Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.Σε αργία 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι στις Η.Π.Α

ΗΠΑ: Το ταμείο είναι μείον - "Λουκέτο" στο κράτος

Διεθνή
LEYKOSDΑκόμα και δραματική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την κατάσταση στις ΗΠΑ. Σε εξέλιξη από τα μεσάνυχτα (ώρα Ουάσινγκτον), η αμερικανική, δημοκρατικής πλειοψηφίας Γερουσία θα συνέλθει στις 09:30 για να απορρίψει και επισήμως την τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε χωριστές τηλεφωνικές επαφές με τους ηγέτες του Κογκρέσου. Αποφασίστηκε μερική διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, λόγω του αδιεξόδου στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Ομπάμα τηλεφώνησε στον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ και στον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο ίδιο σώμα Μιτς Μακκόνελ.
Μίλησε επίσης τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Μπόνερ και με την επικεφαλής των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόσι, διευκρίνισε ο ίδιος αξιωματούχος.
Ο Λευκός Οίκος σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε ότι ο πρόεδρος κάλεσε τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων να σταματήσει την προσπάθεια του κόμματός του που επιχειρεί να συνδέσει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της κυβέρνησης με τη μείωση των χρημάτων που απαιτούνται για το νόμο της υγειονομικής περίθαλψης που φέρει την υπογραφή του Αμερικανού προέδρου. Αυτό είναι το μεγάλο εμπόδιο που δεν έχει έως τώρα ξεπεραστεί ώστε να επέλθει συμφωνία. Ο Ομπάμα επιμένει όπως ανέφερε και στην ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας ότι ο νέος νόμος για την υγεία θα εφαρμοστεί την Τρίτη , παρά τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικάνων να τον σταματήσουν.


Είναι η πρώτη φορά έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοιαποτυγχάνουν να συμφωνήσουν για τις περικοπές στον προϋπολογισμό με αποτέλεσμα περισσότεροι από 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι να βρίσκονται στον αέρα και ομοσπονδιακές υπηρεσίες να κινδυνεύουν να κλείσουν.
hpapgpaΜήνυμα προς το ένστολο προσωπικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε μήνυμά του προς το ένστολο προσωπικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ότι θα παραμείνουν κανονικά στην υπηρεσία τους κατά τη διάρκεια της μερικής διακοπής της λειτουργίας της κυβέρνηση, αλλά προειδοποίησε το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου για πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις.
"Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα και πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις. Και γνωρίζω ότι αυτό έρχεται μετά από τις αδειοδοτήσεις που πολλοί από εσάς υποστήκατε ήδη το καλοκαίρι. Εσείς και οι οικογένειές σας αξίζουν κάτι περισσότερο από την δυσπραγία που παρακολουθούμε σήμερα στο Κονγκρέσο", δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.