Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Υπάρχει πεζοδρόμιο ελεύθερο για περισσότερο απο τρία μέτρα στο Χαλάνδρι;

Οι «Μαμάδες στο Δρόμο» καλούν τους δημάρχους να περπατήσουν μαζί


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, που φέτος είναι αφιερωμένη στην Ασφάλεια των Παιδιών, οι «Μαμάδες στο Δρόμο» στοιχηματίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο στην πόλη όπου να μπορεί να κινηθεί ένα παιδί ή ένας ανάπηρος με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Οι «Μαμάδες στο Δρόμο» είναι βέβαιες πως δεν υπάρχει στις πόλεις μας διαδρομή απαλλαγμένη από εμπόδια που δυσχεραίνουν τη μετακίνηση των πολιτών ή θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Με την βεβαιότητα αυτή καλούνε “όλους τους/όλες τις δημάρχους της Ελλάδας να περπατήσουν μαζί τους σε μια διαδρομή δικής τους επιλογής.
Η διαδρομή που θα επιλέξουν οι δήμαρχοι ζητούν να πληρεί τις εξής προϋποθέσεις:
1) Να ξεκινά από ένα σημείο όπου συχνάζουν παιδιά, κατά προτίμηση σχολείο, νηπιαγωγείο, ή παιδικό σταθμό (γιατί τα παιδιά πηγαίνουν εκεί συχνότερα από οπουδήποτε αλλού).
2) Να καταλήγει σε οποιαδήποτε στάση μέσου συγκοινωνιών (το φυσικό μέσο μετακίνησης των παιδιών πριν αποκτήσουν δικό τους μέσο)
3) Η απόσταση μεταξύ των δύο σημείων να μην είναι μικρότερη από τρία οικοδομικά τετράγωνα (για να βιώσουμε την εμπειρία διάσχισης του δρόμου μια-δυο φορές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.