Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Ζούμε την κρίση της οικονομίας, της κοινωνίας , την απαξίωση θεσμών και πολιτικών φορέων.
Ο πολίτης απογοητευμένος, αηδιασμένος, επιλέγει την αποχή την αδιαφορία, την προσωπική του επιβίωση και έτσι στηρίζει χωρίς να το θέλει ένα σάπιο σύστημα .Μία αδιαφορία από πεποίθηση και μια επαναστατική παθητικότητα που μπορεί να λειτουργήσει τελείως διαφορετικά αν το πείσουμε ότι αξίζει τον κόπο.
Ο πολίτης δεν εμπιστεύεται τους άλλους, δεν πιστεύει στον εαυτό του, έχει καταλήξει ότι τίποτε δεν αλλάζει και όποιος υπόσχεται κάτι διαφορετικό το κάνει μόνο για την νομή της εξουσίας και για τα δικά του συμφέροντα. Αυτή η συμπεριφορά δεν αφορά μόνο την αντιμετώπιση των γενικότερων προβλημάτων αλλά επηρεάζει και την τοπική κοινωνία. Ο πολίτης αντιδρά μόνο όταν θίγεται προσωπικά στην πόρτα του και δεν συμμετέχει σε όσα σοβαρότερα συμβαίνουν στην διπλανή πόρτα. Ο πολίτης που παραδίνεται θα είναι πάντα αντικείμενο εκμετάλλευσης και θα διαιωνίζει μια κατάσταση που είναι σε θέση να ανατρέψει. Πρέπει να τον πείσουμε ότι μπορεί να αλλάξει την πόλη του, την καθημερινότητα του ,την ποιότητα ζωής του. Πρέπει να πιστεύει στην δύναμη του που πολλαπλασιάζεται με την συμμετοχή που θα ενώσει σκέψεις ,πρωτοβουλίες, προσωπικές κινήσεις σε μια συλλογική απόλυτα προγραμματισμένη προσπάθεια.
Το «ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» φιλοδοξεί να είναι το όχημα που θα βγάλει τον Χαλανδραίο από το σπίτι του, θα τον φέρει κοντά στον γείτονα του στα προβλήματα της περιοχής του και της πόλης του. Οι πολίτες έχουν ανάγκες που πρέπει να αναγνωρισθούν και να προταθούν λύσεις εφικτές και πραγματοποιήσιμες μέσα στην τετραετία. Ο πολίτης έχει ανάγκη να εμπιστευθεί να ελπίσει και εμείς μπορούμε να τον κάνουμε να ονειρευτεί και πάλι. Ο πολίτης χρειάζεται διαφάνεια ,λογοδοσία και θεσμικές αλλαγές που θα αποδεικνύουν στην πράξη, ότι δεν θα μείνουμε στα λόγια. Το διαδίκτυο ,ένα σύστημα επικοινωνίας με Φαχ , τηλεφωνικό τετραψήφιο αριθμό, με την ανάπτυξη των ΚΕΠ σε όλες τις περιοχές, αλλά και με την αξιοποίηση των ΚΑΠΙ που θα αναλάβουν την εποπτεία της πόλης και θα μεταφέρουν στον Δήμο όλα τα προβλήματα, των μαθητών που θα υιοθετήσουν χώρους πρασίνου, αλλά και με τις επιτροπές γειτονιάς θα εξασφαλίσουμε την άμεση ενημέρωση με ένα πολλαπλό δίκτυο πληροφόρησης . Το σχολείο μετατρέπεται σε πνευματικό, πολιτιστικό κέντρο της γειτονιάς που έχει λόγο για την καθαριότητα, κυκλοφοριακό, κοινωνικές παροχές και θα αποφασίζει για ένα μέρος του τεχνικού προγράμματος κατά αποκλειστικότητα. Όλα αυτά θα κατοχυρωθούν με αλλαγές του κανονισμού του Δημοτικού συμβουλίου και θα προωθούνται και για τροποποιήσεις του Δημοτικού Κώδικα για να εφαρμοσθούν υποχρεωτικά και σε άλλους Δήμους. Ποιότητα ζωής δεν είναι μόνο το πράσινο και οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι. Είναι ο ελεύθερος χρόνος και η αξιοποίηση του χωρίς μεγάλες μετακινήσεις. Αθλητισμός Πολιτισμός δραστηριότητες στην γειτονιά στα πλαίσια του ολοήμερου σχολείου με πλήρη ανάπτυξη και στο Γυμνάσιο. Είναι η επικοινωνία με τους ανθρώπους με του συγκατοίκους μας που πολλές φορές δεν γνωρίζουμε αν και μας χωρίζει μία πόρτα ή ένας όροφος. Θα ενισχύσουμε θα προκαλέσουμε δράσεις που θα ζωντανεύσουν την γειτονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.