Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

O Νίκος Πανταζής θα προτείνει την ψήφιση ψηφίσματος ΅στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου

Ψήφισμα  Δημοτικού  Συμβουλίου Χαλανδρίου για την Ελληνική κρίση
Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και κάθε προσπάθεια εξεύρεσης καλύτερης συμφωνίας θα πρέπει να γίνει χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο αυτό το κεκτημένο.
Το δημοψήφισμα είναι προσφυγή στην βούληση του λαού όταν διατυπώνεται με σαφήνεια και υπάρχει ο χρόνος ενημέρωσης των πολιτών για το τι σημαίνει η θετική ή αρνητική του θέση.
Στην προκειμένη περίπτωση και τα δύο Χαρακτηριστικά απουσιάζουν το πρώτο σκόπιμα και το δεύτερο εξαιτίας της εξαφάνισης κάθε χρονικού περιθωρίου ενημέρωσης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που σύντμησε ακόμη περισσότερο τον χρόνο διεξαγωγής.
 Επί πλέον όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος  η κυβέρνηση στην περίπτωση του ΝΑΙ χάνει την στήριξη του λαού και στην περίπτωση του ΟΧΙ  την δεδηλωμένη στην Βουλή αφού δεν έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει ούτε την δική της πρόταση πολύ περισσότερο μια χειρότερη πρόταση που οι νέες συνθήκες θα επιβάλλουν.
Πέρα όμως από την υποβάθμιση των συνθηκών διενέργειας μιας τόσο δημοκρατικής διαδικασίας θα δημιουργηθεί και κλίμα διχασμού αφού πιθανά ο λαός μη γνωρίζοντας το περιεχόμενο ,θα ψηφίσει με κομματικά κριτήρια.
Στηρίζουμε την κυβέρνηση στην προσπάθεια να πετύχει την καλύτερη δυνατή λύση μέσα σε ένα περιβάλλον που είναι συντριπτικά σε βάρος της ,και ασφαλώς το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που εισηγείται  δεν μπορεί να αλλάξει αυτούς τους συσχετισμούς που θα συνεχίσουν την οικονομική ασφυξία και την κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίησης .

Δυστυχώς με το κλείσιμο των τραπεζών, τις ουρές στα ATM και όσα θα ακολουθήσουν από την Δευτέρα που θα δούμε αυτές τις ουρές να περιμένουν Ανθρωπιστική βοήθεια ,ο μόνος δρόμος γι α την κυβέρνηση μέχρι το Σάββατο  είναι να ματαιώσει το Δημοψήφισμα και να συμφωνήσει με τους εταίρους ή να παραιτηθεί  για να σχηματισθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα αναλάβει την διαχείριση του προβλήματος και θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.