην βουλή, επειδή στην ουσία με αυτή ακύρωναν όλη την προεκλογική δέσμευση για σχίσιμο του Μνημονίου

Η συμφωνία  ανάφερε ρητά: «Ο σκοπός της επέκτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη βάση των όρων της υπάρχουσας διευθέτησης (σ.σ συμφωνίας), και με την καλύτερη δυνατή χρήση της υπάρχουσας ευελιξίας (σ.σ ισοδύναμα) που θα επιθεωρηθεί από κοινού με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς».Μόνο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αυτής της παρατεινόμενης συμφωνίας από τους θεσμούς, θα επιτραπεί η εκταμίευση της δόσης».
Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά. Σε εκείνο το Eurogroup ο Γ.Βαρουφάκης υπέγραψε ότι «Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την αδιαμφισβήτητη δέσμευσή τους να τηρήσουν τις δανειακές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές, πλήρως και έγκαιρα» καθώς και «να διασφαλίσουν τα πρέποντα πρωτογενή πλεονάσματα ή τα οικονομικά έσοδα που απαιτούνται για τη βιωσιμότητα του χρέους, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012».

Η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη όμως περιείχε και τη μοιραία δέσμευση περί μη μονομερών ενεργειών, με την οποία η κυβέρνηση ναρκοθετούσε -αν δεν ακύρωνε, την εντολή των εκλογών για κατάργηση του μνημονίου: «Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από κάθε ανατροπή μέτρων ή μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές αυτές και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα είχαν αρνητικές συνέπειες στους δημοσιονομικούς στόχους, στην οικονομική ανάκαμψη ή τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όπως αξιολογούνται από τους θεσμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.