Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμος Χαλανδρίου: ”Παραιτούνται” για να μην εκπέσουν…..

 

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων  σε 5 αιρετούς και 2 δημοτικούς υπαλλήλους για το σκάνδαλο  καθαρισμού του καταυλισμού των τσιγγάνων ο 2007 στο Δήμο Χαλανδρίου όπου δαπανήθηκε το αστρονομικό ποσό 1 εκατομύριο ευρώ και μετά απο έλεγχο του Σ.Ε.Δ.Δ διαπιστώθηκε ότι 335.000 ευρώ είχαν καταβληθεί με ψευδείς βεβαιώσεις εργασιών,  πρίν λίγες ημέρες έφτασε στο Δήμο Χαλανδρίου επιστολή της Περιφέρειας Αττικής για να ξεκινήσει η διαδικασία έκπτωσης απο τα αξιώματα που κατέχουν αιρετοί και να τεθεί σε αργία αφού τηρηθεί η τυπική διαδικασία του πειθαρχικού και ο υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου.
Και προφανώς πλέον για να προλάβουν την αναγκαστική εκ του νόμου έκπτωση τους άρχισαν την ”ηρωϊκή” έξοδο οι αιρετοί παραιτούμενοι για προσωπικούς λόγους και αηδιασμένοι που δεν εκτιμήθηκε το έργο τους στην πόλη, αφού απο το 2007 που έγινε το έργο του καθαρισμού κανείς δεν ενοχλήθηκε, αλλά και απο το 2010 που ξεκίνησε η δικαστική διερεύνηση κανείς δεν παραιτήθηκε για λόγους ηθικής.
Αφού στην πραγματικότητα εκπίπτουν και τίθονται σε αργία  λόγω ποινικών διώξεων μήπως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα ήταν καλό να έλεγχαν τις πράξεις που νομιμοποίησαν με την υπογραφή τους καθότι μαθαίνουμε ότι ο τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός της Τεχνικής υπηρεσίας του δήμου έλεγχε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που άνοιξαν στην πόλη και υπάρχει σωρεία καταγγελειών απο κατοίκους ότι το Χαλάνδρι τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε μπαρούπολη.
Πάντοτε βέβαια θα πρέπει σεβόμενοι την νομοθεσία μας να ενθυμούμαστε ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωώτητος και για την ενοχή ή μή κάποιου αρμόδιοι είναι οι δικαστές.
Δείτε παρακάτω πως περιγράφει πρώτοςτην είδηση της παραίτησης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Χαλανδρίου κ. Ζαχαρίας Νόμπελης μέσω της ενημερωτικής ιστοσελίδας του ”ΠΡΟΦΙΛ της ΠΟΛΗΣ”

EKTAKTO ΤΩΡΑ: ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΟΣ!!!

undefined
Λόγους προσωπικούς αλλά και ηθικούς επικαλείται στην παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου ο κ. Βάσιος. Ο μέχρι τον προηγούμενο χρόνο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας φέρεται ιδιαιτέρως προβληματισμένος για τη δυσμενή εξέλιξη της υπόθεσης με τον καθαρισμό της περιοχής διαβίωσης των αθίγγανων και εντελώς απογοητευμένος από την ανάμιξή του στα κοινά. “Εχω ξοδέψει δίχως να έχω την παραμικρή ευθύνη έναν σκασμό λεφτά σε δικηγόρους και δικαστήρια” δηλώνει όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που βρίσκονται στο στενό του περιβάλλον και επιμένει στη μη ανάμιξή του στο όλο θέμα, αφού ούτως ή άλλως το 2006 οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες σχεδιασμού, ο διαγωνισμός και η ανάθεση του εν λόγω έργου δεν ήταν καν δημοτικός σύμβουλος. Ο πρώην αντιδήμαρχος ανησυχεί γιατί η υπόθεση αναμένεται να τελειώσει οριστικά σε μακρινό χρονικό ορίζοντα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε περαιτέρω ταλαιπωρία όλων των εμπλεκομένων.
Αξίζει να σημειωθεί πως εκκρεμεί κι άλλη δικαστική υπόθεση με ενάγοντα τον Παναγιώτη Βάσιο, που προσέφυγε στη δικαιοσύνη όταν διαπίστωσε ότι στην Επιτροπή Παραλαβής του έργου είχε τοποθετηθεί και το όνομά του και μάλιστα με πλαστή υπογραφή, ενώ ο ίδιος είχε οριστεί σε επιτροπή παραλαβής μικροέργων (μέχρι 800 ευρώ περίπου) και έχει οριστεί δικάσιμος για το τέλος Νοεμβρίου, όταν και θα αποφανθούν σχετικά οι ειδικοί γραφολόγοι που καλούνται να ξεδιαλύνουν αυτό το μυστήριο.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς…
ΠΡΟΦΙΛ της ΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.